Image
Nya aktörer slår upp dörrarna i Kompassen.

Nya heta aktörer till Vasakronan i Göteborg

Uthyrning Följer upp uthyrning till Uniqlo med två nya väletablerade retailers i Kompassen.


Visionsbild över framtida Göteborg Landvetter Airport.

Swedavia säljer ytterligare byggrätter vid Landvetter flygplats

Bygg/Arkitektur Swedavias arbete med den framväxande flygplatsstaden Airport City Göteborg fortsätter och Swedavia säljer nu de sista byggrätterna på logistikområdet Logistics Park 1. Köpare är Nordiska Galleriet Properties AB. För att möta en stark efterfrågan på logistikfastigheter vid flygplatsen påbörjas nu arbetet med Logistics Park 2, som till ytan är dubbelt så stor som den första logistikparken.


ESMG flyttar in på Östra Hamngatan i Göteborg.

Börsraket hakar på heta kontorstrenden inför storsatsningen

Uthyrning Expansiva bolaget hakar på trenden med sitt kontorsval på Västkusten.


Mikael Granath, vd för Willhem.

Willhem växer med fler hyresrätter i Göteborg

Transaktioner Willhem utökar nu sitt fastighetsbestånd i Göteborg genom förvärv av ytterligare 383 lägenheter. Säljarna av fastigheterna är privatpersoner.


Göteborgs stad ska sälja tre fastigheter med byggrätt, bland annat en fastighet vid Klippan nära Älvsborgsbron. Kommersiella Fastigheter har fått uppdraget att förmedla försäljningarna.

Göteborgs stad ska sälja tre fastigheter med byggrätt

Transaktioner Kommersiella Fastigheter har fått förtroendet att förmedla tre fastigheter av Göteborgs stad.


Jernhusen ska bygga mittuppgången till Västlänkens station Centralen. Byggnadens gestaltning är en del av detaljplanen från 2016 och representerar inte nödvändigtvis den slutgiltiga utformningen.

Fyra arkitektkontor vidare till parallellt uppdrag för Mittuppgången i Göteborg

Bygg/Arkitektur De fyra arkitektkontoren som kvalificerat till det parallella uppdraget är Cobe A/S, Dorte Mandrup A/S, Erséus Arkitekter och Reiulf Ramstad Arkitekter AS.


Socialdemokraterna i Göteborg vill se en nystart för satsningen på stadsutveckling mellan stadsdelarna Gamlestaden och Bergsjön som ligger i de nordöstra delarna av staden.

S vill se nystart för stadsutveckling mellan Gamlestaden och Bergsjön

Bygg/Arkitektur Socialdemokraterna i Göteborg vill se en nystart av programmet för stadsutveckling mellan de nordöstra stadsdelarna Gamlestaden och Bergsjön, med delvis ny inriktning. Fastighetssverige berättar mer om förslaget som partiet lämnade in en motion för tidigare i år.


Göteborgs konstmuseum ska få ett rejält ansiktslyft och en tillbyggnad som kommer fördubbla lokalytan. Totalt investerar staden 800 miljoner kronor i projektet som väntar på godkännande i kommunfullmäktige.

Göteborgs konstmuseum ska dubblas till 10 000 kvadratmeter

Bygg/Arkitektur I förra veckan fattade kommunstyrelsen beslut om ett anslag på 800 miljoner kronor för att göra Göteborgs konstmuseum dubbelt så stort. Fastighetssverige berättar mer om planerna som nu väntar på grönt ljus i kommunfullmäktige.


Göteborgs Auktionsverk tar plats hos Castellum, snett under Älvsborgsbron.

"Hållbart sedan 1681"

Uthyrning Göteborgs Auktionsverk satsar på destinationsutveckling hos Castellum i Göteborg.


Ytorna i Arendal som förvärvas av Göteborgs Hamn.

Platzer säljer del av Arendal till Göteborgs Hamn

Transaktioner Platzer Fastigheter och Göteborgs Hamn har idag slutit avtal om en försäljning av 108 000 kvadratmeter mark och vattenareal om 69 000 kvadratmeter som ingår i fastigheten Arendal 764:720. Affären innebär att logistik- och industriområdet stärker sin koppling till Nordens största och mest hållbara hamn.


SBC köper MARAB Gruppen

Transaktioner SBC förvärvar MARAB Gruppen AB och stärker sin närvaro i Göteborgsregionen.


Fridaskolan tar plats i Kallebäck.

Fridaskolan till Wallenstam i Kallebäck

Uthyrning Byggnadsnämnden i Göteborg har beslutat om bygglov för en F-9-skola i Kallebäcks Terrasser, Göteborg. Det blir Fridaskolan som planerar att 2023 välkomna barn till skolan och förskolan i området.


Skanska vill bygga en logistikpark på Hisingen med initialt 25 000 kvadratmeter yta BTA. Snart kan detaljplanearbetet komma att inledas men det finns också många hinder på vägen som skulle kunna stoppa satsningen helt och hållet.

Vill gå vidare med Skanskas logistikplaner – men flera hinder kan stjälpa

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadskontoret i Göteborg vill inleda detaljplaneläggning för Skanskas omfattande logistikpark på Hisingen, något som byggnadsnämnden ska ta ställning till på fredag. Även om förslaget godkänns finns det många hinder på vägen för byggjättens planer – bland annat bedöms detaljplanen vara så komplex och innehålla så stora osäkerheter att det finns stor risk att den kommer att avbrytas.


Manne Aronsson framför Aspelin Ramms förvärv i Masthuggskajen. Obs. Bilden är ett montage.

Så vill Aspelin Ramm utveckla Masthuggskajen

Bolag Aspelin Ramm förvärvar för att vara med och utveckla jätteområdet Masthuggskajen. Bolagets CEO Manne Aronsson berättar för Fastighetssverige om förvärvet och utvecklingsplanerna samt om första tiden som vd för bolaget.


En Willys Hemma etableras på Nya Altplatsen i Högsbo.

Odalen tar Willys till Nya Altplatsen

Uthyrning En Willys Hemma-butik etableras hos Odalen Fastigheter på Nya Altplatsen i Högsbo, Göteborg.


Aspelin Ramm köper fastigheten Masthugget 29:4.

Aspelin Ramm köper i Göteborg

Transaktioner Aspelin Ramm Fastigheter har förvärvat en fastighet i den nya framväxande stadsdelen Masthuggskajen i centrala Göteborg. Fastigheten är belägen mitt emot Stenaterminalen och är den enda fastigheten i området som ännu inte ingår i detaljplanen för det pågående stadsutvecklingsprojektet som ska knyta samman Majorna med Linnéstaden.


Jenny Mäki, Rodeo Arkitekter.

Norska arkitektkontorets planer i Sverige

Bygg/Arkitektur Norska Rodeo Arkitekter etablerar sig i Göteborg. – Vi vill föra Göteborg närmare älven, säger Jenny Mäki, som ska leda satsningen.


Visionsbild för Halvorsäng där Castellum satsar på ett nytt nordiskt logistiknav med Göteborgs Hamn.

Positivt besked för Castellums miljardsatsning på logistiknav

Bolag Kommunfullmäktige gick i slutet av förra veckan på kommunstyrelsens linje och godkände hemställan från Göteborgs hamn om att bilda ett joint venture med Castellum för ett logistiknav i området Halvorsäng. För Fastighetssverige berättar Mariette Hilmersson, vd för Castellum Region Väst, mer om det positiva beskedet och vad som kommer att hända i projektet framöver.


Gustaf Damberg.

Colliers stärker sitt Göteborgsteam ytterligare

Bolag Colliers rekryterar Gustaf Damberg till Capital Markets och stärker därmed ytterligare sin position i Göteborg.


Nordhagsvägen i Torslanda, vårdcentral och tandläkare.

Planerad storförsäljning i Göteborg avbruten

Bolag Sedan 2019 har ett ärende pågått om att förbereda för försäljning av 19 kommunalt ägda fastigheter i Göteborg. På kommunfullmäktiges möte den 16 september beslutades att avbryta den planerade storförsäljningen.