Image

Peab bygger åt Tornet i Stockholm

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 120 hyreslägenheter i Järfälla, Stockholm. Beställare är Tornet och kontraktssumman uppgår till 155 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Augusti 2014
Peab bygger 120 lägenheter åt Tornet i Järfälla, Stockholm. Bild: Peab
Peab bygger 120 lägenheter åt Tornet i Järfälla, Stockholm.

Uppdraget omfattar 120 hyreslägenheter fördelade på åtta stycken 5-6-våningshus som kopplas samman två och två med trapphus och hiss. Bostadshusen uppförs i ett befintligt område och bidrar till att modernisera området som består av bostäder från 50- och 60-talet.

– Vi är mycket glada att vi får möjligheten att vara med och hjälpa Tornet i utvecklingen av sitt fastighetsbestånd i Stockholm. Vi fick förtroendet att komma in i ett tidigt skede i projektet och gemensamt med Tornet skapa de bästa förutsättningarna för projektet. Nu återstår för Peab att göra verklighet av den framtagna produkten, säger Mikael Hallengren, regionchef Peab.

– Vi är mycket nöjda och glada över att få bygga hyresrätter i Järfälla. Vi har ett mycket gott samarbete med kommunen och är beredda att satsa vidare i fler projekt, säger Göran Wendel, vd för Tornet.

Inflyttning är planerad till januari-februari 2016 och augusti-september 2016.

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY