Image

Trio får ny andra chans i expansiv stadsdel

Bostäder Segdragna processer till trots får en trio åter chansen i den heta stadsdelen. Fastighetssverige berättar mer.


Gotlandshem avbryter nyproduktionsprojekt – skulle vara olagligt

Bostäder Lägger ner planerna för Othern Ejdern 6 i Slite.


08-nykomling får bygga bostäder i Årsta

Bostäder Bolaget landar sin första markanvisning i Stockholm efter framgångsrikt brf-projekt i söder. Fastighetssverige berättar mer.


Mikael Jansson.

Robert Dicksons stiftelse byggstartar 100-talet nya lägenheter i Gårdsten

Bostäder Bostadsstiftelsen Robert Dickson fortsätter sin satsning på att utveckla ytterstaden Gårdsten i östra Göteborg.


Visionsbild över K2A:s studentbostäder i trä och Credentias bostadsrätter i kommande kvarter nära tunnelbanan i Barkarbystaden.

K2A och Credentia bygger i trä i Barkarbystaden

Bostäder Järfälla kommun skriver köpe- och exploateringsavtal med Credentia och K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus som investerar i Barkarbystaden och bygger 200 studentlägenheter helt i trä, en förskola, bostadsrätter och kommersiella lokaler.


Ikano Bostad förvandlar industrikvarter till 400 bostäder

Bostäder Tio år efter det att Ikano Bostad lagt vantarna på fastigheterna börjar bolagets planer utkristallisera sig. Fastighetssverige berättar mer.


Terje Johansson, vd för Framtiden.

Framtiden: "Högsta nyproduktionen vi haft på många år"

Bostäder Terje Johansson har snart gjort sitt första år som vd för Framtiden-koncernens. För Fastighetssverige berättar han hur bolaget stärkt nyproduktionen och utvecklat uppdraget kring integration i utsatta områden – samt varför han är säker på att det blir fler ombildade hyresrätter i kommunen trots det strukna siffermålet i budgeten.


Heimstadens nya hem för mobilen inspirerar till mer medvetet umgänge

Bostäder Bostadsbolaget Heimstaden har tillsammans med designduon Farrago tagit fram “Mobiltemplet" – ett hem för din mobiltelefon med inspirationen hämtad från skandinavisk design och japansk minimalism. Mobiltemplet är en del av Heimstadens nya koncept Heimvaro som ska inspirera till ett mer medvetet och skärmfritt umgänge i hemmet.


Johanna Ode.

Nya experten ska utveckla kraven på Riksbyggens bostäder

Bostäder Riksbyggens nya bostadspolitiska expert Johanna Ode berättar för Fastighetssverige hur hon ska utveckla kraven på företagets bostäder och hur man tar sig an framtida hållbarhetsutmaningar.


En ny undersökning visar att allt fler fastighetsägare inför rökfritt i vissa eller många av sina hus.

Här är de mest rökfria allmännyttorna – Poseidon: "Vi förbjuder inte rökare"

Bostäder Allt fler fastighetsägare inför rökfritt i vissa eller många av sina hus – Fastighetssverige har hela listan med Sveriges mest rökfria allmännyttor.


Edison Donnius och Monika Pirslin har tillsammans grundat Nya Boendet och har siktet inställt på att täcka in hela Sverige gällande planerade och pågående bostadsprojekt nästa år samtidigt som de höjer statusen för nyproduktion.

Flygande start för marknadsplats för nyproduktion

Bostäder Nya Boendet startade för endast ett halvår sedan och täckte då Stockholm och Uppsala. Nu är man på god väg att bli rikstäckande.
- Vi är här för att stanna och kommer att täcka in hela landet nästa år, säger grundaren Monika Pirslin.


Kana Cussen och Hugo Grisanti, inredningsarkitekter från Chile och Nathalie Harb, inredningsarkitekt från Libanon ska i samarbete med Riksbyggen inreda varsin bostadsrätt i Uppsala och Stockholm under hösten.

Världsvan designtrio ska sätta färg på nybyggen

Bostäder Ljust och fräscht ska ersättas med färg och internationell prägel – åtminstone under hösten. Det är Riksbyggen strategi för att bryta likriktningen bland landets nyproducerade bostadsrätter. För att lyckas har de lockat till sig internationella inredare från mellanöstern och Sydamerika som ska inreda hem i Uppsala och Stockholm.


Viktoria Tryggvadottir Rolka.

S stoppar ombildningar i Göteborg

Bostäder Socialdemokraterna och Alliansen i Göteborg är överens om justeringar som innebär att Alliansens budget kan gå igenom. Bland annat stoppas alliansens förslag om att ombilda 1 000 av allmännyttans hyresrätter till bostadsrätter nästa år.


Riksbyggen gör tillfälligt slut med ljust och fräscht.

Riksbyggen satsar internationellt i bostadsannonserna

Bostäder Riksbyggen utmanar likriktningen bland bostadsannonserna. I ett unikt samarbete tar Riksbyggen hjälp av internationella inredare från mellanöstern och Sydamerika för att inreda och inspirera hem i Uppsala och Stockholm.


Via boendetjänsten Avys samarbete med Studybuddy erbjuds nu hyresgäster matteträning.

Hyresgäster erbjuds matteträning i ny satsning – boendetjänsten Avy i samarbete med Studybuddy

Bostäder Nu erbjuds tusentals hyresgäster matteträning i sina hem genom samarbete mellan boendetjänsten Avy och studiecoachningsföretaget Studybuddy.


Mustapha Timir driver företaget Fastighetssupport, som specialiserar sig på språkanpassad boendedialog mellan förvaltare och hyresgäster.

Han ska minska antalet bostadskonflikter

Bostäder Tidigare fastighetsförvaltaren Mustapha Timir såg att det fanns ett stort behov av språkanpassad boendedialog mellan fastighetsvärdar och hyresgäster, framför allt i mångkulturella bostadsområden. För ett år sedan startade han därför företaget Fastighetssupport, med ambitionen att vara bryggan mellan fastighetsbolagen och deras hyresgäster. För Fastighetssverige berättar han om resan hittills och framtidens utmaningar.


LKF byggstartar två nya projekt

Bostäder LKFs styrelse har sagt "ja" till två nya byggprojekt – Skymningen i Brunnshög och Ådan i västra Lund.


Karlstad.

Rekordsnabb affär när Randviken storsäljer i Karlstad

Bostäder Förra veckan förvärvade Randviken 42 fastigheter av Klövern i Karlstad – nu har man sålt fyra av dem till Estea för cirka 500 miljoner kronor. Vd:n Tobias Emanuelsson berättar för Fastighetssverige om den snabbaste affären han någonsin gjort.


Tidigare kontorslokaler har blivit till 24 ljusa och moderna lägenheter.

Bostadsbolaget: Tips från personalen gav 130 nya lägenheter

Bostäder Det gick ut ett upprop bland medarbetarna på Bostadsbolaget om att hitta utrymmen i fastigheterna som skulle kunna byggas om till lägenheter. Två år senare blir 52 nya lägenheter klara för uthyrning och ytterligare drygt 70 är på gång. Allt utan ett enda spadtag i marken.


Illustration

Efter miljardförsäljningen till Balder – Skandia har nya bostadsplaner i Göteborg

Bostäder Vill bygga på befintlig fastighet ett stenkast från Nordstan.