Image
Helena Klåvus.

Så påverkar e-handeln bostadsrättsföreningar

Bostäder Butiksdöden och en blomstrande e-handel är uttryck som blivit allt vanligare. Men hur påverkar det egentligen boende i en bostadsrättsförening när allt fler får tillgång till fastighetens portkod? SBC Sveriges Bostadsrättscentrum AB redogör för hur e-handelns framfart kan komma att påverka bostadsrättsägares framtid.


Efter bestraffningen av AB Framtiden – där byggs bostäderna i Göteborg 2020

Bostäder Trots att Göteborgspolitikerna strukit fyra av AB Framtidens bostadsprojekt från startplanen 2020 ligger mer än 6 000 bostäder i stadens pipeline. Här är hela listan.


Liza Nyberg.

Ny rapport: Svenskarna missnöjda med bostadsutvecklingen

Bostäder Bostadsmarknaden är en vanligt förekommande samtalspunkt i samhällsdebatten. Men hur ser egentligen svenskarna på utveckling?


Bopriserna i Göteborg steg med tre procent under 2019.

Boprislyft på tre procent i Göteborg – här är områdena med bäst utveckling

Bostäder Efter det breda prisfallet hösten 2017 återhämtade sig den svenska bostadsmarknaden med besked under 2019. För riket som helhet ökade priserna med 3,8 procent perioden december 2018 – november 2019. I centrala Göteborg klättrade priserna inte fullt lika mycket, men landade ändå på 3 procent. Kvadratmeterpriset låg i genomsnitt på 60 389 kronor. Ett snittpris som dämpades något efter sommarens toppnotering på 62 488 kronor, enligt Bjurfors.


Mäklarpanelen: Stillastående bostadspriser 2020

Bostäder Under 2019 har bostadspriserna varit stabila med små uppgångar på risknivå. Kommer 2020 se likadant ut? Fastighetsbyråns senaste Mäklarpanel visar att en majoritet av mäklarna tror på stillastående priser under nästa år, tre av tio tror på prisuppgång och väldigt få på en nedgång. Mäklarna i Stockholm och Malmö är mest optimistiska och det är i storstäderna efterfrågan ökar mest i december.


Bonava startar produktion av 53 hur strax norr om Kungälv.

Bonava startar produktion av 53 hus i Kareby

Bostäder Bonava startar produktion av 53 hus strax norr om Kungälv. De första bostäderna förväntas resultatavräknas och överlämnas till kund från och med det första kvartalet 2021.


Hans-Åke Palmgren, analytiker på Boverket, berättar om läget för bostadsbyggandet i landet.

Boverket: "Byggtakten kommer inte klara att möta behovet"

Bostäder Bostadsbyggandet i landet har stabiliserats betydligt efter det kraftiga fallet under 2018. Men fortfarande byggs det betydligt färre än de 64 000 bostäder som Boverket bedömer behöver byggas årligen. Fastighetssverige berättar mer om läget på bostadsmarknaden.


Exempel på hur konceptet Start Living kan se ut i utformningen trädgårdsstad.

Så tar Obos nästa steg med sin fabriksproduktion

Bostäder Bostadsutvecklaren Obos tar sitt koncept för nybyggda bostäder till nästa nivå. Fastighetssverige berättar mer.


Britta Blaxhult, blev nyligen utsedd till vd för Selvaag Bostads svenska bolag.

Första markanvisningen till Selvaag Bostad

Bostäder Exploateringsnämndens möte den 12 december beslutade att ge en markanvisning för 85 lägenheter till Selvaag Bostad i Årstafältet etapp 5.


Tobin Properties anvisas ett nytt bostadsprojekt i Norra Djurgårdsstaden

Bostäder Stockholms stad har beslutat att anvisa Södra Pirkvarteret, som ligger inom del av fastigheten Hjorthagen 1:3 i stadsdelen Östermalm inom Norra Djurgårdsstaden, till Tobin Properties.


Fotomontage / illustration

Skandia moderniserar 90-talsprojekt – adderar 20 000 kvadratmeter

Bostäder Vill expandera ordentligt i havsnära läge genom att att addera våningar på befintliga byggnaderna samtidigt som fasaderna får ett ordentligt lyft.


Aros Bostad startar sitt hittills största projekt

Bostäder Aros Bostadsutveckling AB startar produktionen av första etappen inom bostadsprojektet Invernesshöjden i Danderyd med NCC som entreprenör.


Flygfoto med markanvisat område markerad med vit streckad linje.

Svenska Bostäder pumpar in 536 miljoner i Hagastaden

Bostäder Det kommunala bostadsbolaget investerar rejält i sin stora satsning på studentlägenheter.


F O Peterson & Söner får bygga 140 bostäder i heta Fixfabriken i Majorna i Göteborg.

Doldisbolag kniper eftertraktat brf-projekt – budade över flera tungviktare

Bostäder Fastighetssverige berättar mer om den eftertraktade tomten i det expansiva området där så väl bostadsbjässar som Balder som Wallenstam, Bonava och JM gick bet.


Trio får ny andra chans i expansiv stadsdel

Bostäder Segdragna processer till trots får en trio åter chansen i den heta stadsdelen. Fastighetssverige berättar mer.


Gotlandshem avbryter nyproduktionsprojekt – skulle vara olagligt

Bostäder Lägger ner planerna för Othern Ejdern 6 i Slite.


08-nykomling får bygga bostäder i Årsta

Bostäder Bolaget landar sin första markanvisning i Stockholm efter framgångsrikt brf-projekt i söder. Fastighetssverige berättar mer.


Mikael Jansson.

Robert Dicksons stiftelse byggstartar 100-talet nya lägenheter i Gårdsten

Bostäder Bostadsstiftelsen Robert Dickson fortsätter sin satsning på att utveckla ytterstaden Gårdsten i östra Göteborg.


Visionsbild över K2A:s studentbostäder i trä och Credentias bostadsrätter i kommande kvarter nära tunnelbanan i Barkarbystaden.

K2A och Credentia bygger i trä i Barkarbystaden

Bostäder Järfälla kommun skriver köpe- och exploateringsavtal med Credentia och K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus som investerar i Barkarbystaden och bygger 200 studentlägenheter helt i trä, en förskola, bostadsrätter och kommersiella lokaler.


Ikano Bostad förvandlar industrikvarter till 400 bostäder

Bostäder Tio år efter det att Ikano Bostad lagt vantarna på fastigheterna börjar bolagets planer utkristallisera sig. Fastighetssverige berättar mer.