Johan Ericsson.

Ericsson: "Pengarna ska tillbaka"

Bostäder Klockarbäcken har kallat till extra bolagsstämma där styrelsen kommer föreslå bolagets avveckling. Johan Ericsson, vd, berättar om turerma som ledde fram till beslutet och varför man aldrig hittade någon ny fastighet.


Svein Erik Lilleland (Hembla), Wonna I de Jong (Wonna Fast) och Dan Astrén (Sig Invest).

De är störst i nya ombildningsområdena

Bostäder Efter att Stockholms stad öppnat upp för ombildningar i elva stadsdelar har Fastighetssverige kikat närmare på vilka andra fastighetsägare som dominerar områdena.


Prisexpert efterlyser ny finansieringslösning för nyproduktion

Bostäder I en längre intervju med Fastighetssverige ger prissättningsexperten Andreas Jonason, partner på Simon-Kucher, sin syn på den svenska fastighetsmarknaden: "Förstår inte hur det inte redan kan finnas".


Stockholm.

Grönblå majoritet öppnar för fler 08-ombildningar

Bostäder Den grönblåa majoriteten i Stockholms stad är överens om kriterier som kommer att möjliggöra för ombildningar i elva stadsdelar i ytterstaden av Stockholms totalt sett 132 stadsdelar. Syftet är att uppnå en större blandning av upplåtelseformer i fler stadsdelar, för att motverka segregation, öka integrationen och främja attraktiva boendemiljöer i Stockholm.


Efter den kollapsade affären gällande Gamla Karolinska vill Region Stockholm nu bygga bostäder vid S:t Eriks ögonsjukhus.

Efter kollapsade miljardaffären – nytt sjukhus förvandlas till bostäder

Bostäder Region Stockholm vill bygga 400-450 nyproducerade bostadsrätter i attraktivt läge innanför tullarna.


Kent Persson Play ÖG

Kent Persson om bostadsfrågan och den nya bostadsministern

Bostäder | PLAY Vad betyder den nya regeringsbildningen för bostadspolitiken, kommer det att tas ett helhetsgrepp om bostadspolitiken under mandatperioden och hur ser Kent Persson, samhällspolitisk chef på Heimstaden och tidigare partisekreterare för Moderaterna, på Per Bolund som bostadsminister?


Per-Arne Sandegren

Svensk Mäklarstatistik: Svagt neråt i januari

Bostäder Liksom förra månaden sjönk priserna på både bostadsrätter och villor med en procent sett till riket som helhet. Årstakten ligger dock stilla och visar oförändrade priser jämfört med för 12 månader sedan. Det är resultatet då januaris försäljningar räknats samman av Svensk Mäklarstatistik.


Visionsbild. Vyn är sedd norrifrån och de flytande studentbostäderna är den lägre bebyggelsen längst fram i bild.

De får flyta först i Norra Djurgårdsstaden

Bostäder Snuvar Alm Equity på den skvalpande markanvisningen.


HSB drar i handbromsen: "Har försökt sälja i över ett år"

Bostäder När man inte nådde säljkravet på 30 procent trots att man haft säljprocessen igång i över ett år valde HSB slutligen att dra i handbromsen gällande projektet: "Det är väldigt väldigt avvaktande."


Möller & Partners får bygga bostadsrätter i Jakobsberg

Bostäder Järfälla kommun ger markanvisning till Möller & Partners för byggnation av bostadsrätter i Jakobsberg. Det är detaljplaneområdet Tallbohov som får ett efterlängtat tillskott av bostadsrätter vilket skapar fler boendealternativ i området.


Mattias Roos.

Fortsatt planarbete för Tellus Towers

Bygg/Arkitektur Vid Stadsbyggnadsnämndens möte den 31 januari fattades beslut om fortsatt planarbete för totalt 1 500 bostäder vid Telefonplan där SSM:s och Partners Groups två bostadstorn Tellus Towers ingår.


Wallenstam ställer om komplext brf-projekt

Bostäder Fastighetssverige berättar mer om turerna kring projektet som Wallenstam nu vill ställa om – trots att man tidigare fått kämpa för att få till en brf-lösning.


Ger upp bostadsplaner – bygger padelhall

Bostäder Efter att ha kikat på möjligheten att klä in en tennishall med 6 000 kvadratmeter bostäder nöjer sig nu exploatören med mer racketsport.


Adam Cocozza.

Botrygg får åter en andra chans

Bostäder Oenighet kring exploateringsgrad och placeringen av en förskola har gjort att Botryggs planer på närmare 100 nya bostäder på Hisingen stått still sedan 2014. Nu får bolaget återigen en andra chans.


Nybrogatan 19

Oscar reade ut sista lägenheten i lyxprojektet

Bostäder Nu är samtliga lägenheter i Oscar Properties prestigeprojekt på Östermalm sålda. Tillslut krävdes en höstrea för att försäljningen skulle bli av.


Stoppar 700 bostäder: "Vi har inte öronmärkt någonting"

Bostäder Efter att återtagit ett tiotal markanvisningar – och stoppat 700 bostäder – berättar kommunalrådet Jepser Brandberg mer om de drabbade bolagens framtida möjligheter i Västerås.


Så drabbar de nya spelreglerna bostadsbyggandet

Bostäder Trots att en ny bostadsminister utsetts riskerar fortfarande tusentals bostäder att gå om intet på grund av de nya spelreglerna gällande investeringsstöd. Fastighetssverige har tittat närmare på var i landet det tagit mest stopp hittills.


Oortodox bostadslösning i centrala Göteborg

Bostäder Kyrka vill ställa om sömnigt församlingshem – till studentbostäder och förskola. Fastighetssverige berättar mer om det annorlunda projektet.


Tessin drabbat av ännu en konkurs

Bostäder Crowdfunding plattformen drabbat av ytterligare ett bakslag då "Albert Hansson finans och fastigheter" ansökt om konkurs.


Per Bolund.

Per Bolund ny bostadsminister

Sverige Miljöpartiets Per Bolund har utsetts till ny bostadsminister och biträdande finansminister, samtidigt som han behåller posten som finansmarknadsminister, i Stefan Löfvens regeringsbildning. Han efterträder partikollegan Peter Eriksson på posten som bostadsminister.