Image
Göteborgslokaler blir åter en del av Framtidenkoncernen.

Tillbaka till Framtiden

Bolag Göteborgslokaler blir åter en del av Framtidenkoncernen.


Klartecken i kommunstyrelsen för Skeppsbrons fortsatta utveckling.

Klartecken för nästa steg vid Skeppsbron

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsen har givit klartecken till Göteborgs stads åtagande av utbyggnaden av allmän plats i Skeppsbrons andra etapp. Beslutet kommer efter en ny tjänstemannautredning av vad som måste göras enligt gällande detaljplan och vad det kostar. Det slutgiltiga beslutet fattas av kommunfullmäktige senare i vår.


AF Gruppen säljer Glasiären.

Polisen flyttar in i Glasiären

Uthyrning Polisen hyr 1 870 kvadratmeter i fastigheten Glasiären vid Vågmästareplatsen på Hisingen i Göteborg.


Tapajos Fastighets AB köper på Hisingen.

Tapajos köper på Hisingen

Transaktioner Tapajos Fastighets AB köper ett bostadsbestånd på över 100 lägenheter i Kville på centrala Hisingen i Göteborg.


BRF Viva.

BRF Viva vinner Kasper Salin-priset

Bygg/Arkitektur Bostadsrättsföreningen Viva vann pris för årets bästa byggnad när det prestigefyllda Kasper Salin-priset delades ut på Arkitekturgalan. Bostadsrättsföreningen Viva i Göteborg belönas för dess formkänsla, variation i rymd och ljus liksom för att arkitekter och byggföretag har lyckats skapa en fantastisk boendemiljö på en plats som tidigare tycktes omöjlig att över huvud taget bygga på.


Scorett öppnar flaggskeppsbutik i Nordstan.

Ny flaggskeppsbutik till Nordstan

Uthyrning Under hösten öppnar Scorett en ny flaggskeppsbutik i Nordstan i Göteborg.


Mats Ranäng.

Forsen utser Mats Ranäng till affärsenhetschef Göteborg

Bolag Mats Ranäng har varit gruppchef hos Forsen i Göteborg sedan oktober 2019, och tar nu över rollen som affärsenhetschef.


Gamlestads smedja.

Loqum får stort uthyrningsuppdrag i Gamlestaden

Uthyrning Loqum har fått i uppdrag att i samarbete med Peab hyra ut lokalerna i den nya kontorsfastigheten Gamlestads smedja som Peab ska bygga vid Gamlestads Torg.


Clarion Hotel Post.

25 varslas på Stordalens hotell till följd av corona

Bolag 25 tjänster varslas om uppsägning på Petter Stordalens Clarion Hotel Post i Göteborg. Varslet sker till följd av coronautbrottet.


Castellum skapar testanläggning för tunga autonoma fordon på Säve flygplats.

Castellum skapar testbana för autonoma tunga elfordon

Uthyrning Castellum har tecknat ett treårsavtal med en västsvensk fordonstillverkare som kommer att bedriva testverksamhet och utveckling av autonoma tunga fordon och elfordon på Castellum Säve (Säve Flygplats).


Veidekke och Anor köper bostadsbyggrätt på Masthuggskajen, Göteborg.

Så säkrade Veidekke eftertraktad pärla i Masthugget

Transaktioner Veidekke har tillsammans med Anor Fastigheter säkrat sig en av de sista tillgängliga bostadsbyggrätterna i Masthuggskajen. Olof Olausson, affärsutvecklare på Veidekke Eiendom Väst, berättar för Fastighetssverige om det gedigna arbetet bakom förvärvet och hur strategin ser ut för framtida aktioner på den västsvenska marknaden.


Stuveriet.

Betonmast bygger kontor åt Stena Fastigheter

Bygg/Arkitektur Betonmast Göteborg har tecknat totalentreprenadavtal med Stena Fastigheter för byggnation av den nya kontorsfastigheten Stuveriet på Masthuggskajen. Ordersumman uppgår till cirka 190 miljoner kronor.


Esperantoplatsen 7-9 kan bli till salu.

Fler anrika Göteborgsfastigheter kan snart vara till salu

Göteborg Sedan tidigare har det varit klart att bland annat fastigheterna där Hotell Eggers, Brewhouse och Göta källare huserar kan komma att bli till salu. Göteborgs stadshus har nu kommit fram till fler, totalt 36 kommersiella fastigheter värda cirka två miljarder, går att avyttra. Här är hela listan!


Göteborg.

Göteborg kommer högt i framtidsranking

Göteborg Göteborg rankas högt när FDI European Cities and Regions of the Future 2020/21 rankar Europas bästa destinationer för investeringar.
– Detta är ännu en bekräftelse på att Göteborgsregionen nu förändras i snabb takt och att regionen står sig bra internationellt, säger Henrik Einarsson, etableringschef på Business Region Göteborg.


Gläntan på Pusterviksplatsen.

Bildspel: Så blir Västlänkens Station Haga

Bygg/Arkitektur Förslaget Gläntan från Gottlieb Paludan Architects och ÅF Infrastructure har utsetts till vinnare i projekttävlingen om gestaltning av stadsrummet vid Västlänkens station Haga i Göteborg.


Göteborg.

Två chefer får sparken från Bostadsbolaget

Bolag Två stycken chefer får sparken från Bostadsbolaget i Göteborg, rapporterar GT. Detta sedan mamman till en av chefer fått gå förbi den flera år långa kön – och dessutom sluppit betala hyra.


Jollyroom öppnar fysisk butik i Göteborg

Jollyroom öppnar fysisk butik i centrala Göteborg

Uthyrning Som nordens största aktör inom barn- och babyprodukter väljer Jollyroom att öppna en fysisk butik, med första start på Kungsgatan i centrala Göteborg.


Samsøe Samsøe öppnar i kvarteret Victoria

Uthyrning Danska modebolag Samsøe Samsøe öppnar ny butik i Wallenstams kvarteret Victoria i centrala Göteborg.


Femmanhuset.

DN flyttar Göteborgsredaktionen till Femman

Uthyrning Bonnier News har tecknat hyresavtal med Hufvudstaden i fastigheten Femman med adress Postgatan 28 i Nordstan, Göteborg. Dagens Nyheters nystartade redaktion i Göteborg kommer finnas i de här lokalerna.


Forenom storsatsar på Säve.

Forenom storsatsar i Säve

Bolag Forenom har med Sävedepån, och nu efter att ha tagit över driften av Aparthotel Nolvik, över 100 lägenheter i Säveområdet och runt 200 i Göteborgsregionen. Detta är en direkt handling för att möta industrins behov av långtidsboende i regionen och den stora satsningen som Castellum gör i Säve.