Zocalo öppnar i Femman

Uthyrning I november slår Zocalo upp dörrarna till sin nya restaurang i Femman. Restaurangen är det senaste tillskottet till Femmans övre plan.


Vasakronan miljardsäljer i Göteborg

Transaktioner Vasakronan säljer två fastigheter i Gårda, Göteborg, för 1 068 miljoner kronor.


Goco värvar försäljningsansvarig från JLL

Karriär Pernilla Andersson, närmast från JLL Retail, blir försäljningsansvarig för life science-klustret Gothenburg Co Valley i Mölndal.


Så blir nya NK i Göteborg

Handel Att NK i Stockholm ska få sig ett rejält ansiktslyft de närmaste åren är redan känt. Nu är det klart att även NK i Göteborg ska renoveras under sommaren, men ännu större förändringar kan vänta framöver. "Vi vill inte bara leva på nostalgi", säger varuhuschefen som berättar mer om planerna.


Castellum uppför bilanläggning i Göteborg

Bygg/Arkitektur Castellum startar nu nybyggnationen av en Audi-anläggning för Möller Bil Sverige på Exportgatan 2-6 i Backa i Göteborg.


Säve flygplats – en kommande industriell blandstad

Bygg/Arkitektur Sernekes vision för Säve har sedan förvärvet varit att utveckla flygplatsområdet för industri, logistik och upplevelseindustri. Nu har planerna tagit ytterligare form för hur en industriell blandstad ska skapas på området. I planerna ingår allt från motocrossbana till handelsområde.


Klövern säljer till Logistikfastigheter Sverige

Transaktioner Klövern säljer Lindex centrallager och försäljningskontor i Partille till Logistikfastigheter Sverige AB för 148 miljoner kronor.


Får bygga bostäder – efter två års ovisshet

Bostäder Bostadsplanerna lades i malpåse i två år, men förra veckan gav regeringen grönt ljus till bygget som ska ge Göteborg ytterligare 370 bostäder. För Fastighetssverige berättar Niklas Grimslätt, affärsutvecklingschef på Skanska Fastigheter Göteborg om den mödosamma vägen till ett positivt besked. "Nu efterfrågar vi ett helhetsgrepp"


Castellum Göteborg

Castellum hyr ut till Göteborgs Stad i Högsbo

Uthyrning Castellum har tecknat hyresavtal med Göteborgs Stad, SDF Askim-Frölunda-Högsbo, avseende en kontorslokal om cirka 3 000 kvadratmeter på F O Petersons gata i Högsbo i Göteborg.


Regeringen upphäver Länsstyrelsens beslut – 300 nya bostäder till Göteborg

Bygg/Arkitektur Regeringen har beslutat att upphäva Länsstyrelsen i Västra Götalands beslut om detaljplanen för bebyggelse av kvarteret Tändsticksfabriken i Göteborg. Regeringens beslut innebär att omkring 300 nya bostäder kan byggas i kvarteret.


Hon blir ny vd för Poseidon

Bolag Poseidon internrekryterar ny vd.


Bengans till Fredstan

Uthyrning Klassiska skivaffären Bengans öppnar i Hufvudstadens område Fredstan i Göteborg.


Balder lanserar området Frölunda Park

Bygg/Arkitektur Frölunda Park är namnet på det nya bostadsområde som Balder bygger i Frölunda. Ambitionen är att skapa ett stadsmässigt stråk i området kring Lergöksgatan. Målsättningen är att bygga totalt cirka 550 nyproducerade bostäder, nya butiker och livsmedelsaffärer, modernisera befintliga grönområden, renovera Stjärnhusen samt bygga en ny skola. Frölunda Park ska genomföras i fyra projektetapper och förväntas stå klart 2021.


Balder om nya satsningen: "Vi samlar ju på hotell"

Göteborg Balder ska bygga Petter Stordalens nya hotellprojekt på 33 våningar vid Järntorget i Göteborg. För Fastighetssverige berättar Balders finanschef om vad nästa steg i projektet blir.

Balder i ny hotellsatsning

Göteborg Balder har tillsammans med Folkets Hus och hotelloperatören Nordic Choice slutit avtal om att utveckla, uppföra och driva hotellet vid Järntorget i Göteborg.


Balder i ny hotellsatsning

Göteborg Balder har tillsammans med Folkets Hus och hotelloperatören Nordic Choice slutit avtal om att utveckla, uppföra och driva hotellet vid Järntorget i Göteborg.


Oscar Properties säljer i Göteborg och Stockholm

Transaktioner Oscar Properties säljer en fastighet i Göteborg och en i Stockholm för totalt 98 miljoner kronor.


Nya hyresgäster till Nya Hovås

Uthyrning Två restauranger och franska designföretaget Yellow Korner slår upp sina dörrar under sommaren och hösten.


Klövern köper i Mölndal

Transaktioner Klövern köper den 3 200 kvadratmeter stora fastigheten Hårddisken 3 i Mölndal.


Botrygg köper nedgångna hus i Gårda

Transaktioner Göteborgs stad säljer de nedgångna husen utmed Fabriksgatan i Gårda till Botrygg som varsamt ska rusta upp dem med låga hyreshöjningar – max 500 kronor i månaden.


Castellum hyr ut 3 400 kvadratmeter till Stigbergets bryggeri

Uthyrning Castellum har tecknat hyresavtal med Stigbergets Bryggeri avseende en produktions- och lagerlokal om 3 400 kvadratmeter på Blomstergatan 13 i Partihallsområdet i Göteborg.