Image
Helena Bornevall, Erik Olsson och Robert Boije.

Så blir bostadsmarknaden efter Covid-19 enligt experterna

Bostäder Hur påverkas bostadsmarknaden om behov och prioriteringar förändras när effekterna av Covid minskar och vi börjar återgå till gamla beteenden? Experterna Helena Bornevall, Erik Olsson och Robert Boije ger dig svaren.


Navet: Positiv tillväxt i det nordiska bostadsbyggandet

Bostäder Enligt Navet Analytics senaste konjunkturrapport för byggmarknaden i Norden, kan man konstatera att det samlade bostadsbyggandet visar en positiv tillväxt under första kvartalet i år.


Bostadsmarknadens parter ska utveckla hyressättningen

Bostäder Sveriges Allmännytta, Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen kom redan 2018 överens om att gemensamt utveckla hyressättningen i syfte att utveckla hyresrätten som boendeform. Efter ett uppehåll fortsätter nu arbetet med fokus på bland annat grunder för de årliga hyresförhandlingarna, förvaltningskvalitet samt systematisk hyressättning.


Johan Grevelius.

Därför väljer SBF Bostad Malmö före Göteborg

Bostäder SBF Bostads vd Johan Grevelius berättar för Fastighetssverige om rekordinvesteringen i Malmö och hur investeringshorisonten ser ut framöver.


Bostadsområde.

SBC: Få unga bostadsrättsägare har koll på föreningens ekonomi

Bostäder Ekonomin i en bostadsrättsförening är en grundpelare i en förenings välmående. Något som definitivt kan påverka de enskilda bostadsrättsägarnas privatekonomi. Trots detta är det få som uppger att de har full koll på sin förenings ekonomi. Det visar rapporten Sveriges Bostadsrättsrapport 2021. Allra störst är kunskapsluckan hos den yngre generationen.


Trendbrott: Nedgång på bostadsmarknaden i juni

Bostäder I juni gick prisindex för privatägda bostäder i Sverige, HOXSWE, ned 0,5 procent. Bostadsrättsindex är stillastående medan villaindex sjunker med 0,8 procent.


Karolina Brick och Emilia Stridsberg.

Riksbyggen tar fram checklista för att klimatanpassa fastigheter

Bostäder Allt mer extrema väderförhållanden gör att behoven av att klimatanpassa fastigheter ökar. Riksbyggen har tagit fram en checklista för bostadsrättsföreningar som vill förebygga skador på sina fastigheter.


Bostadsområde.

SBC: Här är de roligaste brf-namnen

Bostäder Katthuvudet, Kallblodet och La Dolce Vita är några av de namn som sticker ut i SBC kartläggning över landets tokigaste bostadsrättsföreningsnamn.


Marie Linder.

Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna träffar avtal om tvistelösning

Bostäder Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna har ingått ett avtal som syftar till att effektivisera och utveckla de kollektiva hyresförhandlingarna inom ramen för bruksvärdessystemet. Avtalet ger parterna möjlighet att hänskjuta tvister i de årliga hyresförhandlingarna till en särskild skiljeman i enlighet med förslagen i utredningen "Effektivare hyresförhandlingar".


Johanna Ode, bostadspolitisk expert och verksamhetsutvecklare på Riksbyggen.

"Ser inte att förslaget kommer realiseras av den här regeringen"

Bostäder I onsdags "återvaldes" Stefan Löfven som Sveriges statsminister efter en omröstning i riksdagen och idag tillträder den nya regeringen med S och MP. Orsaken till den regeringskris som först ledde till att Stefan Löfven avsattes för några veckor sedan var en bostadspolitisk fråga, närmare bestämt utredningen om marknadshyror. För Fastighetssverige berättar Johanna Ode, Riksbyggens bostadspolitiska expert, hur den nya situationen påverkar bostadspolitiken och vad som händer med utredningen kring fri hyressättning i nyproduktion.


Fastator, med Knut Pousette som vd, ökar i Studentbostäder i Norden, med Rebecka Eidenert som vd.

Fastator ökar i Studentbostäder

Bolag Fastator ökade på onsdagen sitt ägande i Studentbostäder i Norden AB.


Morgan Johansson tog på tisdagen emot Hyreskommissionens betänkande.

Förslagen från Hyreskommissionen: Läge och kvalitet i hyressättningen

Bostäder Hyreskommissionen lämnade på tisdagen över betänkandet Läge och kvalitet i hyressättningen till justitie- och migrationsminister Morgan Johansson.


Kepler Chevreux ser stora uppsidor i Studentbostäder i Norden.

57 procents uppsida – därför ser Kepler Cheuvreux bostadsbolaget som ett fynd

Bolag "Tycker om kombinationen av stark tillväxt och 40 procents rabatt på 2022 års NRV."


Baard Schumann.

Nordr sålde bostäder för fyra miljarder första halvåret

Bostäder Nordr fortsätter med stabil, hög försäljning och sålde bostäder till ett värde av 1,7 miljarder kronor under andra kvartalet 2021. Totalt såldes bostäder för fyra miljarder kronor första halvåret. I tillägg förstärks markportföljen med 1 700 byggrätter med ett realiserbart värde om tio miljarder kronor.


Kommunen krattar för rejäl utveckling

Bostäder Tittar på en yta om 38 000 kvadratmeter.


Bostadsplaner i Söderort stoppas.

Staden stoppar bostadsplaner – vill bygga på annan plats

Bygg/Arkitektur Fastighetsbolag vill bygga två nya punkthus i närheten av Globenområdet men projektet har stött på patrull innan planarbetet ens startat.


Vinden samarbetar med Colive.

Colive samarbetar med Vinden i Göteborg

Bostäder Förvaringsföretaget Vinden ingår ett samarbete med bostadsoperatören Colive. Tillsammans med Wallenstam tas nu de första spadtagen i det gemensamma projektet vid namn Kv. Hållbarheten vid Kallebäcks Terrasser i Göteborg. Syftet är att skapa framtidens boende och göra bostadsmarknaden mer tillgängligt för unga.


Albatross GK.

Noterad bostadsutvecklare planerar göteborgsk golfidyll – men projektet kan stoppas

Bostäder Vill utveckla 116 småhus och mer än 3 00 lägenheter vid golfbanan. Fastighetssverige berättar mer.


Vy från sydost över kvarteret Flundran, med befintlig och föreslagen ny bebyggelse samt perspektiv mot ny bebyggelse längs Carl Thunbergs väg, från parken i sydost.

Doldis bygger 100 nya bostäder i Solna

Bostäder I de östra delarna av Hagalund ska Solporten Fastighets AB förtäta ett befintligt kvarter med 100 nya bostäder.


Illustration.

Studentjätte har högtflygande planer i Göteborg

Bostäder Vill utveckla cirka 450 bostäder i centralt läge. Fastighetssverige berättar mer.