Image

Nya Ulriksdalsbygget inlett

STADSUTVECKLING I dag inleddes utbyggnaden av Nya Ulriksdal. Peab och Solna stad ska skapa en ny stadsdel där omkring 10 000 människor kommer att röra sig varje dag.
Publicerad den 22 Augusti 2008

Solna stad har åter utnämnts till Sveriges företagsvänligaste kommun, och genom etableringen av Nya Ulriksdal växer förutsättningarna för ett gott samarbete mellan Solna och näringslivet. Nya Ulriksdal ligger i nära anknytning till goda kommunikationer och med ett intressant skyltläge utmed E4, fördelar som kan vara avgörande inför valet av plats att etablera företag på.

- Efter 48 års väntan är vi glada att äntligen börja bygga i Ulriksdal. Jag är övertygad om att detta ska gå i linje med vår Solna-anda, att både företag och boende ska trivas. Vi märker inte av någon lågkonjunktur i Solna, säger Lars-Erik Salminen, Solna stads borgmästare.

- Framtiden ligger i en storstadsnära stadsdel som Nya Ulriksdal. Vi skall skapa en miljö där det blir attraktivt att investera eftersom mervärdet förväntas öka med tiden. Området beräknas omfatta upp emot 1 500 bostäder och cirka 5 000 arbetsplatser. Det här skall bli den plats i Norra Stockholm där människor vill leva med modernt boende, upplevelser, handel, kommunikationer och inte minst en vacker natur, säger Peabs VD Mats Paulsson.

Första inflyttning sker 2009.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige