& Other Stories till Vasakronan i Göteborg

Uthyrning När & Other Stories öppnar sin första butik i Göteborg så gör man det på 900 kvadratmeter i Meethshuset hos Vasakronan på Kungsgatan 37.


Norrmalmstorg, Kungsportsplatsen och Västra hamnen är några av de områden som drabbas hårdast av skattehöjningen.

Där slår nya fastighetsskatten hårdast

Sverige Med höjningar på närmare 1 000 kronor per kvadratmeter slår den nya fastighetsskatten både brett och hårt mot branschen. Här är områdena som drabbas allra värst.

Fastighetsskatten höjs kraftigt 2019

Ekonomi/Finansiering Skatteverkets riktvärden för fastighetstaxeringen 2019 är nu offentliga och kraftiga höjningar av taxeringsvärdena och fastighetsskatten kan konstateras, särskilt i Stockholm, Göteborg och Malmö.


Rödastensmotet.

Slumrande megaprojekt kan väckas till liv

Bygg/Arkitektur Fastighetssverige berättar om hur nya aktörer ska få fart på det enorma Göteborgsprojektet som omfattar hela 50 000 kvadratmeter lokaler och 1 500 bostäder.


Klartecken för Kallebäcks terrasser

Bygg/Arkitektur Göteborgs politiker har gett klartecken för utvecklingen av Kallebäcks terrasser. Kommunfullmäktige antog under torsdagen detaljplanen som möjliggör Wallenstams byggnation av 1 800 nya lägenheter samt ytor för kontor, handel, restauranger förskola och skola i området.


Erik Selin

Balder köper Backaplans startskott

Transaktioner Omgörningen av Backaplan i Göteborg har planerats länge.
Nu menar Erik Selin att den snart kommer igång – och han är mycket nöjd med onsdagens projektförvärv som utgör startskottet för nya Backaplan.


Amhult 2 hyr ut för äldreboende

Uthyrning Amhult 2 har tecknat hyresavtal med Attendo AB om cirka 3 900 kvadratmeter BTA i kvarteret Radarflyget II.


Pålningen för Karlatornet avslutad

Bygg/Arkitektur I fredags passerade byggnationen av Karlatornet en betydande milstolpe. Nu är samtliga 58 pålar, som ska bära Karlatornet, i marken. Att påla Nordens högsta byggnad har varit en utmaning i sig, att dessutom göra det på Göteborgs leriga underlag har varit ytterligare en utmaning.


Så stark är Göteborgsmarknaden

Göteborg För Fastighetssverige berättar Pernilla Hallin, partner på Catella vilka som är mest aktiva på transaktionsmarknaden i Göteborg och var de kommande internationella investeringarna kan komma att placeras.


Så blev Magnolia vinnare i konsultkarusellen

Bolag Efter att ha landat så väl Thomas Persson som Christina Hambäck står Magnolia Bostad som en av vinnarna i den senaste tidens silly season inom rådgivningsbranschen. För Fastighetssverige berättar bolagets vd Fredrik Lidjan mer om kraftsamlingen och planerna för hösten.

…Och nu jagar bolaget fler riktigt stora affärer

Bolag Sommarens megaavtal med Heimstaden gällande affärer om närmare tio miljarder kronor gav Magnolia Bostad blodad tand.


"Tror att vi får se fler affärer av det slaget"

Göteborg För Fastighetssverige berättar Balders vice vd Sharam Rahi hur han tror att framtidens fastighetsmarknad i Göteborg ser ut.


Kineum i Gårda, Göteborg, byggstartas.

Storprojekt i Gårda byggstartas

Bygg/Arkitektur Kontors- och hotellprojektet Kineum i Gårda, Göteborg, byggstartas nu. ESS Group har tecknat hyresavtal om 15 000 kvadratmeter hotell.


Poseidons nya vd: "Vill ha en sammanhållen stad"

Karriär För Fastighetssverige berättar Lena Molund Tunborn, ny vd för Poseidon som är ett av Göteborgs största bostadsbolag om den första tiden som vd, drömmen om att skapa en mer sammanhållen stad och verktygen man kan använda sig av för att nå dit.


Prologis hyr ut mer till DHL i Torslanda

Uthyrning Prologis har tecknat ett långt hyresavtal med DHL Supply Chain för en mer än 9000 kvadratmeter stor logistiklokal, resterande delen av DC4 i Prologis logistikpark i Torslanda i Göteborg.


TK Development petas från storprojekt

Göteborg Efter elva års samarbete väljer SKF att bryta avtalet med TK Development gällande storsatsningen i Göteborg.


Göteborg på frammarsch – men här är orosmolnen

Göteborg För Fastighetssverige berättar Mats Granér, analyschef hos Västra Götalands-regionen om varför Göteborgsregionen utvecklas bättre än rikssnittet inom de flesta områden men också vad det finns för orosmoment som lurar runt hörnet.


Programmet för Backaplan ut på samråd

Bygg/Arkitektur En stor förändring väntar Backaplan. Ett kvadratkilometer stort område som idag mest består av handel och verksamheter med stora asfalterade ytor, är tänkt att förvandlas till en helt ny stadsdel, en grön blandstad med kvartersstruktur och cityhandel. På tisdagen fattade byggnadsnämnden beslut om att programmet för Backaplan går ut på samråd.


Hugo Boss till Göteborg

Uthyrning Hugo Boss öppnar i slutet av 2018 sin första butik i Göteborg, hos Hufvudstaden på Fredsgatan 2.


Lidl öppnar ny butik i Partille

Uthyrning Lidl Sverige satsar stort i Göteborg och nu är det klart med en ny butik i Partille. Butiken kommer att vara en del i den nya stadsdelen Partille Port och beräknas öppna andra halvåret 2019.


Castellum utvecklar på Masthuggskajen

Bygg/Arkitektur Castellum uppför kontorshuset Emigranten Göteborg i anslutning till det stora stadsutvecklingsprojektet Masthuggskajen på Södra Älvstranden. Emigranten Göteborg kommer att ha en uthyrningsbar yta om cirka 4 200 kvadratmeter och planeras vara klar för inflyttning våren 2020.


Hufvudstaden: Något högre kontorshyror i bästa läge

Bolag Kontorshyrorna i bästa läge i Stockholm och Göteborg har stigit något under Q2 enligt Hufvudstadens Q2-rapport.