Image
Peab har lanserat sitt senaste projekt i Varvsstaden i Malmö.
Peab har lanserat sitt senaste projekt i Varvsstaden i Malmö. Bild: Peab

Nya bostäder med inslag av återbruk i Varvsstaden

Bostäder Efter fjolårets succé släpper nu Peab Bostad nästa projekt i dynamiska Varvsstaden – Brf Varvsporten. 116 Svanenmärkta bostadsrätter där arvet från varvet lever vidare och den industriella känslan fått ta stor plats. Man har hittat vägar att återbruka material från Kockumtiden och skapat ett spännande bostadsprojekt som blir en del av Malmös nya hållbara stadsdel.
Publicerad den 22 Augusti 2020

I Varvsporten finns allt ifrån små studioettor till enorma etagelägenheter med takterrass. Här har man satsat på högkvalitativa material, såväl interiört som exteriört. Varvsporten är ett Svanenmärkt projekt med energieffektiva, hållbara och miljökloka material. De boende erbjuds även en bil- och cykelpool för att främja miljötänket ytterligare.
– Förutom att intresset är väldigt stort är det också väldigt brett, här finns alla åldersgrupper representerade. En framgångsfaktor är att Varvsporten erbjuder en stor palett av olika bostadstyper. Givetvis är det svårslagna läget också starkt bidragande. Varvsstaden betyder mycket för Malmö och dess identitet, säger Ulrika Englund, säljchef på Peab Bostad.

Varvsstaden är ett stadsutvecklingsprojekt, beläget på Kockums historiska område i centrala Malmö, som samägs av Peab och Fastighets AB Balder. Stadsutvecklingsprojektet kännetecknas av ett cirkulärt och hållbart tänk. Här skapas en ny stadsdel med bostäder, kultur, skolor och arbetsplatser med många publika rum i form av kajstråk, parker och torg.

Tillsammans med Varvsstaden har Peab Bostad även möjliggjort återbruk från varvet i form av armaturer och sittbänkar som får nytt liv i Varvsporten. I själva lägenheterna kan de boende framhäva den industriella känslan ytterligare genom industriglas och råa betongväggar. Exteriörens varma färger, tegelpartier och olika höjder binder samman Varvsporten med det övriga kontrastrika Varvsstaden.
– Vi är glada att Peab Bostad hjälper oss göra Varvsstaden till en kontrastrik och dynamisk stadsdel mitt i Malmö. Brf Varvsporten är ett spännande bostadsprojekt som jag tycker fångar känslan i Varvsstaden på ett mycket bra sätt, säger Hanne Birk, utvecklingschef i Varvsstaden AB.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige