Image

Platzer säljer sin sista fastighet i södra Högsbo

Transaktioner Platzer säljer fastigheten Högsbo 7:21 i södra Högsbo och har därmed fullföljt sin strategi att renodla fastighetsbeståndet i Högsbo till den norra delen av området.
Publicerad den 3 November 2015

Fastigheten Högsbo 7:21, som är en obebyggd tomt, säljs med frånträde 2 november till en privatägd investerargrupp under ledning av Plusfastigheter. Försäljningen sker genom bolagsförsäljning och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 14,25 miljoner kronor.

Platzer äger efter försäljningen 18 fastigheter i norra Högsbo med en markareal om cirka 100 000 kvadratmeter och har lämnat in en begäran att få påbörja arbete med detaljplan på fastigheterna.

- Vi arbetar med att utveckla Norra Högsbo till en attraktiv blandstad. Vi har inlett ett arbete med att illustrera hur ett framtida ”Södra Änggården” kan ta form och förbereder oss nu för att påbörja utvecklingen av området så snart detaljplanen är klar, säger P-G Persson, vd för Platzer Fastigheter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem laddar förvärvsbössan

Bolag Coronapandemin fortsätter att sprida oro världen över och Corem påverkas av osäkerheten, men bedömer sig stå väl rustat och ha goda framtidsutsikter. Företaget har en stark balansräkning, låg belåningsgrad, en bra mix av hyresgäster och fastigheter i attraktiva lägen på tillväxtorter. Företagets vd Eva Landén berättar för Fastighetssverige hur de arbetar med förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY