Image

Platzer gör om i GP-huset

Bygg/Arkitektur Platzer bygger om GP-huset på Polhemsplatsen i Göteborg. Tanken är att huset ska göras mer öppet för allmänheten. Två nya hyresgäster är klara.
Publicerad den 21 Oktober 2015
Platzer gör om GP-huset. Bild: Platzer
Platzer gör om GP-huset.

Ombyggnationen av funkisfastigheten Stampen 4:44 beskrivs som en varsam renovering. Fastigheten uppfördes åren 1933-35 för tidningen Göteborgs-Posten och sedan 2011 äger Platzer fastigheten.

Med ledorden funktionellt, inkluderande och avslappnat skapas nu en ny atmosfär i huset. Projektet beräknas vara färdigt under våren 2016.

- Vår vision är att skapa liv och aktivitet i ljusgården och dess omgivande ytor samt öppna upp fastigheten för fler människor som kan trivas i de uppdaterade lokalerna, säger Ulrica Sjöswärd, marknadsområdeschef på Platzer.

Sedan tidigare sitter Stampen Media Group med GP, OTW, V-TAB och Wallstreet samt Erik Olsson Fastighetsförmedling, Nettbuss och Bombardier i huset.

Via en gemensam entré ska både hyresgäster och förbipasserande enkelt komma in i ljusgården och de öppna ytorna som vetter mot Polhemsplatsen. Här kommer man att kunna ta en kaffe, en lättare lunch eller helt enkelt bara en paus i den öppna ljusgården. Café/bistro, reception samt konferens kommer att drivas av Compass Group.

- Vi är stolta och glada över det förtroende som vi fått av Platzer Fastigheter. Det känns mycket roligt att vara en del av en växande mötesplats i Göteborg och vi ser fram emot att leverera fantastisk mat och service till såväl hyresgäster som besökare i de spännande lokalerna. Uppdraget stärker vår position i väst och ger goda möjligheter till ytterligare utveckling av vår service till regionen, säger Jonas Siljhammar, vd för Compass Group.

Till våren flyttar EFG Kontorsmöbler in med både kontor och ett helt nytt showroom i bottenplan.

- Flytten till Polhemsplatsen är en viktig del i vår stora förnyelse, förklarar Marcus Westdahl som är vd för EFG European Furniture Group.

- Vi har kraftig medvind i Göteborgsregionen och räknar med att fördubbla omsättningen. Jag är övertygad om att de nya lokalerna hjälper oss att nå det målet. Läget är perfekt för kunder, arkitekter, designers och andra som vill inspireras i vårt showroom.

Nu pågår anpassningar av lokalerna för de nya hyresgästerna parallellt med ombyggnad av de gemensamma utrymmena. Huvudentrén från Polhemsplatsen flyttas några meter närmare centralstationen och får en välkomnande och inkluderande känsla. Utanför entrén på Odinsgatan har Platzer anlagt ny markbeläggning och tillfört bänkar och planteringar för en uppdaterad och trevligare känsla. Ljusgården har fått en ny ljusare kulör och en trappa kommer byggas med access till samtliga plan. Ljusgården kommer att möbleras med ambitionen att inbjuda till spontana möten och ”sit-downs” för hyresgästerna och besökare till huset.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tvivlar Rost på experternas kontors-profetior

Bolag Coronaeffekten är tydlig då uthyrningsgraden minskade med sex procentenheter och Diös gav hyresrabatter motsvarande 24 miljoner kronor under årets andra kvartal. Vd:n Knut Rost sammanfattar den turbulenta perioden med stolthet och konstaterar att bolaget står väl rustat finansiellt. För Fastighetssverige berättar han även varför han delvis förkastar prognoserna om kontorsmarknadens framtida förvandling.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY