Balder lanserar området Frölunda Park

Bygg/Arkitektur Frölunda Park är namnet på det nya bostadsområde som Balder bygger i Frölunda. Ambitionen är att skapa ett stadsmässigt stråk i området kring Lergöksgatan. Målsättningen är att bygga totalt cirka 550 nyproducerade bostäder, nya butiker och livsmedelsaffärer, modernisera befintliga grönområden, renovera Stjärnhusen samt bygga en ny skola. Frölunda Park ska genomföras i fyra projektetapper och förväntas stå klart 2021.


Balder jagar fler utvecklingsprojekt

Bygg/Arkitektur Med Hallonbergen, Rissne och Väsby i hamn ställer Balder in siktet på ännu fler stora projekt i huvudstaden. För Fastighetssverige berättar mannen bakom de omfattande centrumprojekten mer om planerna: "Mindre markanvisningar kan ha sin charm men…"


Balder om nya satsningen: "Vi samlar ju på hotell"

Göteborg Balder ska bygga Petter Stordalens nya hotellprojekt på 33 våningar vid Järntorget i Göteborg. För Fastighetssverige berättar Balders finanschef om vad nästa steg i projektet blir.

Balder i ny hotellsatsning

Göteborg Balder har tillsammans med Folkets Hus och hotelloperatören Nordic Choice slutit avtal om att utveckla, uppföra och driva hotellet vid Järntorget i Göteborg.


Balder i ny hotellsatsning

Göteborg Balder har tillsammans med Folkets Hus och hotelloperatören Nordic Choice slutit avtal om att utveckla, uppföra och driva hotellet vid Järntorget i Göteborg.


Därför valde Väsby Balder som samarbetspartner

Bostäder Balder blir Upplands Väsbys ankarpartner i det fortsatta arbetet med Väsby Entré, som är kommunens största stadsbyggnadsprojekt någonsin. För Fastighetssverige berättar kommunstyrelsens ordförande om samarbetet. "Vi ser otroliga styrkor i det".

Balder blir tung partner i Väsby Entré

Bygg/Arkitektur Balder blir så kallad ankarpartner i arbetet med Väsby Entré, och utvecklar därmed mer än hälften av Väsby Entré. Beslutet togs i kommunfullmäktige igår.


Veidekke och Trenum inleder samarbete om hyresrätter

Transaktioner Veidekke och Trenum (ägt av Balder och AP3) påbörjar samarbete om att utveckla hyresrätter.
Först ut är Hyllie, Malmö, där Trenum förvärvar 70 bostäder och två lokaler som färdigställs för uthyrning.


Lämnar Balder efter tolv år – det gör han härnäst

Karriär För Fastighetssverige berättar Balders fastighetschef Benny Ivarsson om vad han planerar att göra när han lämnar bolaget efter tolv år – och vad han är mest stolt över att ha uppnått hittills.


Fastighetschefen lämnar Balder efter tolv år

Bolag Balder genomför förändringar i ledningsgruppen.


Balder om den gröna satsningen i Köpenhamn

Bolag Balders CFO Marcus Hansson berättar för Fastighetssverige om varför man satsar på NZEB-standarden i sina två bostadsprojekt i Köpenhamn.


Balder tar upp grön finansiering från Europeiska investeringsbanken

Ekonomi/Finansiering Balder har tecknat låneavtal omfattande 100 miljoner euro med Europeiska investeringsbanken (EIB) för utveckling av två bostadsprojekt i Köpenhamn med nearly-zero-energy-building-standarder. Det blir första gången EIB finansierar ett NZEB-projekt i Danmark.


Planen: Balder och HSB ska bygga hälften

Bostäder Elisabeth Jansson Forsberg, projektledare för Fixfabriken berättar för Fastighetssverige vad som händer för HSB och Balders del om detaljplanen antas för området i början av juni.


Bovieran byggstartar i Karlstad

Bygg/Arkitektur Bovieran byggstartar i Karlstad i slutet av juni. Det blir Bovierans 25:e byggstartade hus.


Balder växer – köper på flera orter

Transaktioner Erik Selin och kompani köper så väl kontor i centrala Göteborg som bilhallar i Gävle. Här är bolagets sex förvärv – som hittills gått under radarn.


Erik Selin: ”Vi ser fler möjligheter än hot”

Bolag Balder har presenterat en stabil första kvartalsrapport för 2018. Bolagets vd Erik Selin tycker att framtiden ser ljus ut, trots en vikande bostadsmarknad och en svag svensk krona i jämförelse med euron och de andra nordiska valutorna.

Balder fortsätter öka

Bolag Balder redovisar ett förvaltningsresultat per aktie om 3,80 kronor för Q1 (3,23) och ett substansvärde om 237,48 (209,23).


Balder fortsätter öka

Bolag Balder redovisar ett förvaltningsresultat per aktie om 3,80 kronor för Q1 (3,23) och ett substansvärde om 237,48 (209,23).


Balder och AP3 köper Gävleprojekt

Transaktioner Trenum, ägt av Balder och AP3, köper ett hyresrättsprojekt, omfattande 156 lägenheter till ett värde om 220 miljoner kronor, i Gävle av Preservia Hyresfastigheter AB.


Erik Selin.

Det låg bakom Balders nyförvärv i Oslo

Transaktioner Balder har förvärvat ytterligare en fastighet i Norge. Denna gången i Björvika i centrala Oslo för cirka 400 miljoner kronor. För Fastighetssverige berättar Balders vd Erik Selin varför man nu fortsätter expansionen i grannlandet.


Balder utökar beståndet i Norge

Transaktioner Balder köper en fastighet i Oslo av Skanska för 400 miljoner kronor.


Corien Wortmann-Kool och ABP har ökat väsentligt i Castellum.

De har mest makt i bolagen

Lista Hur stor del av Catena fick egentligen Kilenkrysset i samband med höstens miljardaffär? Vilket noterat bolag har familjen Kamprad klivit in i? Och hur påverkade Balders preff-inlösningar Erik Selins ägande i bolaget? Det och mycket mer visar Fastighetssveriges kartläggning av branschens mäktigaste ägare.


Göteborg 400+
Erik Selin.

Erik Selin om långsiktighet och Göteborgs framtid

Göteborg 400+ Erik Selin, allmänt betraktad som mäktigast i den svenska fastighetsbranschen, är klar för framtidsseminariet Göteborg 400+ den 30 maj.
Anmäl er så snart som möjligt – till och med fredag kan du anmäla fyra personer från ditt företag och bara betala för tre.