Image

De har lägst vakanser i branschen

Ekonomi/Finansiering Flera fastighetsbjässar är nu snubblande nära att helt fylla upp sina bestånd, men vilka har egentligen lägst vakansgrad i branschen? Här är hela listan.


Balder köper i Göteborg – och säljer i Stockholm

Transaktioner Fastighetssverige kan nu berätta att Balder köpt loss en göteborgsk koloss under radarn – samtidigt säljer man drygt 10 000 kvadratmeter kontor på Liljeholmen.


De har pumpat in mest i egna bestånden

Lista Utöver att ha förvärvat fastigheter för drygt 17 miljarder kronor har de huvudlistade bolagen investerat nästan lika mycket i sina befintliga fastighetsportföljer. Men vem har egentligen pumpat in mest under 2019? Fastighetssverige har hela listan.


De har shoppat mest 2019

Transaktioner Under första halvan av transaktionsåret 2019 shoppade de huvudlistade fastighetsbolagen loss för drygt 17 miljarder kronor – där sex bolag stod för närmare 75 procent av volymen. Men vem har egentligen köpt mest? Här är hela listan.


Erik Selin.

Erik Selin investerar i finansbolag

Bolag Balder-vd:n investerar 195 miljoner kronor i Hoist Finance.


Erik Selin har ingen uppfattning om att "Brexit-Boris" nu är premiärminister i Storbritannien.

Erik Selins syn på UK med Brexit-Boris

Bolag Att Boris Johnson blivit ny premiärminister i Storbritannien innebär att sannolikheten för en så kallad hård Brexit har ökat betydligt.
Balder har nyligen tagit steget in på den brittiska marknaden och vill växa där – hur ser vd Erik Selin på att Boris Johnson tar över rodret?


Erik Selin

Balder ökar förvaltningsresultatet med 29 procent

Bolag Balder fortsätter leverera starka siffror och ökar förvaltningsresultatet per aktie med 29 procent.


Fastigheten Tre Vapen 7 i Stockholm är en av dem som Balder köper.

Balder köper i Stockholm, Helsingfors och London för 1,6 miljarder

Transaktioner Balder har i tre transaktioner avtalat om att förvärva fyra fastigheter med en sammanlagd uthyrningsbar yta om cirka 28 000 kvadratmeter för cirka 1,6 miljarder kronor. Fastigheterna i Stockholm och London utgörs i huvudsak av kontor och utbildning och fastigheten i Helsingfors utgörs av hotell. Samtliga fastigheter ligger i de centrala delarna av huvudstäderna. Fastigheten i London har tillträtts under andra kvartalet, Fastigheten i Finland tillträds i kvartal 3 och Stockholmsfastigheterna tillträds i Q4.


Så stora är bolagen på börsen

Ekonomi/Finansiering Efter att det slagits fast att fastigheter utgör nio procent av det svenska börsvärdet har Fastighetssverige tittat närmare på hur stora de olika noterade bolagen faktiskt är.


Balder går in i ett JV-samarbete tillsammans med KF Fastigheter för att utveckla Kungens kurva.

Balder blir ny partner i Kungens kurva

Transaktioner KF Fastigheter har valt Balder som ny partner och hälftenägare i bolaget som ska utveckla Kungens kurva till en komplett stadsdel med cirka 3 500 nya bostäder, skolor, handel och service.


Anna Whitlocks gymnasium har utsetts till Årets Stockholmsbyggnad.

Största gymnasiet blev Årets Stockholmsbyggnad

Event Årets Stockholmsbyggnad 2019 blev Anna Whitlocks gymnasium på Kungsholmen, framröstad av stockholmarna själva. På väldigt kort tid har Balder, tillsammans med Stockholm stad, skapat Huvudstadens största gymnasieskola som idag har 2 500 elever.


Privat fastighetsägare säljer allt till Balder

Transaktioner Fastighetssverige berättar mer förvärvsprocessen – och säljaren – i Balders 800-miljonersaffär i Göteborg.


Balder, med Erik Selin som vd och Marcus Hansson som finanschef emitterar sin första gröna obligation, om 1000 miljarder kronor.

Balder miljardemitterar grönt

Ekonomi/Finansiering Balder har emitterat sin första gröna obligation under bolagets MTN-program och ramverk för gröna obligationer. Totalt omfattar emissionen icke säkerställda obligationer om 1 000 miljoner kronor med en löptid om fem år och rörlig ränta om Stibor + 1,58 procent.


På första spadtaget i går: Jan Svensson, vd för Hällingsjö Hus, Hampus Magnusson, ordförande i byggnadsnämnden och Erik Selin, vd för Balder.

Balder byggstartar i Bergsjön – 14 av 19 sålda

Bygg/Arkitektur I går togs det första spadtaget för Balders radhus i Bergsjön i Göteborg. 14 av de 19 radhusen redan är sålda - mestadels till köpare från helt andra delar av Göteborg.
– Det märks att tröskeln för att flytta till Bergsjön blivit allt lägre. Med nya fina bostäder stärker vi bilden av ett grönt, tryggt och trivsamt område att bo i, säger Erik Selin, vd för Balder.


De har köpt mest 2019

Lista Under årets första månader har de noterade fastighetsbolagen shoppat fastigheter för drygt tolv miljarder kronor. Men vem har egentligen köpt mest? Här är hela listan.


De har pumpat in mest i egna beståndet

Lista Under det första kvartalet investerade de noterade fastighetsbolagen drygt sex miljarder kronor i de egna bestånden. Vilka investerade mest? Och vilka investerade mindre än 30 miljoner kronor? Här är hela listan.


Erik Selin.

"Vi har inte fått valuta för pengarna"

Bolag Erik Selin om varför man valt att bryta med kreditvärderingsinstitutet Moody’s – och det ökade intresset för Balders brf-projekt.


Så här ser Backaplan ut i dag.

Balder köper dubbelt i expansivt område

Transaktioner Befäster sin redan starka position området genom att lägga vantarna på ytterligare två fastigheter.


Erik Selin.

Balders förvaltningsresultat upp 32 procent

Bolag Erik Selin: "Året har börjat bra"


Erik Selin

Balder avslutar samarbetet med Moody’s

Ekonomi/Finansiering Balder har beslutat att avsluta samarbetet med Moody’s och endast ha kvar rating från S&P som nyligen bekräftat sin rating om BBB stable.