Image
Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden.
Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden. Bild: Kungsleden

Kungsleden hyr ut 7 000 kvadratmeter i framtidsområdet Högsbo

Uthyrning Kungsleden har hyrt ut 5 400 kvadratmeter i Högsbo till PDL Group, som ska skapa norra Europas största arena för padeltennis, och 1 900 kvadratmeter till Peabskolan.
Publicerad den 15 November 2019
Annons
Image

– Vi hälsar både PDL Group och Peabskolan varmt välkomna som hyresgäster. Båda verksamheterna tillför ett mervärde till Högsbo som är ett område vi tror mycket på för framtiden. Området ligger centralt och präglas av entreprenörsanda och många nya företagsetableringar, säger Ulrica Sjöswärd, regionchef Göteborg/Malmö på Kungsleden.

Kungsleden kommer att bygga om de lokaler som ska hyras av PDL Group till en 5 400 kvadratmeter stor padelarena med 17 banor som kommer att öppna under 2020.
– Vi är mycket glada över att kunna öppna i Högsbo. Det är ett spännande område som vi länge letat lokal i så det känns väldigt bra att det nu är klart. Vårt mål är att ta padelsporten till nya höjder – det är en fantastisk sport med stor potential och vi hoppas att personer som både jobbar och bor i närområdet ska uppskatta sporten, säger Henrik Söderberg, vd för PDL Group, som är Sveriges ledande aktör inom padeltennis med före detta tennisproffset Jonas Björkman och artisten Måns Zelmerlöv bland grundarna.

Gymnasieskolan Peabskolan, som utbildar träarbetare, murare, anläggnings- och betongarbetare, har också tecknat hyresavtal och ska etablera sig i Högsbo. Skolan hyr 1 900 kvadratmeter i samma fastighet och ska flytta in till hösten 2020.

Båda hyresgästerna hyr lokaler i fastigheten Högsbo 27:9 som ligger på August Barks gata 10.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY