Image
Camilla Berglund.
Camilla Berglund. Bild: Svenska Hus

Svenska Hus hyr ut till Akzo Nobel

Uthyrning Akzo Nobel Decorative Coatings AB flyttar in i Svenska Hus lokaler i Högsbo i Göteborg. Den totala ytan är 913 kvadratmeter och avtalet är på fem år. – Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda ett bra läge för en yrkesbutik och jag hoppas att Akzo Nobel kommer att trivas väl i våra lokaler, säger Camilla Berglund, uthyrningsansvarig på Svenska Hus i Göteborg.
Publicerad den 15 Mars 2022

Lokalen ligger på Victor Hasselblads gata i Högsbo och blir en yrkesbutik för försäljning av färg, lacker, spackel och liknande. Butiken planeras öppna under första halvan av april 2022.
– Vi har under en period sökt efter ett bra butiksläge i Högsbo och har nu tillsammans med Svenska Hus lyckats hitta en lokal som uppfyller våra önskemål. Detta är för oss ett väldigt bra strategiskt läge då vi täcker upp den sydvästra delen av Göteborg där vi har saknat en distributionspunkt. Med detta kommer vi öka vår närvaro, aktivering och service till yrkesmålare i Göteborg. Inom Akzo Nobel-koncernen, som är en av världens största leverantör inom färg, ingår varumärket Nordsjö. Nordsjö har sin bakgrund i Nordström & Sjögren AB, som startade verksamheten redan 1903. Idag är Nordsjö ett av Nordens ledande och mest nyskapande varumärken. Vi har ett starkt fokus på att utveckla och ta fram produkter som tar tillvara på vår miljö. Vår ambition är att alltid ligga steget före lagar och krav i samhället. Anläggningen i Sege utanför Malmö är en av Nordens största. Här utvecklar och producerar vi färg, lack, spackel och träskydd för både konsumenter och proffsmålare, säger Klas Tengroth, ansvarig för Akzo Nobels butiksverksamhet i Norden.
– Vi är glada över att kunna tillmötesgå Akzo Nobels behov och kunna erbjuda en lokal för verksamheten. Vi önskar dem hjärtligt välkomna som hyresgäster och stort lycka till, säger Camilla Berglund, uthyrningsansvarig på Svenska Hus i Göteborg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige