Image
Nathalie Brard, Fastighetsägarna Stockholm

Fastighetsägarna efter Balders hyres-deal: "Svårt att förstå en sådan uppgörelse"

Uthyrning Hyresgästföreningen och fastighetsbolaget Balder har nått en överenskommelse om hyror för 2023 berättade de i under tisdagen. Det är cirka 3 000 lägenheter i Stockholm som berörs av överenskommelsen som innebär en genomsnittlig hyreshöjning på 3,25 procent från 1 januari 2023. Detta fick snabb kritik från Fastighetsägarna - "Jag har svårt att förstå den typen av uppgörelse" säger deras fastighetsmarknadschef till Fastighetssverige. Läs även Balders kommentar om hyresuppgörelsen.


Erik Selin, vd för Balder.

Första hyresöverenskommelsen klar i Stockholm – Balder ena parten

Bolag Hyresgästföreningen och Balder har enats om en ny hyresöverenskommelse för närmare 3 000 lägenheter i Stockholm som innebär en genomsnittlig höjning med 3,25 procent från 1 januari 2023.


Erik Selin, vd för Balder.

S&P bekräftar Balders kreditbetyg BBB men sänker utsikter

Bolag Under tisdagen meddelade S&P att de bekräftar Balders kreditbetyg BBB samtidigt som utsikterna justerats från stabila till negativa.


Erik Selin, vd för Balder.

Fastighetsaffär mellan Balder och Circle K

Transaktioner Balder har förvärvat en fastighet på cirka 4 600 kvadratmeter av Circle K och är ett steg närmare att förverkliga stadsutvecklingsprojektet Sydöstra Centrum i Kungsbacka. Byggplanerna omfattar bostäder, kommersiella lokaler och en möjlighet att etablera en ny sorts fossilfri drivmedelsstation i centrala Kungsbacka.


Erik Selin, vd för Balder.

Selin utesluter inte SBB-drag från Balder

Bolag Balders vd Erik Selin flagar för att bolaget kommer att hålla en låg investeringstakt framöver för att istället förbättra viktiga finansiella nyckeltal och de kommer också att hålla en låg profil på transaktionsmarknaden. Samtidigt utesluter inte Erik Selin möjligheten att Balder kan komma att göra som SBB och avknoppa sina bostadstillgångar i ett eget bolag och kallar det för "en intressant idé".


Ewa Wassberg, Balders finanschef och Erik Selin, vd och storägare i Balder.

Balders rapport: Ökade hyresintäkter men lägre resultat

Bolag Balder presenterar ett ökat förvaltningsresultat, ökade hyresintäkter men ett kraftigt sämre resultat i sin rapport för årets första nio månder som presenteras i dag fredag.


Position Green flyttar till Varvsstaden.

Hållbarhetsaktör flyttar till Varvsstaden

Uthyrning Globala hållbarhetsaktören Position Green väljer Varvsstaden i Malmö för nytt kontor och powerhouse.


Visionsbild av vad som kan bli Avenyns nya gatubild

Balder om nya Avenyn: "Så här borde det alltid gå till"

Bygg/Arkitektur Att utforma Nordens mest kända gata är ett stort uppdrag. Det innebär både prestige och ansvar. Nyréns arkitektkontor stod bakom det vinnande förslaget i utformningstävlingen av Avenyn och Götaplatsen med sitt bidrag AveNy. I juryn satt bland annat representanter från fastighetsägarna Balder och Wallenstam. David Fridén från Balder förklarar att det är något de som fastighetsägare gärna är med om fler gånger framöver.


Erik Selin, vd för Balder.

Moody's kan nedgradera Balder

Bolag Kreditvärderingsjätten Moody's har satt sitt kreditbetyg för Balder under utredning för en nedgradering. Utsikterna är således under granskning, istället för stabila, enligt ett pressmeddelande.


David Johansson, regionansvarig för fastighetsutveckling på Balder, var en va de som pratade om marknaden för nyproduktion vid Fastighetssveriges senaste event Stora Bostadsdagen.

"Den bostadsutvecklare som inte svettas nu har nog missat något"

Stora Bostadsdagen Det säljs bostäder som aldrig förr, men priserna sjunker och det är osäkerheten som skapar det läget. Oklart valresultat, inflation, räntor och energipriser skapar en oro som har gjort att många har avvaktat. Det, och mycket mer pratade Svensk Fastighetsförmedling, Balder och Reaktion om på eventet Stora bostadsdagen i Stockholm där de fick tackla läget för nyproduktionen av bostäder just nu.


Klara Appelqvist.

Balder rekryterar hållbarhetsstrateg

Bolag Balder har rekryterat Klara Appelqvist som hållbarhetsansvarig. Hon kommer närmast från en liknande roll på fastighetsbolaget Heimstaden Sweden och tillträdde tjänsten på Balder den 10 oktober.


Tuve Bygg uppför 187 lägenheter i Frölunda Park.

Tuve Bygg uppför 187 lägenheter i Frölunda Park

Bygg/Arkitektur Tuve Bygg bygger 187 hyresrätter och 350 kvadratmeter lokalyta för Fastighets AB Balder i Frölunda Park i Göteborg. Projektet Sandstenen är systerprojekt till Korallen där Tuve Bygg uppför ytterligare 205 bostäder i samma område.


Erik Selins Balder har fått en direktanvisning för bostäder på en fastighet som idag huserar en bensinstation.

Balder får efterlängtad markanvisning i Stockholm

Bygg/Arkitektur Bolaget får en direktanvisning för bostäder på stadens mark i Midsommarkransen. På fastigheten huserar idag en bensinstation.


Långströmsallén.

Balderprojekt bidrar till Hisingens utveckling

Bygg/Arkitektur En storsatsning sker utmed Långströmsallén på Hisingen i Göteborg. Sammanlagt är det sju hus och två parkeringshus som byggs. Tuve Bygg är totalentreprenör för två av fastigheterna varav den ena, Bergsfallet, nästan är färdigställt och Bergskristallen på gång med stommen. Sammanlagt planerar byggherren Balder Projektering för 650 nya lägenheter utmed allén.


Erik Selin, vd för Balder.

Balder växer inom heta segmentet

Transaktioner Jätten fortsätter stärka portföljen med nya förvärv.


Erik Selin, vd för Balder.

Därför intar Balder en avvaktande position på bostadsmarknaden

Bolag Balders vd Erik Selin om hur bolaget tänker kring nya bostadsprojekt, i vilket segment de kommer att "vänta och se" och om förändringen i ledningsgruppen efter Marcus Hanssons frånträde.


Erik Selin, vd för Balder.

Balder ökar substansvärdet i delårsrapport

Bolag Under fredagsmorgonen presenterade Balder sina siffror för årets två första kvartal.


Marc von Melen.

Serena köper fastighet med byggrätter i Tammerfors

Transaktioner Serena Properties köper en utvecklingsfastighet i Tammerfors av Ingka Centres.


Illustrationen till höger visar gestaltningsförslag från DinellJohansson. Det är inte en slutgiltig utformning utan kommer under processen att justeras.

De ska rita 27-våningshus i Karlastaden

Bygg/Arkitektur När kvarteret Virgo ska ta form i Karlastaden blir det arkitektkontoret DinellJohansson som får uppdraget att gestalta det 27-våningar höga huset. Enligt planen ska Virgo stå klart under 2026.


Erik Selin, vd för Balder.

Balders intressebolag Trenum miljardsäljer till Fortifikationsverket

Transaktioner De båda fastigheterna för polisiär verksamhet i Sörentorp som Fastighets AB Balder har förvaltat sedan 2014 säljs nu till Fortifikationsverket. Tillträde sker 1 juli 2022 och polismyndigheten är fortsatt hyresgäst. Köpeskillingen är 1,8 miljarder kronor och tillträde sker 1 juli 2022.