Image
Fastigheten Järnbrott 168:1.
Fastigheten Järnbrott 168:1. Bild: Kungsleden

Göteborgs stad hyr av Kungsleden

Uthyrning Kungsleden har tecknat två hyresavtal på totalt drygt 2 000 kvadratmeter med Göteborgs stad i fastigheten Järnbrott 168:1 i Högsbo.
Publicerad den 17 Augusti 2016
Fastigheten Järnbrott 168:1. Bild: Kungsleden
Fastigheten Järnbrott 168:1.

Göteborgs stad hyr sammanlagt drygt 2 000 kvm kontorsyta. Uthyrningen är fördelad på två avtal, ett 15-årigt om 1 540 kvadratmeter och ett femårigt om 530 kvadratmeter.

Fastigheten Järnbrott 168:1 är en del av Kungsledens Högsbokluster strax söder om Göteborg. Industriområdet är beläget nära E6 och Dag Hammarskjöldsleden samt goda kommunikationer till centrala Göteborg.

Göteborgs stad flyttar delar av daglig verksamhet till Högsbo.

– Förutom att daglig verksamhet får nya och fräscha lokaler så kommer den nya adressen förhoppningsvis att ge oss möjligheter till ett utökat samarbete med företag i området, säger Jörgen Larzon, områdeschef på Göteborgs stad.

– Vi är oerhört stolta att få välkomna Göteborgs stad som hyresgäst i Högsbo. Kommunen är hyresgäst hos oss i andra delar av staden vilket gör att vi känner till deras verksamhet och behov väl, säger Nicklas Arfvidsson, regionchef i Göteborg hos Kungsleden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige