Peab får utveckla Campus Vipan

Bygg/Arkitektur Peab får uppdraget av Lunds kommun att utveckla Campus Vipan, ett nytt samlat utbildningscentrum för gymnasium och Komvux. Budgeten för hela projektet är 415 miljoner kronor.


Peab bygger för Östersundshem

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 115 hyreslägenheter i Östersund. Beställare är Östersundshem och kontraktssumman uppgår till 145 miljoner kronor.


Peab får i uppdrag att bygga ut Torp i Uddevalla, ägt av Thon Property.

Thon och Peab bygger ut Torp

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ut Torp köpcenter i Uddevalla med 16 500 kvadratmeter samt omfattande ombyggnadsarbeten i det befintliga köpcentret. Beställare är Thon Property AB och kontraktssumman uppgår till 580 miljoner kronor.


Regus och DNB Bank klara som hyresgäster i The Point

Uthyrning Regus, DNB Bank och Quality Hotel View har valt att etablera sig i kontorsbyggnaden The Point på Hyllie i Malmö. The Point blir med sina 29 våningar, 110 meter och 20 500 kvadratmeter det nya landmärket i regionen.


Peab tillsätter kommunikationsdirektör

Karriär Camila Buzaglo tillträder tjänsten som kommunikationsdirektör på Peab under hösten 2018.


Så ska Peab få fart på bostadssidan

Bostäder Peab redovisade ett bättre resultat än väntat under andra kvartalet, trots att det forfarande går trögt på bostadssidan och 180 anställda varslades på bolagets Stockholmsavdelning. För Fastighetssverige berättar bolagets vd om hur man ska arbeta med att ta igen tappet framöver.


Peab: Bättre resultat än väntat

Bolag Peabs rörelseresultat för Q2 kom in något högre än analytikernas förväntningar. Även orderingången var bättre medan omsättningssiffrorna var lägre än förväntat.


Därför hänger nya linbanan i luften än

Bygg/Arkitektur Förvaltningsrätten ger kommunen rätt och avslår Peabs överklagan gällande upphandlingen för den nya linbanan i Göteborg. För Fastighetssverige berättar projektledaren Jeanette van Zalingen vad som blir nästa steg i den redan snäva tidsplanen och när man hoppas kunna skriva kontrakt med NCC. "Vi kanske inte klarar det i tid", menar hon.


Peab bygger nytt Ikea-varuhus i Kållered

Handel Peab har fått uppdraget att bygga det nya Ikea-varuhuset i Kållered. Beställare är IKEA Fastigheter AB och kontraktssumman uppgår till 795 miljoner kronor.


Peab bygger Vattenfalls största landbaserade vindkraftspark

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga vindkraftanläggningarna Blakliden och Fäbodberget i Åsele och Lycksele kommuner. Beställare är Blakliden Fäbodberget Wind AB och kontraktssumman uppgår till 430 miljoner kronor.


Peab bygger 251 nya hotellrum i anslutning till Quality Hotel Friends

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 251 nya hotellrum i tre våningar i direkt anslutning till Quality Hotel Friends i Solna. Beställare är Strawberry Properties och kontraktssumman uppgår till 350 miljoner kronor.


Peab bygger om ledamotshuset i Stockholm

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att utföra en om- och tillbyggnad av ledamotshuset i Stockholm. Beställare är Riksdagsförvaltningen och kontraktssumman uppgår till 615 miljoner kronor.


Peab bygger studentbostäder i Stockholm

Bostäder Peab har fått uppdraget att bygga 297 studentbostäder på Lappkärsberget i nära anslutning till Stockholms Universitet. Beställare är Stockholms Studentbostäder och kontraktssumman uppgår till 261 miljoner kronor.


Så ska Peab lösa utmaningarna i miljardprojektet

Bygg/Arkitektur För 2,1 miljarder kronor ska Peab bygga Vasakronans nya kontorskvarter Platinan, som är en del av den nya Älvstaden. Det blir bolagets största byggprojekt någonsin i väst. För Fastighetssverige berättar Peabs regionchef om hur samarbetet med Vasakronan har sett ut och vilka utmaningar som väntar.


Peab bygger flygplatsterminal i Sälen.

Peab bygger flygplatsterminal i Sälen

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga den nya flygplatsterminalen i Sälen, med tillhörande garage och infrastruktur.


Peab bygger Göteborgs högsta kontorshus

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga kontorshuset Gårda Vesta i stadsdelen Gårda i Göteborg.


Peab bygger nya psykiatrilokaler i Kalmar

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga nya psykiatrilokaler i Kalmar. Beställare är Landstinget i Kalmar Län. Kontraktssumman uppgår till 745 miljoner kronor.


Peab får bygguppdrag i Västerås

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga en skola i Västerås. Beställare är Västerås Stad och kontraktssumman uppgår till 140 miljoner kronor.


Peab får bygguppdrag i Vårgårda

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga en ny skola i centrala Vårgårda som ska ersätta de båda skolorna Vårbergskolan och Kesbergskolan. Beställare är Vårgårda kommun och kontraktssumman uppgår till 162 miljoner kronor.


Peab hyr ut till Actic i Ulriksdal

Uthyrning Peab Fastighetsutveckling och träningskedjan Actic har tecknat hyresavtal om cirka 2 600 kvadratmeter i ny fastighet i Ulriksdal, Solna. Actic flyttar sitt huvudkontor och öppnar ett gym i en fastighet som präglas av innovativ arkitektur. Fastigheten beräknas stå färdig sommaren 2020.