Peab bygger nytt Ikea-varuhus i Kållered

Handel Peab har fått uppdraget att bygga det nya Ikea-varuhuset i Kållered. Beställare är IKEA Fastigheter AB och kontraktssumman uppgår till 795 miljoner kronor.


Peab bygger Vattenfalls största landbaserade vindkraftspark

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga vindkraftanläggningarna Blakliden och Fäbodberget i Åsele och Lycksele kommuner. Beställare är Blakliden Fäbodberget Wind AB och kontraktssumman uppgår till 430 miljoner kronor.


Peab bygger 251 nya hotellrum i anslutning till Quality Hotel Friends

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 251 nya hotellrum i tre våningar i direkt anslutning till Quality Hotel Friends i Solna. Beställare är Strawberry Properties och kontraktssumman uppgår till 350 miljoner kronor.


Peab bygger om ledamotshuset i Stockholm

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att utföra en om- och tillbyggnad av ledamotshuset i Stockholm. Beställare är Riksdagsförvaltningen och kontraktssumman uppgår till 615 miljoner kronor.


Peab bygger studentbostäder i Stockholm

Bostäder Peab har fått uppdraget att bygga 297 studentbostäder på Lappkärsberget i nära anslutning till Stockholms Universitet. Beställare är Stockholms Studentbostäder och kontraktssumman uppgår till 261 miljoner kronor.


Så ska Peab lösa utmaningarna i miljardprojektet

Bygg/Arkitektur För 2,1 miljarder kronor ska Peab bygga Vasakronans nya kontorskvarter Platinan, som är en del av den nya Älvstaden. Det blir bolagets största byggprojekt någonsin i väst. För Fastighetssverige berättar Peabs regionchef om hur samarbetet med Vasakronan har sett ut och vilka utmaningar som väntar.


Peab bygger flygplatsterminal i Sälen.

Peab bygger flygplatsterminal i Sälen

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga den nya flygplatsterminalen i Sälen, med tillhörande garage och infrastruktur.


Peab bygger Göteborgs högsta kontorshus

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga kontorshuset Gårda Vesta i stadsdelen Gårda i Göteborg.


Peab bygger nya psykiatrilokaler i Kalmar

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga nya psykiatrilokaler i Kalmar. Beställare är Landstinget i Kalmar Län. Kontraktssumman uppgår till 745 miljoner kronor.


Peab får bygguppdrag i Västerås

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga en skola i Västerås. Beställare är Västerås Stad och kontraktssumman uppgår till 140 miljoner kronor.


Peab får bygguppdrag i Vårgårda

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga en ny skola i centrala Vårgårda som ska ersätta de båda skolorna Vårbergskolan och Kesbergskolan. Beställare är Vårgårda kommun och kontraktssumman uppgår till 162 miljoner kronor.


Peab hyr ut till Actic i Ulriksdal

Uthyrning Peab Fastighetsutveckling och träningskedjan Actic har tecknat hyresavtal om cirka 2 600 kvadratmeter i ny fastighet i Ulriksdal, Solna. Actic flyttar sitt huvudkontor och öppnar ett gym i en fastighet som präglas av innovativ arkitektur. Fastigheten beräknas stå färdig sommaren 2020.


Peab får sjukhusuppdrag i Luleå

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att genomföra en tillbyggnad av akutmottagning på Sunderby sjukhus i Luleå. Beställare är Region Norrbotten och kontraktssumman uppgår till 264 miljoner kronor.


Peab bygger badhus och idrottshall i Köping

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ett badhus och en idrottshall i Köping. Beställare är Köpings kommun och kontraktssumman uppgår till 340 miljoner kronor.


Peab fokuserar på hög orderingång

Bolag Byggjättens rörelseresultat blev 290 (320) miljoner kronor i det första kvartalet. "Stabilt resultat".


Peab får bygguppdrag för 2,9 miljarder

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ut knutpunkten Olskroken, Göteborg. Beställare är Trafikverket och kontraktssumman uppgår till 2,9 miljarder kronor.


Därför avslutar Peab samarbetet med Sabo

Bolag Gemensamt har Sabo och Peab PGS kommit överens om att avsluta samarbetet avseende Kombohus. För Fastighetssverige berättar Johan Dagertun, vd på Peab PGS om förvandlingsresan som ligger till grund för beslutet.


Sabo och Peab avslutar samarbete

Bolag Sabo och Peab PGS har gemensamt kommit överens om att avsluta samarbetet avseende Kombohus.


Peab bygger hyresrätter i Halmstad

Bostäder Peab har fått uppdraget att bygga 243 hyreslägenheter i Halmstad. Beställare är Halmstads Fastighets AB och kontraktssumman uppgår till 295 miljoner kronor.


Peab bygger ut sjukhus i Norge

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ut Martina Hansens Hospital i Baerum söder om Oslo.