Image

Flyttar efter 19 år

Uthyrning Efter 19 år på Storgatan flyttar Semrén & Månsson sitt huvudkontor i Göteborg. Ett nytt femårigt hyresavtal har tecknats med Platzer i GP-huset vid Polhemsplatsen I samband med ombyggnationen i huset byter Platzer namn på fastigheten till Kvarter Ett.
Publicerad den 2 November 2015
Annons
Image
Platzer gör om GP-huset och byter namn på fastigheten till Kvarter Ett. Bild: Platzer
Platzer gör om GP-huset och byter namn på fastigheten till Kvarter Ett.

Avtalet gäller 1 745 kvadratmeter och inflyttning är planerad till mars 2016.

- Vi har vuxit ur våra befintliga kontor på Storgatan, där vi suttit i hela 19 år. Vi sökte efter ett hus med en själ och en historia, men som samtidigt gav oss möjlighet att skapa öppna mötesplatser i effektiva och kreativa lokaler. Fokus har även varit att våra idag drygt 70 medarbetare ska kunna sitta tillsammans på ett våningsplan. Allt detta hittade vi på sjätte våningen på adressen Polhemsplatsen 5-7. Vi ser fram emot att bli hyresgäster hos Platzer som vi ser som en modern och framåtblickande hyresvärd, säger Magnus Månsson, koncernchef på Semrén & Månsson.

Platzer äger fastigheten på Polhemsplatsen 5-7 sedan september 2011. Byggnaden uppfördes åren 1933-35 för tidningen Göteborgs Posten och ritades av arkitekten Ragnar Ossian Swensson. Just nu genomförs en varsam ombyggnation i och omkring fastigheten.
Byggnaden har kallats GP-huset i folkmun, men byter i och med ombyggnaden namn till Kvarter Ett. Namnbytet är viktigt för att välkomna alla bolag och branscher. Det nya namnet Kvarter Ett berättar att det är den första fastigheten i kvarteret, men det är även ett namn som relaterar till tidningsvärlden och den mest åtråvärda sidan i en tidning.

- Vi är mycket glada att Semrén & Månsson har valt vår fastighet Kvarter Ett på Polhemsplatsen för sitt huvudkontor , säger Ulrica Sjöswärd, marknadsområdeschef för Platzer Fastigheter.

- Med ambitionen att få in fler nya verksamheter och öka genomströmningen av människor i huset genomför vi nu en stor förvandling av fastigheten. Fokus har varit att värna om den unika arkitekturen och samtidigt skapa liv och nya mötesplatser. Att Semrén & Månsson nu väljer att flytta sitt huvudkontor hit tar vi som ett bevis på att vi är rätt ute med vår satsning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tvivlar Rost på experternas kontors-profetior

Bolag Coronaeffekten är tydlig då uthyrningsgraden minskade med sex procentenheter och Diös gav hyresrabatter motsvarande 24 miljoner kronor under årets andra kvartal. Vd:n Knut Rost sammanfattar den turbulenta perioden med stolthet och konstaterar att bolaget står väl rustat finansiellt. För Fastighetssverige berättar han även varför han delvis förkastar prognoserna om kontorsmarknadens framtida förvandling.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY