Så har det gått för bostadsutvecklarna

Bostäder Efter att SSM meddelat att man lyckats sälja slut två projekt har Fastighetssverige kikat närmare på hur det gått för branschens mest pressade utvecklare under årets andra kvartal.


Så går det för nya säljformen Brf 2.0

Bostäder I somras valde Well Fastigheter att testa en "udda" försäljningsform för sitt bostadsprojekt "The Block" i Väsjön där föreningen skulle stå för lånen. Det nya finansieringsformen kallar man för Brf 2.0. För Fastighetssverige berättar företagets grundare om hur många lägenheter man har sålt hittills och hur man nu ser på framtiden.

...men metoden har redan stött på patrull

Bostäder Well Fastigheters annorlunda försäljningsform kritiseras – nu granskar Konsumentverket ärendet som fortfarande är under utredning. Så ser bolagets vd på kritiken.


...men metoden har redan stött på patrull

Bostäder Well Fastigheters annorlunda försäljningsform kritiseras – nu granskar Konsumentverket ärendet som fortfarande är under utredning. Så ser bolagets vd på kritiken.


MP:s bostadspolitiska förslag

Bostäder Miljöpartiet, med bostadsminister Peter Eriksson har presenterat sina bostadspolitiska förslag inför valet.


Två SSM-projekt slutsålda

Bolag SSM:s projekt Turbinhallen och The Tube är nu slutsålda.


Nytt handelsområde till göteborgska sommarpärlan

Göteborg En större livsmedelsbutik samt två byggnader med service och bostäder planeras på Brännö i Göteborgs skärgård. Detaljplanen är nu ute på samråd.


Antalet förmedlade bostäder i Stockholm har ökat

Bostäder 765 fler bostäder förmedlade. Det är resultatet när Bostadsförmedlingen i Stockholm sammanställer första halvåret 2018.


Inflyttning på gallerian

Bostäder På måndag startar inflyttningen i lägenheterna som byggs ovanpå Mölndal Galleria.


Här får du mest bostad för miljonen

Bostäder För samma peng kan du antingen köpa en minimal lägenhet i Stockholm eller en gigantisk villa längre norrut i landet. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.


Mandelmann-effekt i bostadsval – trädgård nu viktigare än kök

Bostäder Mandelmanns gård är ett av de mest populära tv-programmen i Sverige. Nu syns även trädgårdstrenden i hur svenskarna väljer boende. Enligt en Novusundersökning är bra utomhusytor den viktigaste funktionen i valet av nytt boende. Bra förutsättningar att laga mat har halkat ner till en andraplats på listan.


Medborgarna ska få påverka bostadsprogram i Skaraborg

Bostäder Under hösten 2018 tas en reviderad version av bostadsförsörjningsprogrammet fram i Skaraborg. Nu efterlyser kommunen medborgarnas svar i en enkät som kommer att finnas på hemsidan under augusti. På kommunen hoppas man att så många som möjligt tar chansen att svara och därmed påverka processen.


Frösunda bygger framtidens äldreboende i Gävle

Bostäder Ett helt nytt vård- och omsorgsboende för äldre ska nu byggas i området kring Gavlerinken i Gävle.


Tuve Bygg bygger tiovåningshus i Tynnered

Bostäder Som en del i satsningen BoStad2021 planerar Framtiden Byggutveckling och Bostadsbolaget att bygga 91 nya hyresrätter på Briljantgatan i Tynnered. Tuve Bygg AB vann upphandlingen och kommer att utföra projektet som en totalentreprenad.


Planer på ny förskola och bostäder i Björkhagen

Bostäder Det familjeägda fastighetsbolaget Olov Lindgren har planer på att bygga bostäder och en ny förskola i stadsdelen Björkhagen vid Hammarbyhöjden i Stockholm.


Trendskifte – allt fler efterfrågar separat kök och vardagsrum

Bostäder Öppna planlösningar har länge dominerat på bostadsmarknaden. Nu visar en ny undersökning från Skanska på ett trendbrott där efterfrågan av separat kök och vardagsrum ökar på bekostnad av den öppna planlösningen.


Industrihus hyr ut till snabbt växande aktör

Bostäder Industrihus i Västerås AB har tecknat hyreskontrakt med Doowin som redan tillträtt och startat verksamheten i fastigheten Järnåldern 1 i Västerås.


Nya hyresbostäder klara i Tullinge

Bostäder Willhems projekt med små hyresbostäder i Riksten är nu färdigställt och inflyttning pågår.


Så rustar Malmö för höjda vattennivåer

Bostäder Höjda vattennivåer kan hota fastigheter i strandnära lägen enligt prognoser från SMHI. Malmö stad har dock en plan för hur man ska tampas med problemet.


Hyresgästföreningen oroas av bromsad byggtakt

Bostäder Trots att det fortfarande är bostadsbrist i 255 av landets 290 kommuner, saktar byggtakten ner enligt Boverket. Detta oroar Hyresgästföreningen som ser ett fortsatt stort behov av framför allt hyresrätter med rimliga hyror.


Här vill svenskarna helst skaffa sig ett smultronställe

Bostäder Närhet till hav och sjö är utan tvekan det som är viktigast när det kommer till fritidshusets omgivningar. Samtidigt drömmer en femtedel om en klassisk röd stuga med vita knutar i skogen. Det framkommer i Svensk Fastighetsförmedlings nya undersökning Bobarometern.