Image

Flera transaktioner för Platzer i Göteborg

Transaktioner Platzer genomförde i går två fastighetstransaktioner, en försäljning av fastigheten Gasklockan 2 i Åbro i Mölndal och ett köp av en obebyggd tomt i norra Högsbo.
Publicerad den 3 December 2015
P-G Persson. Bild: Platzer
P-G Persson.

Försäljningen av Gasklockan 2 sker genom bolagsförsäljning med ett underliggande överenskommet fastighetsvärde om 67 miljoner kronor. Försäljningen är en del i Platzers strategi att koncentrera beståndet till utvalda delmarknader.

Platzer köper samtidigt en obebyggd tomt om 5500 kvadratmeter i norra Högsbo. Köpet sker med ett underliggande överenskommet fastighetsvärde om 6 miljoner kronor.

Norra Högsbo är ett av Platzers strategiska fokusområden och bolaget äger efter köpet 19 fastigheter i området med en markareal om cirka 100 000 kvadratmeter. Begäran att få påbörja arbete med detaljplan på fastigheterna har lämnats in.

– Förvärvet i norra Högsbo är en del i Platzers strategi att utveckla området till en attraktiv blandstad. Vi har inlett ett arbete med att illustrera hur ett framtida ”Södra Änggården” kan ta form och står redo att påbörja utvecklingen av området så snart detaljplanen är klar, säger P-G Persson, vd för Platzer Fastigheter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige