Serneke får bygguppdrag i Selma Stad.

Serneke får bygguppdrag av Framtiden

Bygg/Arkitektur Framtiden Byggutveckling har gett Serneke uppdraget att bygga 125 hyresrätter, lokaler och äldreboende i Selma stad vid Selma Lagerlöfs Torg, Göteborg, med option på ytterligare 101 hyresrätter. Det kommer att utföras som en totalentreprenad och byggstarten beräknas till vintern 2019.


Detaljplanen för Masthuggskajen har vunnit laga kraft.

Grönt ljus för Masthuggskajen i Göteborg

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för Masthuggskajen har vunnit laga kraft. På området mellan Järntorget, Långgatorna och hamnen ska 1 300 bostäder, 5 000 – 6 000 arbetsplatser, restauranger, förskolor och hotell byggas. Målet är att skapa ett område med kontraster som med puls och kulturell dynamik fortsätter att vara en stimulerande plats med internationella intryck som binder ihop staden.


Fredrik Rubensson och MOHV lanserar sitt första Göteborgskontor på Hisingen.

MOHV ska erövra Göteborg: "Branschen har stagnerat"

Göteborg Expansiva mäklarfirman MOHV utvidgar sin satsning till Göteborg. Planen är att först få fäste på Hisingen för att sedan öppna kontor över hela staden.


Andreas Nyberg, Jennie Svensson och Annika Nyberg, franchisetagare på MOHV Göteborg.

MOHV öppnar i Göteborg

Bolag Mäklarföretaget MOHV fortsätter sin expansion och öppnar nu sitt första kontor i Göteborg. Franchisetagarna för kontoret är Jennie Svensson, Andreas Nyberg och Annika Nyberg.


Link Arkitekturs projekt Torslandaskolan och John Lydholm.

Link öppnar kontor i Göteborg

Bolag Link arkitektur etablerar kontor i Göteborg. Det blir bolagets 16:e kontor i Skandinavien.


Lilla Bommen 5 och 6.

Castellum storköper i centrala Göteborg...

Transaktioner Castellum köper kontorsfastigheterna Gullbergsvass 1:2 samt Gullbergsvass 1:12 i centrala Göteborg för 867 miljoner från SEB Trygg Liv.


Göteborg.

JLL: Fortsatt stark efterfrågan på Göteborgs fastighetsmarknad

Göteborg Med en årlig hyresökning på drygt sex procent så är Göteborgs kontorsmarknad fortsatt het. Hyran för kontor av god kvalitet i bra läge bedöms i de mest centrala delarna ha nått 3 400 kronor per kvadratmeter och år. Det skriver JLL i sin senaste utgåva av JLL Nordic Outlook.


Wallenstam köper i Göteborg.

Wallenstam köper för 375 miljoner i Göteborg

Transaktioner Wallenstam har tecknat avtal med SEB Trygg Liv avseende förvärv av en kommersiell fastighet på Lorensbergsgatan 2-4/Vasagatan 45 i Avenyområdet i centrala Göteborg.


Intea går in i Sahlgrenska Life.

Intea går in i Sahlgrenska Life

Bygg/Arkitektur Intea Fastigheter och Vitartes har inlett samarbete för att uppföra hus 2 och 3 i projektet Sahlgrenska Life i Göteborg.


Creative Headz öppnar snart intill Massimo Dutti och Sephora på Kungsgatan i Göteborg.

Snabbväxare fyller segdragen Vasakronanvakans

Uthyrning Fastighetsjätten täpper igen gluggen efter det konkursade klädmärket med expansiv kedja som tidigare främst hyrt av bostadsrättsföreningar.


Mark- och exploateringsavtal för Masthuggskajen undertecknat.

Mark- och exploateringsavtal för Masthuggskajen undertecknat

Bygg/Arkitektur Nu möjliggörs en helt ny stadsdel som fullt utbyggd kommer att omfatta 1 300 nya bostäder och 5 000 – 6 000 nya arbetsplatser då konsortiemedlemmarna för utvecklingen av nya Masthuggskajen i Göteborg undertecknat ett mark- och exploateringsavtal.


Gant öppnar i Göteborg.

Gant öppnar i Göteborg

Uthyrning Gant väljer Fredstan för öppnandet av sin första flagship store i Göteborg. Under våren slås dörrarna upp för varumärkets nya butik i korsningen Fredsgatan och Södra Hamngatan.


Avenyfamiljen bygger nytt hotell vid Skanstorget.

Nytt hotellandmärke i Göteborg

Bygg/Arkitektur Avenyfamiljen bygger hotell på den nyligen förvärvade tomten nära Skanstorget – 16 våningar och 200 rum.
– FOMO ska bli ett slags hotell som inte finns idag, vare sig i Göteborg eller i Norden, säger Tobias Hamberg, vd för Avenyfamiljen.


Stena Fastigheter och Ikano Bostad skapar tillsammans Humlestan på Pripps gamla industriområde i Högsbo, Göteborg.

Stena Fastigheter och Ikano Bostad utvecklar ny stadsdel i Göteborg

Bygg/Arkitektur Stena Fastigheter och Ikano Bostad utvecklar en ny stadsdel, Humlestaden, i Högsbo i Göteborg på Pripps gamla industriområde. I Humlestaden kommer 3 000 bostäder, bryggeri, restauranger, caféer och andra verksamheter att växa fram.


Saffransgatan.

Polskt byggföretag vinner göteborgsk upphandling

Bygg/Arkitektur Polska Unibep har fått ett byggkontrakt värt 41,8 miljoner kronor av allmännyttiga Egnahemsbolaget i Göteborg.


Wallenstam ställer om komplext brf-projekt

Bostäder Fastighetssverige berättar mer om turerna kring projektet som Wallenstam nu vill ställa om – trots att man tidigare fått kämpa för att få till en brf-lösning.


Veidekke bygger för Framtiden i Göteborg.

Veidekke får första bygguppdraget av Framtiden

Bygg/Arkitektur Framtiden Byggutveckling har gett Veidekke uppdraget att bygga den andra etappen på Mandolingatan i Västra Frölunda utanför Göteborg. Det ingår i Bostad 2021 och kommer att utföras som en totalentreprenad med 130 hyreslägenheter med en ordersumma på cirka 273 miljoner kronor. Byggstarten beräknas till våren 2019.


Jennifer Rosenborg, Nils Rydh och Ulf Holmberg.

Wilfast rekryterar från Platzer, CBRE och Sustend

Bolag Förvaltningsbolaget Wilfast, med förvaltning av fastigheter i Sverige, Danmark och Finland, fortsätter att växa och anställer tre nya medarbetare till kontoret i Göteborg.


Lidl utökar i Frölunda.

Lidl utvecklar i Frölunda

Bygg/Arkitektur Lidl utvecklar butiksbeståndet i Frölunda genom att stänga en butik, öppna nytt hösten 2019 och söka fler lägen. Lidl stänger butiken i Althallen i Frölunda eftersom Fastighetsägaren Altplatsen Utveckling river byggnaden våren 2020, till förmån för ett större bostadshus som kommer stå klart år 2021.


Botrygg Göteborg tar över de rivningshotade kvarteren i Gårda.

Botrygg tar över rivningshotade kvarter i Gårda

Bostäder Den 15 januari övertog Botrygg Göteborg AB de rivningshotade kvarteren Eken, Cedern och Lejonet i Gårda, totalt cirka 110 lägenheter och 20 lokaler.