Image

Nollresultat för SSM

Bolag SSM beskriver i Q1-rapporten en fortsatt avvaktande marknad. Bolaget har hittills i år (till 14 maj) tecknat 18 förhandsavtal, varav sex under Q1.
Publicerad den 15 Maj 2018
Mattias Roos. Bild: SSM Bygg & Fastighets AB
Mattias Roos.

• Nettoomsättningen i egen regi uppgick till 95,5 MSEK (136,4).
• Rörelseresultatet uppgick till 7,9 MSEK (21,2) och rörelsemarginalen till 8,3% (15,6).
• Kassaflöde från löpande verksamhet uppgick till -57,1 MSEK (-1,5).
• Periodens resultat efter skatt uppgick till 1,6 MSEK (14,4),
• Resultat per aktie uppgick till 0,04 kronor. (0,48).

Vd Mattias Roos:
- Det förändrade och avvaktande marknadsläget på bostadsmarknaden i Storstockholm har påverkat och inneburit en omställning av både vår försäljning och projektering. Det finns indikationer på att hushållens förtroende för bostadsmarknaden långsamt börjar återvända. Vi ser en viss ökad tillströmning av besökare till våra visningar. Försäljningsgraden i projekt som är under produktion fortsätter att vara på en marknadsledande nivå med 96,4 procent vid kvartalets utgång. I de projekt som färdigställs under 2018 finns sju osålda bostäder.

- Kvartalets rörelseresultat uppgick till 7,9 MSEK och avspeglar den lägre aktivitetsnivå som finns inom vår produktion för närvarande. Rörelsemarginalen minskade under kvartalet i jämförelse med motsvarande kvartal föregående år och uppgick till 8,3 procent. SSM är strategiskt organiserat med en flexibel kostnadsbas, vilket vi har kunnat dra fördel av när marknaden har förändrat sig snabbt, genom att bland annat reducera konsultstöd och projekteringstakten i utvecklingsprojekt. Under inledningen av året har vi förstärkt vår inköpsorganisation ytterligare för att kunna intensifiera detta viktiga arbete framöver.

- Till följd av Storstockholms demografi och invånarnas betalningsförmåga ökar behovet av mindre bostäder kontinuerligt. Vilket bland annat bekräftas av att antalet sålda bostäder, upp till 45 kvadratmeter i storlek, har ökat under första kvartalet 2018 i jämförelse med motsvarande kvartal föregående år. Det finns också tecken på att prisnivån för detta bostadssegment har återhämtat sig snabbare från den negativa prisutvecklingen som uppstod under hösten 2017. SSM:s byggrättsportfölj och bostadsprodukt är i linje med den ökade efterfrågan. Vi är därmed rätt positionerade för fortsatt tillväxt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige