Image

NCC säljer bostadsprojekt i Tyskland

Transaktioner NCC säljer ett fastighetsprojekt i Berlin till fastighetsbolaget Industria Wohnen för 375 miljoner kronor.
Publicerad den 13 November 2015

Projektet består av 223 lägenheter fördelade på tre flerbostadshus som för närvarande är under utveckling.

– Vi är väldigt glada över denna försäljning. Tyskland är en viktig marknad för vår bostadsverksamhet och detta är det femte projektet vi säljer till Industria Wohnen. Genom denna affär bidrar vi till att kunna möta det ökade behovet av bostäder i Berlin, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef för NCC Housing.

På ett markområde om cirka 21 500 kvadratmeter bygger NCC tre flerbostadshus, två som är fem våningar höga och ett med sex våningar. De 223 planerade lägenheterna har praktiska planlösningar och är utrustade med moderna bekvämligheter.

Projektet ligger i östra Berlin och området har de senaste tio åren haft en genomsnittlig befolkningsökning som ligger cirka 10 procent högre än för Berlin som helhet.

Projektet färdigställs och tillträds under fjärde kvartalet 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige