Image
Lennart Sten
Lennart Sten Bild: Nicklas Tollesson

Svenska Handelsfastigheter bygger nytt i Söderhamn

Handel Svenska Handelsfastigheter har tecknat avtal om uppförande av nya butikslokaler åt Rusta vid handelsplatsen E-center i Söderhamn. Butiksytan kommer att uppgå till cirka 2 200 kvm med invigning beräknad till tredje kvartalet 2020.
Publicerad den 5 Oktober 2019

Den nya butiken kommer att uppföras på en del av parkeringsytan i anslutning till E-center. Byggstart är planerad till hösten 2019.

– Rusta är en av våra största hyresgäster och genom nybyggnationen stärker vi samarbetet ytterligare. Den nya Rustabutiken gör att E-center får ett ännu starkare helhetserbjudande vid sidan av ankarhyresgäster som ICA Kvantum och Stora Coop, säger Thomas Holm, vice vd för Svenska Handelsfastigheter.

– Svenska Handelsfastigheter har en god förståelse för våra behov och erbjuder lättillgängliga butiksytor som är väl anpassade för vår verksamhet. Vi ser verkligen fram emot att få tillträda de nybyggda lokalerna i Söderhamn, säger Jozef Khasho, CSO vid Rusta koncernen.

– Svenska Handelsfastigheter har stor erfarenhet kring den här typen av etableringar och det känns bra att de utifrån sina analyser ser Söderhamns potential. Rusta kan medföra att fler väljer att göra ännu fler av sina inköp i Söderhamn istället för att besöka andra orter och min förhoppning är då att även handeln i centrum kan dra fördelar av denna etablering, säger John-Erik Jansson (C), kommunstyrelsens ordförande i Söderhamns kommun.

I maj förlängde Rusta hyresavtalen med Svenska Handelsfastigheter med tio år vid åtta andra handelsplatser runt om i Sverige. Söderhamn inräknat omfattar dessa nio avtal totalt knappt 18 700 kvadratmeter handelsyta.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Det här tror experten Alexandra Stråberg om fastighetsmarknaden och börsen

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Alexandra Stråberg som är chefekonom på Länsförsäkringar. Här är hennes bedömning av coronapandemin. Och det här tror hon om detaljhandeln och kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY