Image
Kungsleden hyr ut till snabbväxande bolag i Högsbo.

Kungsleden hyr ut till snabbväxare

Uthyrning Kungsleden hyr ut till Fractal Design, ledande tillverkare av PC gaming-produkter i Högsbo, Göteborg. Hyresavtalet som löper i fem år omfattar 1 268 kvadratmeter kontorsyta på 1,5 plan i topprenoverade lokaler.


Södra Änggården kan snart börja byggas.

Mark- och miljödomstolen avslår överklaganden i Södra Änggården

Bygg/Arkitektur Mark- och miljödomstolen avslår överklagandena av detaljplanen för Södra Änggården. Byggnationen av knappt 2000 bostäder, skolor och parker kan därmed påbörjas i år.


Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.

Kungsleden hyr ut sista 2 000 kvadratmeterna i Högsbofastighet

Uthyrning Kungsleden har tecknat ett tioårigt hyresavtal på 2 000 kvadratmeter i Högsbo, Göteborg med Brick Gym. Därmed är Kungsledens fastighet 27:9 i Högsbo om totalt 9 300 kvadratmeter fullt uthyrd.


Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden.

Kungsleden hyr ut 7 000 kvadratmeter i framtidsområdet Högsbo

Uthyrning Kungsleden har hyrt ut 5 400 kvadratmeter i Högsbo till PDL Group, som ska skapa norra Europas största arena för padeltennis, och 1 900 kvadratmeter till Peabskolan.


Skanska bygger nya Högsbo specialistsjukhus.

Skanska bygger nya Högsbo specialistsjukhus

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Västra Götalandsregionen, Västfastigheter, om att bygga nya Högsbo specialistsjukhus i Göteborg. Kontraktet är värt cirka 1,1 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Sverige för det fjärde kvartalet 2019.


Svenska Hus köper i Högsbo

Transaktioner Svenska Hus köper en fastighet i Högsbo, i västra Göteborg. Fastigheten består av kontorslokaler med verksamhetsytor på bottenplan och är i princip fullt uthyrd.


Castellum tecknar flera avtal i Högsbo

Uthyrning Castellum har under senaste kvartalet tecknat flera hyresavtal om sammanlagt cirka 3 500 kvadratmeter i Högsbo i Göteborg. Hyresavtalen är tecknade med Trafikverket, Zinzino, Dacat och Avero.


Stena Fastigheter bygger 550 nya bostäder

Bygg/Arkitektur Stena Fastigheter kommer att bygga 550 nya bostäder, en ny matbutik, förskola, äldreboende, restauranger och mötesplatser i anslutning till Pennygången i Högsbohöjd. Detaljplanen har nu vunnit laga kraft.


Här är Balders alla kåkar i området

Lista Handelsfastigheten 421 blir Balders tionde fastighet i det expansiva området kring Söderleden i Göteborg. Här Erik Selins övriga nio pusselbitar i klustret.


Svarta Diamanten före och efter ombyggnationen.

Fullt i Svarta Diamanten

Uthyrning Svenska Hus projektfastighet Svarta Diamanten i Högsbo är nu fullt uthyrd.


Plusfastigheter säljer fastighet i Högsbo

Transaktioner Plusfastigheter har, tillsammans med en fristående investerargrupp, sålt fastigheten Högsbo 40:5 till Vättersnäs.


Serneke bygger glassfabrik åt Kungsleden

Bygg/Arkitektur På uppdrag av Kungsleden uppför Serneke en ny glassfabrik för varumärket Lejonet & Björnen. Projektet är en totalentreprenad och omfattar nybyggnation av kontor, lager och produktionslokal. Ordervärdet är cirka 32 miljoner kronor.


Kungsleden hyr ut i Högsbo

Uthyrning Kungsleden hyr ut till Ironworks Health & Fitness Center i fastigheten Högsbo 13:4.


Fastigheten Järnbrott 168:1.

Göteborgs stad hyr av Kungsleden

Uthyrning Kungsleden hyr ut 2 000 kvadratmeter i Högsbo till Göteborgs stad.


Klartecken för storprojekt i Högsbo

Bygg/Arkitektur Byggnadsnämnden i Göteborg gav på tisdagen klartecken för Platzers storsatsning i Högsbo som omfattar byggnation av blandad bebyggelse med bostäder, verksamheter och handel.


Poseidon bygger hyresrätter i Göteborg

Bostäder Poseidon bygger totalt 117 lägenheter i Elins gård i Högsbohöjd. Tanken har varit att skapa bostäder med så låga kostnader som möjligt.


Flera transaktioner för Platzer i Göteborg

Transaktioner Platzer genomförde i går två fastighetstransaktioner, en försäljning av fastigheten Gasklockan 2 i Åbro i Mölndal och ett köp av en obebyggd tomt i norra Högsbo.


Platzer säljer sin sista fastighet i södra Högsbo

Transaktioner Platzer säljer fastigheten Högsbo 7:21 i södra Högsbo och har därmed fullföljt sin strategi att renodla fastighetsbeståndet i Högsbo till den norra delen av området.


Kungsleden hyr ut i Högsbo

Uthyrning Kungsleden har tecknat ett sexårigt avtal med Brammer Sweden som hyr 3 900 kvadratmeter lager och kontor i Högsbo i södra Göteborg.


Svenska Hus hyr ut i ”Svarta Diamanten”

Uthyrning Acte Solutions är den första hyresgästen i Svenska Hus projektfastighet Svarta Diamanten i Högsbo.