Därför premiärsäljer pressade Prime Living

Bostäder För Fastighetssverige berättar nytillsatte vd:n mer om bolagets beslut att avyttra för första gången: "En udda fågel".


Här ska man bygga det nya kvarteret Rödbro som ska knytas ihop med resecentrum.

Nya stadsdelen: "Får inte bli en stor koloss"

Bygg/Arkitektur Planerna på det nya centrumkvarteret med handel, bostäder och kontor om 15 000 kvadratmeter har funnits i 15 år, men det är först nu som pusselbitarna börjar falla på plats. Därför går kommunen ut med en markanvisningdialog för att hitta rätt exploatörer.


Trendbrott: nyproduktionspriserna närmar sig successionsmarknaden

Bostäder För första gången på länge ligger medelutropspriset på nyproduktion och succession på samma nivå. Trenden syns i Stockholms län, och är som allra starkast i Stockholms kommun.


Klart: trion som får bygga nytt i Farsta

Bostäder Nu står det klart vilka fastighetsbolag som får bygga de drygt 260 nya bostäderna, ett stenkast från strandkanten i Farsta.


Därför vill Lennart Weiss inte bli bostadsminister

Bostäder | PLAY Varför vill Veidekkes Lennart Weiss inte bli bostadsminister, vad tycker han krävs för att stärka ställningen för bostadsministerposten och vem vill han se som bostadsminister i en kommande regeringsbildning?


Olov Lindgren har fått en markanvisning på Södermalm för nybyggnation av fastighet med hyresrätter.

Söderbygget försenas minst ett år

Bostäder Planerna på att bygga lägenheter och ett underjordiskt parkeringsgarage på Södermalm i Stockholm har pågått i sju år, men arbetet riskerar att fördröjas ytterligare. Byggherren som är redo att investera 250 miljoner kronor i projektet berättar för Fastighetssverige om alla turerna och när man hoppas kunna komma igång.


Ska bygga hyrehus mitt i innerstaden

Bostäder Immanuelkyrkans helägda fastighetsbolag Probitas är nu ett steg närmare planerna på att bygga ett nytt hyrehus mitt i Stockholms innerstad.


Planen: Sex nya bostadshus på parkering

Bostäder Fastighetsbolaget Telge Bostäder har planer på att bygga sex bostadshus på en parkering i Södertälje.


Mäklarpanelen: Bostadspriserna bedöms fortsätta öka

Sverige Sedan slutet på sommaren och början av hösten är det fler fastighetsmäklare som tror på prisuppgång än prisnedgång. Och den bedömningen ligger fast även under den senaste fyraveckors-perioden. Det visar Mäklarpanelen som genomförs av Fastighetsmäklarförbundet i samarbete med Valueguard.


Så kan bostadsrättsmarknaden förändras

Bostäder En ny konkurrenssituation mellan nyproduktions- och begagnatmarknaden är på väg att uppstå. För Fastighetssverige berättar Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB mer om vad det kan leda till på sikt.


Visionsbild för Brunnshög i Lund

Fyra vill köpa mark för 72,5 miljoner

Bostäder Fyra aktörer vill i ett första skede köpa kommunens mark för 72,5 miljoner kronor i det växande området där man planerar för både nya hyres- och bostadsrätter.


Priserna på bostadsrätter uppåt i september – villorna nedåt

Sverige Den senaste månaden steg bostadsrättspriserna med två procent på riksnivå medan villapriserna minskade med en procent. Årstakten för bostadsrätter är nu minus fem procent medan villorna är på minus två procent, detta visar september månads bostadsförsäljningar som sammanställts av Svensk Mäklarstatistik.


En modellskiss över det nya kvarteret.

Stockholmshem får klartecken för nybygge

Bostäder Kommunen har nu gett Stockholmshem klartecken till den första etappen av bygget i det nya bostadsområdet med drygt 1 240 bostäder på östra Södermalm.


Ny konkurrenssituation på bostadsrättsmarknaden

Sverige SBAB har med hjälp av siffror från bostadssajten Booli undersökt hur utbudet ser ut på nyproduktions- respektive begagnatmarknaden för bostadsrätter i september (jämfört med juni). I tolv av Sveriges 21 län har antalet nyproducerade bostadsrätter till salu ökat sedan mätningen i juni. Och en ny konkurrenssituation mellan nyproduktions- och begagnatmarknaden är på väg att uppstå.


Omtalat brf-projekt pausas

Bostäder Säljstartades utan bygglov – nu tvingar en överöverklagad detaljplan bostadsutvecklaren tänka om.


Poseidon: "Vill flytta positionerna"

Bostäder Från och med december hyrs alla lägenheter hos Poseidon, Göteborgs största hyresvärd, ut som rökfria. Det är bara början, tror Göran Leander, chef för affärsutveckling och kommunikation. För Fastighetssverige berättar han vad som väntar om hyresgästerna trotsar förbudet.


Ny vägledning för mer tillgänglig hyresmarknad

Bostäder Sabo och Fastighetsägarna lanserar en gemensam vägledning kring mer flexibla krav i hyresvärdars uthyrningspolicyer. Vägledningen ska fungera som ett stöd för hyresvärdar som vill omarbeta sin uthyrningspolicy för att anpassa den till dagens inkomst- och anställningssituationer samtidigt som den innehåller rekommendationer om krav som är relevanta och effektiva att ställa för att hyran ska betalas i tid.


Flygvy över Godisfabriken i Gävle.

Anrik godisindustri ska bli 750 bostäder

Bostäder För fem år sedan bommade den anrika godisfabriken igen och flyttade produktionen utomlands – nu planerar man för 750 bostäder, en förskola, kontor och handel i det nedlagda industriområdet.

"Ett jättestort projekt för oss"

Bostäder Stadsbyggnadsnämndens vice ordförande berättar varför man bygger bostäder på den gamla fabriksmarken och hur man löser problemet med järnvägsspåret som går rakt igenom området.

Lista: Här är fler industrier i omvandling

Lista Fastighetssverige listar sex andra industriområden som är på väg att bli stora bostadsområden – och en bubblare.


"Ett jättestort projekt för oss"

Bostäder Stadsbyggnadsnämndens vice ordförande berättar varför man bygger bostäder på den gamla fabriksmarken och hur man löser problemet med järnvägsspåret som går rakt igenom området.


SBAB ser likheter med 90-talskrisen

Bostäder SBAB menar att dagens marknad påminner om 1980-talets – som föregick fastighetskrisen i början av 1990-talet. Chefsekonom Robert Boije tror att bostadspriserna kommer att sjunka när räntorna snart börjar höjas.