Image
Kungsleden säljer två bostadsprojekt i Göteborg till Prime Living.
Kungsleden säljer två bostadsprojekt i Göteborg till Prime Living. Bild: Kungsleden

Kungsleden säljer i Göteborg

Transaktioner Kungsleden avyttrar två bostadsprojektfastigheter i Ruddalen, Göteborg, till Prime Living för 66 miljoner kronor.
Publicerad den 10 Maj 2016

Kungsleden AB har tecknat ett överlåtelseavtal med bostadsutvecklingsbolaget Prime Living om att avyttra fastigheterna Rud 4:1 och Rud 760:42 i bostadsområdet Ruddalen i Göteborg.

Kungsleden har påbörjat en detaljplaneprocess för att omvandla fastigheterna, som är upplåtna med tomträtt och har en total uthyrningsbar yta om 2 055 kvadratmeter, till bostäder som en del av Göteborgs stads så kallade Jubileumssatsning. Förslaget till ny detaljplan omfattar cirka 18 000 kvadratmeter bostäder, 2 000 kvadratmeter handel och 3 000 kvadratmeter garage.

Prime Living förvärvar fastigheterna för 66 miljoner kronor där 32 miljoner kronor erläggs vid tillträdesdagen och resterande 34 miljoner kronorna när detaljplanen har vunnit laga kraft. Kungsledens bokförda värde för fastigheten uppgår till 31 miljoner kronor. Frånträde äger rum i maj och detaljplanen förväntas vinna laga kraft under 2017.

Jan Severa, vd på Prime Living:
- Göteborg har ett stort behov av mindre hyresrätter och i kombination med en aktiv handel i bottenplan så är vår ambition att skapa ett modernt boende till rimliga kostnader för stadens studenter, ungdomar och äldre, säger han.

Catella var säljarens rådgivare i affären.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige