Skanska bygger studentbostäder i Göteborg för SGS.

Skanska bygger studentbostäder i Göteborg för 385 miljoner kronor

Bygg/Arkitektur Skanska har fått i uppdrag av SGS Studentbostäder att bygga 327 studentbostäder och en förskola med sex avdelningar i centrala Göteborg. Uppdraget är värt cirka 385 miljoner kronor, vilket inräknas i orderingången för Skanska Sverige för andra kvartalet 2019.


Västprojekt växer på Ringön.

Västprojekt ökar i snabb takt

Transaktioner Under maj månad har Västprojekt ingått ett avtal om att förvärva ytterligare fem fastigheter på Ringön i Göteborg.


Nya Internationella Engelska Skolan i Vallentuna.

IES öppnar två nya skolor hos Nystad

Uthyrning Fastighetsbolaget Nystad bygger två nya skolor i Vallentuna och Kungsbacka med Internationella Engelska Skolan som hyresgäst. Nystad och IES har tecknat långa hyresavtal i både Vallentuna och Kungsbacka. Sammantaget bygger Nystad skolor för 1 300 elever i de båda kommunerna.


Avenyfamiljen öppnar ett kafé/coworkingställe vid Skanstorget i Göteborg.

Avenyfamiljen öppnar kostnadsfri coworking

Bolag När Avenyfamiljen på fredag öppnar nya restaurang Foo Kafé vid Skanstorget – på adressen som kommer att hysa kommande Fomo Hotel – slår man samtidigt till och öppnar Göteborgs första gratis coworking place på dagtid; Foo Co.


Kineum.

Reflex öppnar kontor i Göteborg

Bolag Efter att ha vunnit flera upphandlingar och för att möta efterfrågan, etablerar nu Reflex Arkitekter närvaro i Göteborg med kontor på Kungsportsavenyn 37.


Capman köper av Billes i en sale-and-leaseback-affär.

Capman köper i Mölndal

Transaktioner Capman köper fastigheten Kryddpepparn 1 i Mölndal från Billes i en sale-and-leaseback-affär.


Göteborg 400+
Hur ser framtiden ut för Göteborg som evenemangsstad? Missa inte Patrik von Corswant, Mikkey Dee, Camilla Nyman, Rikard Ljunggren och Magnus Hallberg på seminariet Göteborg 400+ den 21 maj!

Göteborg 400+: Stort fokus på evenemangsstaden

Göteborg 400+ Göteborg har med sitt evenemangsstråk goda förutsättningar för att vara en attraktiv turist-, hotell- och evenemangsstad. Samtidigt är arenorna gamla och omoderna. På seminariet Göteborg 400+ tas ett ordentligt grepp om evenemangsstaden Göteborg i framtiden, bland annat med stadens rockstjärna Mikkey Dee.


Kontorshotellet World Trade Center dedikerar en hel korridor åt hyresgäster med hund.

World Trade Center i Göteborg startar hundkorridor

Bolag Kontorshotellet World Trade Center i Göteborg har dedikerat en hel kontorskorridor åt hundägare.


Så här ser Backaplan ut i dag.

Balder köper dubbelt i expansivt område

Transaktioner Befäster sin redan starka position området genom att lägga vantarna på ytterligare två fastigheter.


Nyligen förvärvades en kontorsfastighet från Fabege för 1,6 miljarder.

Folksamgruppen jagar fler miljardförvärv

Bolag Lars Johnsson, fastighetsdirektör på Folksamgruppen, berättar för Fastighetssverige om marknadsläget, en förändrad konkurrenssituation och om senaste miljardförvärvet i Stockholm.


Louise Samuelsson går från branschorganisationen Fastighetsägarna till Wallenstam.

Hyresförhandlaren blir uthyrningschef

Karriär Louise Samuelsson berättar vad som lockade med jobbet som ny uthyrningschef på Wallenstam.


SHH Bostad, med Misha Moeremans d’Emaus som vd, får markanvisning i Bergsjön, Göteborg.

SHH Bostad får markanvisning i Bergsjön

Bygg/Arkitektur SHH Bostad har fått en markanvisning av Göteborgs stad i Bergsjön, mellan Komettorget och Rymdtorget, som en del i projektet "Solgatan" om totalt cirka 700 bostäder.


Morris öppnar butik hos Wallenstam.

Morris öppnar sin första butik i Göteborg

Uthyrning Klädmärket Morris väljer Wallenstams Kvarteret Victoria för öppnandet av sin första butik i Göteborg. Den 189 kvadratmeter stor butik öppnar 9 maj och blir Morris andra i Sverige.


Eva Landén.

Corem köper på tre orter

Transaktioner Genom tre separata affärer förvärvar Corem fastigheter på tre orter. Samtliga är av Corem prioriterade orter, där ett befintligt fastighetsinnehav och egen förvaltning finns.


Exempel på NCC Folkboende som tidigare byggts i Kiruna.

NCC bygger i Ale

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Alebyggen bygga fyra punkthus med totalt 116 hyreslägenheter i Nol, Ale kommun, strax norr om Göteborg. I anslutning till dessa ska NCC även renovera tre befintliga huskroppar.


Eva Landén.

Corem tar sitt nya koncept till Backa

Bygg/Arkitektur Corems koncept Pro Stop, handelsområden för yrkesbutiker inom byggsektorn, utvecklas vidare. Under 2018 har projektering och upphandling av Pro Stop Backa i Göteborg genomförts, och byggnation påbörjas nu under andra kvartalet 2019.


Lars Göran Andersson, Charlotta Nilsén och Marcus Cyrillus diskuterarade nyproduktionsmarknaden på Stora Bostadsdagen Göteborg.

"Stockholm inte längre motorn i byggbranschen"

Bostäder Är den tröga Stockholmsmarknaden till slut på väg till Västkusten? Lars Göran Andersson, vd, HSB Göteborg och Charlotta Nilsén, regionchef på Veidekke, ger sin syn på utmaningarna som kantar nyproduktionsmarknaden i Göteborg.


Göteborg.

Novi hyr ut 4 200 kvadratmeter i Göteborg

Uthyrning Novi Real Estate har inom förvaltningsuppdraget åt Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv tecknat nya hyresavtal i Göteborg om totalt cirka 4 200 kvadratmeter under första kvartalet. Hyresavtal är tecknade med Göteborgs Universitet, Cerner Sweden och Adecco.


Lindbäcks bygger industriellt för Framtiden i Angered.

Lindbäcks och Framtiden bygger industriellt i trä

Bygg/Arkitektur Framtiden Byggutveckling genomför sitt första industriellt tillverkade trähusprojekt där både stomme och fasader är i trä. Lindbäcks har fått bygguppdraget.


Göteborgs hamn.

NCC utvecklar och hyr ut 17 000 kvadratmeter till Ica

Uthyrning Ica Sverige hyr 17 000 kvadratmeter och tecknar tioårigt hyresavtal på ett nytt e-handelslager i Arendal intill Göteborgs hamn.