Image
Svarta Diamanten före och efter ombyggnationen.
Svarta Diamanten före och efter ombyggnationen. Bild: Svenska Hus

Fullt i Svarta Diamanten

Uthyrning Svenska Hus projektfastighet Svarta Diamanten i Högsbo är nu fullt uthyrd.
Publicerad den 5 Juli 2017

Den 1 september flyttar Bihr/Motorfirman Holger Duell in i den sista lediga ytan i kontorsfastigheten Svarta Diamanten i Högsbo i västra Göteborg. 500 kvadratmeter utvecklas just nu till kontor och showroom för Duells produkter. Projektfastigheten på cirka 3 000 kvadratmeter har genomgått en totalrenovering.

- Vi har lyckats knyta till oss ännu ett välmående och expansivt företag vilket är glädjande. Det har varit en mycket spännande resa att, i samverkan med hyresgästerna, hitta lösningar och nya möjligheter i denna projektfastighet, säger Niklas Simonsson, uthyrningsansvarig.

Fastigheten som ligger i Högsbo i västra Göteborg har under senaste två åren genomgått en omfattande renovering. Moderna, trivsamma kontorslokaler med lagermöjligheter har skapats genom såväl interiör som exteriör upprustning av de 3 000 kvadratmetrarna. I anslutning till kontorshuset har Svenska Hus även byggt en uthyrningsdepå för systerföretaget Wangeskog Hyrcenter.

Samtliga ytor i huset har anpassats tillsammans med de nya hyresgästerna och vi har fått en bra mix av företag och lokalstorlekar som tillgodoser flera behov. På adressen finns nu förutom Bihr även Strängbetong, Acte Solutions, Baldacci, Ceva Logistics samt Kylutbildning i Göteborg.

- Fastigheten, som fått arbetsnamnet Svarta Diamanten, är ett typiskt exempel på projekt som Svenska Hus gärna tar sig an. Fastigheten hade ett stort renoveringsbehov men hade ett bra läge i ett område med god utvecklingspotential och vi såg många möjligheter att väcka huset till liv igen, säger Daniel Massot, vd på Svenska Hus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige