Oskar Öholm och Nathalie Brard.

Fastighetsägarna: Hyresnivåerna sänks realt igen

Bostäder Den allmänna hyresnivån i Stockholms stad höjs 2,35 procent under 2019. Om Riksbankens inflationsprognos för 2019 slår in, kommer hyresnivån därmed att sänkas realt med 0,25 procent. Det är fjärde året i rad som hyresnivån sänks. Fortsätter detta väntar en framtid med färre och sämre underhållna hyresrätter, menar Fastighetsägarna.


De får markanvisning i Hammarbyhöjden

Bostäder Projektet innehåller totalt nybyggnation av cirka 615 lägenheter tre förskolor, en idrottshall och livsmedelsbutik samt flertalet kommersiella lokaler på Nytorps gärde.


Rutger Arnhult och Christofer Carlsson.

Arnhult och Well vill bygga bostäder i Veddesta

Bostäder I det samägda bolaget OXN Holding har M2 Gruppen (Rutger Arnhult) och Well Fastigheter (Christofer Carlsson) genom ett 50/50-ägande avtalat om att förvärva en byggrätt 300 meter från nya t-banan i Veddesta.


Montage

Ännu en boutvecklare tvingas dra i handbromsen

Bostäder Brf-projekt läggs på is på grund av förseningar, hävda förhandsavtal och missnöjda långivare.

"Tror att flera tidigare intressenter blir glada att få en ny möjlighet"

Bolag För Fastighetssverige berättar bostadsutvecklarens försäljningschef mer om situationen – och bolagets övriga projekt.


Rekordmånga prissänkta bostäder i år

Sverige Statistik från bostadssajten Booli visar att andelen prissänkta bostadsannonser är den högsta sedan Booli började mäta 2008 i flera län. I nästan alla län har andelen prissänkta annonser, oavsett objektstyp, varit högre hittills i år än 2017.


HSB vill bygga ut i Linköping

Bostäder HSB Östergötland har ansökt om planbesked för fastigheten Kommendören 15 i Tannefors, Örebro för att kunna bygga fler bostäder.


Stena dubblar upp i västra Göteborg

Bostäder Fastighetsjätten vinnare när mindre utvecklare backar från bostadsprojekt.


Risk för överreaktioner på bostadssidan

Bostäder Oron för fortsatta boprisfall, vart räntorna är på väg och det kraftiga fallet i antalet påbörjade bostäder riskerar att skapa överreaktioner på bostadsmarknaden.


Stort bostadsprojekt hotas av vägflytt

Bostäder Pressade bolagets planer på att bygga 500 nya bostäder i stadens mest expansiva stadsdel är i farozonen: "Läget är något oklart."


Här byggs mest nyproduktion just nu

Bostäder Trots en trögare bostadsmarknad och minskad byggtakt färdigställs det fortfarande en hel del nyproduktion i landet. Fastighetssverige har tittat närmare på var det byggs mest – och minst – nyproducerade bostäder just nu.


600 bostäder till ny stadsdel i Göteborg

Bostäder Riksbyggen och Västbostad är två av aktörerna som har planer på att utveckla en ny stadsdel i Göteborg som ska rymma 600 nya bostäder samt handel- och kontorsytor. Då kan detaljplanen antas i byggnadsnämnden.


Grönt ljus för Riksbyggens Kalmarsatsning

Bostäder Bygglov klart för Riksbyggens planer på ny stadsdel i centrala Kalmar.


Well – 20 procents rabatt i dag

Bostäder Well Fastigheter ger 20 procents rabatt på utvalda bostäder i en Black Friday-kampanj. Erbjudandet gäller bara i dag.


Här kan Örebro få 200 nya bostäder

Bostäder Slättös projektförslag med cirka 200 bostäder som ska ta den urbana miljön till naturen är nu ett steg närmare genomförande.


Branschen inför kvalitetsmärkning av trygga bostadsrättsprojekt

Bostäder JM, Veidekke Bostad, Skanska, Peab, Obos Sverige, Besqab och Bostadsrätterna bildar tillsammans Trygg Bostadsrättsförening. Syftet är framför allt att stärka konsumentskyddet på bostadsrättsmarknaden.


Ramin Jahangiri, Patrick Mesterton och Fredrik Josefsson på Epicenter.

Epicenter utvecklar bostadslösning

Bostäder Epicenter utvecklar tillsammans med Trede Properties och SEB:s program för tillväxtföretag Greenhouse en unik bostadslösning för Epicenters medlemsföretag: Epicenter Living. Genom samarbetet möjliggörs nya boendealternativ. Ambitionen är att ta hand människorna på Epicenters medlemsföretag och ge dem tillgång till miljösmarta, nyproducerade lägenheter i närförorter.


Så blir nya Stigbergsliden

Bostäder Mer än tio års väntan kan snart vara över – här är bostadsutvecklarens planer för den välkända backen i Göteborg.


Stena ställer om i ännu ett projekt

Bostäder I början av året ställde Stena Fastigheter om ett hundratal bostadsrätter till hyresrätter i Uppsala. Nu gör man en omställning i ytterligare ett projekt.


Här vill SSM:s dotterbolag bygga ut

Bolag Bolaget har planer på att utveckla en tunnelbanenära fastighet med 150 nya bostäder och kommersiella lokaler i bottenplan.


370 nya bostäder i industriområde

Bostäder JM och Skanska är nu ett steg närmare planerna att få bygga 370 nya lägenheter och en förskola vid Bällstaviken i Ulvsunda industriområde.