Image
Sonja Horn, vd för Entra.

Entra säljer i Stavanger – 16 procent över värdering

Transaktioner Norska Entra – med Balder och Castellum som största ägare – säljer en stor del av sitt innehav i Stavanger till nya SVG Property AS.


Balder och Serneke bilder JV för att utveckla kvarteret Aries i Karlastaden.

Balder och Serneke bygger kvarteret Aries i Karlastaden

Bygg/Arkitektur Balder och Serneke bildar ytterligare ett gemensamt utvecklingsbolag i joint venture för att fortsätta samarbetet i Karlastaden, Göteborg. Den här gången är det kvarteret Aries i Karlastaden med cirka 190 lägenheter som JV-bolagen ska utveckla.


Henrik Lundqvist investerar i GoCo Active – en satsning för framtidens preventiva hälsa i GoCo Health Innovation City. Här flankeras "The King of New York" av Next Steps grundare Joakim Garfvé och Jacob Torell.

Så fick Goco-gänget med "The King of New York" på fastighetssatsningen

Bygg/Arkitektur Frölundas, New York Rangers och Tre Kronors Henrik Lundqvist – det är svårt att tänka sig ett bättre ansikte utåt för en hälsosatsning i Göteborgsregionen. Nu blir ishockeylegendaren fastighetsinvesterare.


Balder fyller upp på Kungsgatan.

Balder fyller upp i cityläge

Uthyrning Aktör bakom ny teknik öppnar sin första butik i Göteborg.


Svenska Bostäder säljer den gamla brasilianska ambassaden till Tulia.

Svenska Bostäder säljer till Balderbolag

Transaktioner Svenska Bostäder, Stockholms stads bostadsbolag, avyttrar en kontorsfastighet i Lärkstaden som totalt omfattar 700 kvadratmeter till fastighetsbolaget Tulia, ägt av Balder och André Åkerlund.


Balder, med Erik Selin som vd, och Sterner Stenhus Holding, ägt av bröderna Tomas och Elias (bilden) Georgiadis äger tillsammans cirka 57 procent av det grekiska börsbolaget Premia Properties.

"Stort för oss – och stort för Grekland"

Transaktioner Elias Georgiadis och Balders grekiska bolag i storaffär. "Det här är på regeringsnivå."


Balders vd Erik Selin.

Balders S&P-betyg tillbaka på stabila utsikter

Ekonomi/Finansiering S&P sänkte Balders utsikter i samband med budpliktsbudet på Entra. Nu höjer de igen.


Framtidens Backaplan.

Viktigt steg taget för Framtidens Backaplan

Bygg/Arkitektur Visionen för Framtidens Backaplan är stor och nu tar stadsdelsprojektet nästa stora steg – i januari går detaljplanen för områdets västra del, Detaljplan 2 Backaplan, ut på samråd. I denna del planerar bland annat Balder för fyra bostadskvarter och en kontorsfastighet. Ambitionen är att de första bostäderna står inflyttningsklara 2025.


Karlatornet.

Ovanligt insideråtal i samband med Karlatornet-affären: "De gick med förlust"

Bolag Två män har åtalats av Ekobrottsmyndigheten misstänkta för insiderbrott kopplat till Karlatornet-affären mellan Serneke och Balder i december 2020. De misstänkta ska ha handlat aktier för cirka 400 000 kronor vardera dagen innan Balder köpte in sig i projektet. Fastighetssverige kan berätta att ingen av de misstänkta har någon koppling till något av de berörda bolagen. "Det är första gången jag har ett insidermål där de misstänka gått med förlust", säger åklagaren i målet till Fastighetssverige.


Illustrationsplan, Salem centrum.

Balder ankarbyggherre när Salems stadskärna utvecklas

Bygg/Arkitektur Salems centrumområde står inför en stor omvandling och ska tillföras nya bostäder, olika typer av lokaler, stadspark med mera. Balder, HSB och Junior Living har fått markanvisningar.


Antti Aarnio.

Balders Sato utser vd

Bolag Antti Aarnio, som varit tillförordnad vd sedan december 2020, blir permanent vd för Balder-ägda Sato.


Iboxen öppnar upp för privatopersoner.

Iboxen öppnar upp för privatpersoner

Bolag Snart kan privatpersoner använda Iboxens leveransboxar i sitt närområde för att byta, förvara, låna eller sälja begagnade varor. I ett nästa steg kommer Iboxen göra det möjligt för alla second hand-aktörer att använda infrastrukturen, både lokalt och nationellt, för att främja en cirkulär ekonomi. Betalningstransaktionerna kommer att ske med Swish.
– Vi vill väldigt gärna bidra till att varor får en längre livslängd, säger Tim Jörnsen, vd för Iboxen, som ägs av bland andra SBB och Balder.


Erik Selin, vd för Balder.

Balder når 36,5 procent i Entra

Bolag Balders budpliktsbud accepterades av 2,37 procent av aktiekapitalet i Entra.


Stureplansgruppen hyr av Balder på Dalénumområdet på Lidingö.

Stureplansgruppen etablerar sig på Lidingö – hyr av Balder

Uthyrning I Balders lokaler i Dalénum på Lidingö kommer Stureplansgruppens genom sitt nya Lifestyle Hotel, Boo Boo Living, att skapa en ny och unik arena för att bo, äta och producera musik. Stureplansgruppens planer är till en början att driva Boo Boo Living för long stay och på sikt addera restaurang, takbar, musikstudio och co-working spaces.


Sonja Horn, vd för Entra.

Norsk jätteaffär: Entra köper Oslo Areal

Transaktioner Norska Entra, med svenska Balder och Castellum som största ägare, köper hela Oslo Areal av Gjensidige and AMF för cirka 13,55 miljarder norska kronor.


Entras styrelse ger dubbel rekommendation till aktieägarna om Balders bud

Bolag Entras styrelse har utvärderat Balders budpliktsbud och ger sin aktieägare en dubbel rekommendation.


Erik Selins Balder och Sterner Stenhus, ägt av Elias och Tomas Georgiadis, garanterar nyemissionen – till teckningskurs 31,40 – i samband med Stenhus Fastigheters bud på Halmslätten. Halmslätten äger två fastigheter med Martin & Servera som hyresgäst.

Garanterar på ATH: "En självklarhet för oss"

Bolag Stenhus Elias Georgiadis om budet på Halmslätten och stödet från Erik Selin.


På västra Kungsholmen bygger Fastighets AB Balder ett hus med 138 bostadsrätter i fyra huskroppar.

Forsen projektleder för Balder på Kungsholmen

Bygg/Arkitektur Nu omvandlas en gammal industritomt till ett nytt bostadsområde, precis utanför Stockholms stadskärna. På västra Kungsholmen bygger Fastighets AB Balder ett hus med 138 bostadsrätter i fyra huskroppar.
– Tiden är den kritiska faktorn här. Vi river därför den gamla kontorsfastigheten samtidigt som vi projekterar för det nya huset – något som kräver noggrann planering, säger Jimmy Tingdahl, projektledare på Forsen.


Serneke erbjuder nu digitalt besök i en av Karlatornets topplägenheter.

Serneke erbjuder digitalt besök i en av Karlatornets topplägenheter

Bolag I en digital modell kan alla som vill nu uppleva en av topplägenheterna i Karlatornet på nära håll, trots att den ännu inte är byggd. Besökare kan vandra runt fritt i lägenheten i sin dator eller mobil och uppleva känslan att bo på 245 meters höjd.


Erik Selin.

Selin: "Allt är dyrt"

Bolag Balders Erik Selin om konkurrensen på marknaden, utmaningarna i Finland och det starka Q3-resultatet. "Stabila ökningar på alla rader."