Image

Veidekke och Alecta i första gemensamt förvärv

Transaktioner Veidekke Bostad och Alecta startade 2013 bolaget Convea med ambitionen att utveckla bostäder. Nu gör bolaget sitt första projektförvärv – 100-125 bostadsrätter på Valhallavägen.
Publicerad den 25 Februari 2014

Conveas långsiktiga ambition är att utveckla bostadsrättsprojekt och bygga upp en portfölj med nyproducerade hyresrättsfastigheter.

Conveas första projektförvärv är den andra etappen av bostadsprojektet Svea Fanfar på Östermalm i Stockholm.

På Valhallavägens solsida, granne med Kungliga Musikhögskolan, Svea Artilleri och Stockholms Stadion kommer totalt cirka 350 nya exklusiva våningar att byggas.

Tidigare har Veidekke Bostad utvecklat området. Etapp 1 drivs nu av Veidekke, tillsammans med CA Fastigheter och Panorama Bostad.

Första etappen är byggstartad och har en visat en bra försäljningstakt. Nu förvärvar Convea andra etappen av Svea Fanfar omfattande fyra huskroppar som kommer att inrymma cirka 100-125 bostadsrätter.

– Förvärvet av etapp två av Svea Fanfar är en mycket bra start för Convea. Det är ett högintressant projekt, i ett mycket attraktivt bostadsläge i Stockholm, säger Fredrik Palm fastighetschef Sverige på Alecta.

Arbetet med projektet påbörjas under 2015 med planerad försäljningsstart i början av 2016 och byggstart vid årsskiftet 2016/2017.

– Ambitionen är att Convea skall bli en framträdande aktör på bostadsmarknaden i storstadsregionerna Mälardalen, Västra Sverige och Skåne. Förvärvet av andra etappen av Svea Fanfar går helt i linje med vår långsiktiga strategi, säger Per-Martin Eriksson, vd för Veidekke Bostad.

Convea kommer att fortsätta fylla på sin projektportfölj med nya markanvisningar och förvärv för att utveckla såväl bostadsrätter som hyresrätter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige