Image
Per Svensson.

Croisette satsar digitalt

Bolag Croisette Real Estate Partner lanserar sitt femte affärsområde – Digital Property Management & Administration. Bolaget har tecknat avtal med bostadsbolaget Tornet.


Nytt centralt landmärke i Jakobsberg.

Nytt centralt landmärke i Jakobsberg

Bygg/Arkitektur Jakobsberg växer och får ett tillskott med drygt hundrafemtio nya hyresrätter nära centrum.


Göran Wendel, Patrik Hall och Ilija Batljan

SBB, Heimstaden och Tornet får plats i allmännyttan

Bostäder Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, Heimstaden Bostad och Tornet Bostadsproduktion blir associerade medlemmar i Sveriges Allmännytta. Enligt ett enigt kongressbeslut i våras är det nu möjligt för fler företag som uppfyller vissa krav på samhällsansvar att bli medlemmar i Sveriges Allmännytta.


Tornets vd: "Tillbaka till där vi började"

Bolag Tornets vd berättar mer om Riksbyggens avhopp ur bolaget och hur man ser på 2019 nu när det är klart att investeringsstödet slopas vid årsskifftet.


Peab bygger för Tornet

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 81 hyreslägenheter med tillhörande garage i Västerås. Beställare är Tornet Bostadsproduktion AB och kontraktssumman uppgår till 106 miljoner kronor.


Här kan Göteborg få 300 nya bostäder

Bostäder Balder och Tornet Bostadsproduktion har planer på att bygga 300 bostäder i Göteborg. Nu är man ett steg närmare planarbete.


Så ser Tornet på den pausade affären

Transaktioner För Fastighetssverige berättar Tornets vd Göran Wendel om bolagets planerade storsatsning i Halmstad – och hur man ser på kommunens tvekan: "En affär som skulle gynna Halmstad".


Riksbyggen och Tornet tecknar entreprenadavtal med Peab

Bygg/Arkitektur I Munkebäck i Göteborg kommer ett helt nytt bostadsområde med 346 hyres- och bostadsrätter att byggas. Riksbyggen och Tornet har nu tecknat avtal med Peab som totalentreprenör för genomförandet av projektet.


115 nya hyresrätter i Malmö

Bostäder Snart blir det fler bostäder längs med Industrigatan. Malmö stads tekniska nämnd har godkänt tomträttsavtal för tre projekt i två av de nya stadskvarter som just nu tar form i Sorgenfri. Avtalen har tecknats med Tornet, Lifra och Kizazi, som tillsammans bygger 115 hyresrättslägenheter och tre lokaler.


Tornet tar första spadtaget på Öster Mälarstrand

Bygg/Arkitektur I dag tas det första spadtaget för förskolan i kv. Triton i Västerås. Fastigheten uppförs av Tornet Bostadsproduktion i samarbete med Västerås stad.


Första spadtaget för 800 bostäder i Lillhagsparken

Bostäder I går togs första spadtaget för 800 nya bostäder vid Lillhagsparken i Göteborg varav ungefär hälften kommer att byggas av Tornet.


De får bygga i Västerås

Bygg/Arkitektur På fredagen presenterade Västerås stad sex aktörer som får dela på en markanvisning om 350 lägenheter på Öster Mälarstrand. Den är den hittills största markanvisningen i Västerås.


Tornet satsar stort i Järfälla

Bygg/Arkitektur Tornet har arbetat fram ett förslag på bebyggelse som binder samman de centrala delarna i Järfälla kommun med de nya stora bostads- och arbetsplatsområdena i Barkarby och Veddesta. Den nya stationen Stockholm Väst, med tåg och tunnelbaneförbindelse, ansluter till planområdet.


Tornet byggstartar i Sundbyberg – 400 byggstarter i år

Bygg/Arkitektur Tornet har tagit första spadtaget för 52 nya hyresrätter och fem lokaler i centrala Sundbyberg. Under 2014 byggstartar Tornet 400 hyreslägenheter.


Tornet byggstartar i Sundbyberg

Bygg/Arkitektur Vid korsningen Landsvägen/Hamngatan, precis vid tvärbanan nära Sundbybergs centrum, byggstartar Tornet 52 nya hyresrätter.


Peab bygger åt Tornet i Stockholm

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 120 hyreslägenheter i Järfälla, Stockholm. Beställare är Tornet och kontraktssumman uppgår till 155 miljoner kronor.


Tornet säljer i Ystad

Transaktioner Tornet säljer en hyresfastighet i Ystad. Köpare är Leny Fastighets AB i Sjöbo.


Tornet bygger i Sundbyberg

Bygg/Arkitektur Tornet Bostadsproduktion bygger 58 nya hyresrätter i centrala Sundbyberg.


Riksbyggen och Folksam investerar mer i Tornet

Bolag Riksbyggen och Folksam investerar ytterligare 200 miljoner kronor var i Tornets Bostadsproduktion AB för att skapa fler hyresrätter.


Storaffären klar: Victoria Park i miljardköp

Transaktioner Nu är den stora affären som Victoria Park flaggade för i går klar. Bolaget köper fastigheter i Stockholm och Kristianstad för en dryg miljard kronor.