Image

Tobin gör tilläggsförvärv i Tyresö

Bolag Tobin Properties har tecknat avtal om att apportera in byggrätter för cirka 150 lägenheter i bolagets projekt Golfbäcken, vid Tyresö golfbana. Det innebär att den sammanlagda omfattningen i projekten Golfbäcken 1 och Golfbäcken 2, som samägs med fastighetsägaren, nu uppgår till cirka 300-350 lägenheter. Tobin Properties ägarandel av projekten är 43 procent.
Publicerad den 18 Oktober 2016

Tillträdet sker när detaljplan vunnit laga kraft. Den slutgiltiga köpeskillingen är beroende av den blivande byggrättens storlek.

– Tyresö är ett område som ökar i attraktionskraft och detta projekt omfattar ett av de allra mest attraktiva lägena i kommunen. Genom detta förvärv ökar projektets omfång och vi kan göra ett ännu tydligare avtryck i utvecklingen av ett nytt intressant bostadsområde säger Erik Karlin, vd för Tobin Properties.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Juristen: "Mäklarna behöver bli bättre i att upptäcka försök till penningtvätt"

Ekonomi/Finansiering Antalet rapporterade försök till penningtvätt genom fastighetsaffärer ökar menar förbundsjuristen på Mäklarsamfundet. Det behövs mer utbildning och att man jobbar mer aktivt med frågorna inom mäklarkåren, det säger Emil Ericsson som är expert på penningtvätt. Här kommer han med fyra konkreta tips på hur man kan undvika att fastigheten säljs i kriminella syften.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige