Image
Framtidens Backaplan.
Framtidens Backaplan. Bild: White

Viktigt steg taget för Framtidens Backaplan

Bygg/Arkitektur Visionen för Framtidens Backaplan är stor och nu tar stadsdelsprojektet nästa stora steg – i januari går detaljplanen för områdets västra del, Detaljplan 2 Backaplan, ut på samråd. I denna del planerar bland annat Balder för fyra bostadskvarter och en kontorsfastighet. Ambitionen är att de första bostäderna står inflyttningsklara 2025.
Publicerad den 16 December 2021

Tisdagen den 14 december beslutade byggnadsnämnden i Göteborg att ta nästa steg i stadsdelsprojektet Framtidens Backaplan och låta detaljplan 2 gå ut på samråd.

I denna del av det stora projektet på Hisingen planerar Balder att uppföra fem kvarter med bostäder och kommersiella lokaler öster om Kvilleparken, alldeles nära Hjalmar Brantingsplatsen.

– Vi på Balder är stolta över att vara en aktiv part i omvandlingen av platsen och det är glädjande att vi nu kan ta nästa steg. Framtidens Backaplan ska bli en levande stadsdel med människan i centrum och vi är mycket nöjda över att kunna bidra. Om allt går som vi hoppas står våra första lägenheter inflyttningsklara redan 2025, säger Joakim Gralén, fastighetsutvecklare på Balder.

I denna första del av Framtidens Backaplan planerar Balder för cirka 1 000 bostäder i blandade upplåtelseformer och storlekar samt 30 000 kvadratmeter kommersiella ytor, fördelade på fem kvarter.

Bostadskvarteren byggs med en grön innegård, huskroppar i varierande höjd och enligt miljöcertifieringen Miljöbyggnad Silver. Kvarteren kommer att växa fram i ett antal etapper, med sista byggstart runt år 2030.

Förutom Balder har också Skandia Fastigheter och Göteborgs stad byggplaner i denna del av stadsdelsprojektet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Standardiserad digitalisering nödvändig, menar experten

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige