HSB menar att statliga startlån skulle korta tiden till ungdomars första bostad med sju år.

HSB: Statligt startlån för unga kortar tiden till första bostaden med sju år

Bostäder Ett statligt startlån för unga skulle minska tiden det tar att spara ihop till första bostaden dramatiskt, från drygt tio till knappt tre år. Det visar en ny rapport som analysföretaget WSP tagit fram på uppdrag av HSB.


Volymskiss gällande de 250 nya bostäderna.

250 nya bostäder kan närma sig Örgryte – efter fem års väntan

Bostäder Efter mer än fem års väntan börjar planerna på 250 nya bostäder – alldeles intill exklusiva villaidyllen – att ta form.


Deshira Flankör.

Så går Värmdö vidare efter Oscars tvärnit

Bostäder För Fastighetssverige berättar Deshira Flankör, kommunstyrelsens ordförande i Värmdö kommun, mer om den pressade boutvecklarens återlämnade markanvisning: "Tråkigt att det blev så här".


Helsingborgshem lanserar Sällbo – där unga och gamla ska bo tillsammans.

Helsingborgshem lanserar Sällbo – blandar unga och gamla

Bostäder Helsingborgshems nya koncept Sällbo på Fredriksdal består av 51 lägenheter som hyrs ut till personer som är 70+ eller mellan 18 och 25 år, däribland unga vuxna som nyligen fått uppehållstillstånd i Sverige. Detta gör Sällbo till ett unikt boende där integration och social samvaro står i fokus.


Balder vill bygga ännu en ny stadsdel

Bostäder Fastighetssverige berättar mer om Erik Selin & Co:s planer på att förvandla en närmare 90 000 kvadratmeter stor kontorsfastighet till uppåt 1 500 bostäder.


Maxera Bostads avsikt var att bygga bostadsrätter på marken, som köptes loss från staden för 43,1 miljoner kronor 2016.

Stockholmshem öppnar för fler projektförvärv

Bostäder I veckan köpte Stockholmshem ett pågående bostadsprojekt från Maxera Bostad. För Fastighetssverige berättar det kommunägda bolaget att man gärna för fler förvärv av samma slag – och att affärsmodellen faktiskt inte är så ovanligt som många tror.


Skellefteå.

Skellefteå kommun gör plats för 5 000 nya bostäder fram till 2030

Bostäder Efterfrågan på mark för bostäder och verksamheter är högre än på många år. Därför uppdaterar Skellefteå kommun den fördjupade översiktsplanen från 2011 för Skelleftedalen. Kommunstyrelsen har godkänt att förslaget till plan får gå ut på samråd, med start den 15 april.


Brf Prostkvarnen i Jönköping.

Smarta lösningar i grundutförandet hos Riksbyggen i Jönköping

Bostäder I Riksbyggens Brf Prostkvarnen i Jönköping testas nya idéer som gör vardagen enklare för de boende.


Försäljningsrekord för tidigare trögt Slättö-projekt

Bostäder Slättös projekt Futura på Brunnshög har fått upp farten.


Genom det nystartade bolaget Krylbohus ska Landsort Care höja standarden på den tidigare vanskötta fastighetsportföljen i Krylbo.

Så ska Landsort Care utveckla "skandalfastigheterna"

Bostäder I slutet av november köpte Landsort Care loss en skandalstämplad fastighetsportfölj med över 700 lägenheter från danska Krylbostäder. För Fastighetssverige berättar man varför – och hur man vill utveckla beståndet.


Jan-Erik Höjvall.

Amasten bygger Riki-lägenheter i Nykvarn och Sollentuna

Transaktioner Amasten köper projekt i Nykvarn och Sollentuna för att bygga sammanlagt 270 lägenheter.


Amasten erbjuder provboende i Finspång.

Så lockar Amasten nya hyresgäster till bruksorterna

Bostäder Mikael Rånes, fastighetschef på Amasten, berättar om nya konceptet som ska få folk att flytta närmare jobbet.


Amasten lanserar provboendekoncept

Bostäder Testa att bo i Finspång en månad. Amasten provar ett nytt koncept.


Illustration av bostadsrättsförening Cykelverkstaden.

NCC bygger 111 lägenheter åt Riksbyggen i Täby Park

Bostäder NCC ska i samverkan med Riksbyggen bygga Brf Cykelverkstaden med 111 ytsmarta bostadsrätter nära både innerstad och natur i nya stadsdelen Täby Park, i nordöstra Stockholm. Ordern uppgår till cirka 160 MSEK.


Ny tiomiljarders fond på väg mot Norden – men ratar Sverige

Bostäder För Fastighetssverige berättar bolaget bakom den nya bostadsfonden mer om investeringsplanen: "Finns attraktivare alternativ".


61-årige Göran Joneskär hoppas att projektet kommer igång innan han går i pension.

Så ser Klövern på Askimsprojektet

Bostäder Efter Fastighetssveriges avslöjande: Klöverns regionchef, Göran Joneskär, berättar mer om bolagets planer på att förvandla ett göteborgskt ridhus till bostäder.


I östermalmskollektivet K9 bor drygt 50 personer på 1100 kvadrat.

Så är livet i lyxkollektivet – fyra kvadrat och ingen dörr

Bostäder Tech Farm, som utvecklar högteknologiska kollektiv ska under de kommande åren satsa miljarder på boenden över hela världen. Katrine Bimell berättar om hur det att bo i Tech Farm-kollektivet K9 på Östermalm och hur co-living, inte bara kan lösa bostadskrisen, utan också öka vår livskvalité.


Patrik Mellgren, vd Tobin Properties.

Tobins projekt Äril slutsålt

Bostäder Tobin Properties har sedan 2016 byggt bostadshuset Äril i Norra Djurgårdsstaden. Sedan årsskiftet har de sista bostäderna i projektet hittat nya ägare och nyligen såldes den sista bostaden i projektet, en en-rummare på 39 kvadratmeter.


Bostäder

Så har bostadspriserna utvecklats sedan toppen – stora skillnader i landet

Bostäder Mäklarhuset har studerat prisutvecklingen för bostadsrätter sedan toppnoteringen på 13 bostadsmarknader runt om i landet. Resultatet visar på stora skillnader i när respektive marknad toppade och hur priserna utvecklats sedan dess. Priserna har fallit mest i Linköping och Sundsvall (18,8 respektive 18,3 procent) och minst i Helsingborg (2,9 procent).


Dennis Wedin

"Vi ger folk möjligheter"

Bostäder | PLAY Varför öppnar bostads- och fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (m) för att ombilda i ytterområden, kan han tänka sig att sälja till privata aktörer och hur ser han på markpriserna i Stockholm framöver?