Skiss av den kommande bebyggelsen i området.

Snart grönt ljus för Wallenstams jättebygge

Bostäder Vill ersätta mejerijättens gamla fabriker med 1800 bostäder. Kan byggstartas redan efter sommaren.


Oscar Properties: "Känner oss trygga"

Bostäder För Fastighetssverige ger bostadsutvecklaren sin syn på kritiken mot Biografen Penthouses – och möjligheterna att sälja projektet vidare.


Boklok och MKB skapar nya bostäder i Malmö

Bostäder Boklok och MKB har skrivit avtal enligt Sveriges kommuner och Landstings ramavtal för bostäder. Avtalet omfattar 212 lägenheter i två etapper i Bunkeflostrand i Malmö.


Inom Vallgraven 3:2.

Hufvudstaden omvandlar kontor till bostäder intill unik adress

Bostäder Konverterar kontorslokaler till bostäder vid omtalad adress i centrala Göteborg: "Fantastiskt läge".

…Och så vill man utveckla jätteprojektet ett stenkast bort

Bygg/Arkitektur För Fastighetssverige berättar Hufvudstadens Fredrik Ottosson, chef affärsområde Göteborg, om visionerna för bolagets spektakulära satsning Inom Vallgraven 12: "Takterrasser med enastående utsikt".


Victoria Park skapar 570 lägenheter i Linköping

Bostäder Victoria Park har sedan 2016 bedrivit en planprocess med syfte att bygga cirka 570 lägenheter i Ryd, Linköping. Detaljplanen med byggrätter om cirka 50 000 kvadratmeter BTA har nu vunnit laga kraft och framtagande av bygglovshandlingar inför bygglovsansökan inleds omgående.


Stena skapar 120 nya bostäder i Malmö

Bostäder Stadsbyggnadsnämnden i Malmö stad har beslutat att anta detaljplanen för fastigheten Hålsjön 2 och Svansjön 4 i Bellevuegården i Malmö, som kommer att innebära 120 nya bostäder.


Planen: Balder och HSB ska bygga hälften

Bostäder Elisabeth Jansson Forsberg, projektledare för Fixfabriken berättar för Fastighetssverige vad som händer för HSB och Balders del om detaljplanen antas för området i början av juni.


Karta över området

Okänd miljardsatsning i Västsverige: Snöhetta bakom koncept för 800 nya bostäder

Bostäder Efter jätteprojekten Nya Hovås och forskningsklustret i Mölndal satsar Next Step Group återigen stort: "Ett unikt projekt på flera sätt".


Omtvistat Prime Living-projekt snart igång

Bostäder Efter år av överklaganden och rättsprocesser kan Prime Livings projekt vid Ramberget på Hisingen snart få grönt ljus. Men väntan har tärt på bolaget – som bland annat skickat 120 av modulbostäderna till Malmö istället.

…Och bolaget är återigen på jakt efter ny vd

Bolag Efter fjolårets misslyckade försök till ledningsskifte är Prime Living ännu en gång på jakt efter Jan Severas efterträdare.


Därför satsar NREP på äldreboenden

Bostäder I ett samarbete med Drevviken ska NREP utveckla äldreboenden i Skåne, Blekinge och Mälardalen. Det är första gången bolaget visar intresse för just den fastighetssektorn. För Fastighetssverige berättar Hampus Brodin om vad som blir nästa steg i den långvariga satsningen inom segmentet.


Sveafastigheter utvecklar i Salem

Bostäder Salems kommun har utsett Sveafastigheter Utveckling för vidare förhandling som utförare av flerbostadshus och småhus i Södra Hallsta, Salem.


Boverket: "En stor utmaning för kommunerna"

Bostäder Med underlag från 288 av Sveriges 290 kommuner har Boverket sammanställt en bild av bostadsmarknaden i Sverige. Svaren i enkäten består av kommunernas bedömningar i olika frågor. För Fastighetssverige berättar Boverkets utredare vad som sticker ut i undersökningen.


Midroc byggstartar kvarteret Nanna i Hyllie

Bostäder I Hyllie utvecklar Midroc det nya bostadskvarteret Nanna. Projektet omfattar två nya fastigheter med totalt 115 lägenheter, varav 39 stycken är hyresrätter.


Berlin

Svenskar storsäljer till Blackstone

Transaktioner Den privatägda svenska fastighetsgruppen Apeiron/Ailon, med vd Jacob Cronstedt i spetsen, säljer 2 500 bostäder i Berlin till den amerikanska fastighetsjätten Blackstone. För Fastighetssverige berättar Cronstedt mer om affären.


Karlatornet

Mäklaren: "Bra tryck i försäljningen"

Bostäder I slutet av mars såldes den dyraste lägenheten i Göteborg, högst upp I Karlatornet, för 66 miljoner kronor. Men hur går det med försäljningen för resten av lägenheterna i det spektakulära bygget som ska stå klart 2021? För Fastighetssverige berättar stjärnmäklaren Niklas Berntzon om försäljningsläget.


Diös utvecklar Wasa-huset

Bostäder Nästa vecka påbörjar Diös utvecklingen av Wasa-huset i centrala Gävle. Fastigheten innehåller cirka 60 lägenheter och radhus som nu ska utvecklas med bland annat moderniserade allmänytor och en ny innergård.


Så satsar Trenum efter förvärven i Gävle

Bolag Trenum som ägs av Balder och AP3 har just köpt sitt andra hyresrättsprojekt i Gävle. För Fastighetssverige berättar bolagets vd Marcus Hansson om varför man vill växa där och hur planerna för bolaget ser ut härnäst.


Kartläggning: bostadsutvecklarnas uppskjutna projekt

Bostäder Fastighetssverige har kartlagt de pressade bostadsutvecklarnas senaste rapporter och kan konstatera att så väl förväntade avslut som säljstarter skjutits upp på flera håll. Och att ett projekt helt lagts på is.


Peab bygger hyresrätter i Halmstad

Bostäder Peab har fått uppdraget att bygga 243 hyreslägenheter i Halmstad. Beställare är Halmstads Fastighets AB och kontraktssumman uppgår till 295 miljoner kronor.


"Någon måste vara i skuld om man ska bygga bostäder"

Bostäder | PLAY Med fem månader kvar till valet berättar Stefan Attefall hur han ser på den bostadspolitiska debatten som förs i dag.