Image
Düsseldorf Paulshöfe

Bonava säljer hyreslägenheter i Tyskland

Transaktioner Bonava säljer 94 hyreslägenheter i Leipzig och 60 hyreslägenheter i Düsseldorf, Tyskland, till investeraren INDUSTRIA. Affären slutfördes i slutet av december 2022 och uppgår till 50 miljoner euro. De första bostäderna planeras att färdigställs och överlämnas till kund under det andra halvåret 2025.


Christian Fladeland och Nicole Pötsch.

Heimstaden och Allianz utökar sitt partnerskap – startar nytt JV

Bolag Allianz Real Estate, på uppdrag av Allianz-bolag (Allianz), och Heimstaden Bostad tillför 7 000 miljoner kronor (cirka 650 miljoner euro) i nytt eget kapital i deras befintliga svenska joint venture, med likviden för att återbetala skulder. Samtidigt bildar Allianz och Heimstaden Bostad ett nytt joint venture som omfattar Allianz tyska bostadsfastighetsportfölj.


Patrik Hall, vd för Heimstaden.

Hall ett år efter Akelius-förvärvet: "Köpte på perfekt fel tidpunkt..."

Bolag I slutet av oktober 2021 fick Heimstaden slutgiltigt godkännande om förvärvet av Akelius fastighetsportföljer i Tyskland, Danmark och Sverige. Nästan ett år senare blickar Heimstadens vd Patrik Hall tillbaka på det jättelika 92-miljardersförvärvet och den, i backspegeln, "perfekt felaktiga tidpunkten" för köpet. Han berättar också hur de ser på framtiden för beståndet idag.


Capman säljer ikonisk byggnad i Carlsberg-distriktet.

Capman säljer ikonisk byggnad i Carlsberg-distriktet

Transaktioner Kontorsbyggnaden, belägen i stadsdelen Carlsberg i hjärtat av Köpenhamn, säljs till tyska familjeägda THI Investments.


Hemsös vd Nils Styf.

Hemsö köper äldreboende i Tyskland

Transaktioner Hemsö utökar sin portfölj och förvärvar ett äldreboende i Chemnitz i Tyskland. Investeringen uppgår till 19 miljoner euro.


Bonava gör stort förvärv i Tyskland.

... Och förvärvar stort i Tyskland

Transaktioner Bonava har tecknat flera avtal om förvärv av cirka 560 byggrätter i Berlin och cirka 310 byggrätter i Leipzig. Affärerna uppgår till cirka 84 miljoner euro och omfattar både konsument- och hyresrättsprojekt. Den första produktionsstarten i projektet i Berlin planeras till 2023, och i Leipzig till det fjärde kvartalet 2022, med den större delen av produktionsvolymen planerad till 2024 och framåt.


Hemsös vd Nils Styf.

Hemsö förvärvar äldreboende i Tyskland

Transaktioner Hemsö utökar sin portfölj och förvärvar ett äldreboende i Brandenburg an der Havel i Tyskland. Investeringen uppgår till 19,8 miljoner euro.


Jonathan Willén, vd för Europi Property Group.

Europi och Silverton bildar JV – investerar i tyska kontor

Bolag Europi Property Group har bildat ett joint venture med Silverton Group fastighetsfinansiering och utlåning med säkerhet i fastigheter. Företagens gemensamma mål är att under de kommande tolv månaderna bygga upp en portfölj av moderna kontorsfastigheter av högsta kvalitet med ett fastighetsvärde på minst 200 miljoner euro.


Hemsö, med Nils Styf som vd, ökar i Tyskland.

Hemsö förvärvar två äldreboenden i Tyskland

Transaktioner Hemsö fortsätter att växa i Tyskland och förvärvar två äldreboenden i delstaten Bayern. Investeringen uppgår till 26 miljoner euro.


Nils Styf.

Hemsö förvärvar två äldreboenden i Tyskland

Transaktioner Hemsö förvärvar två äldreboenden, i två separata affärer, i delstaten Bayern i Tyskland. Investeringen uppgår till 28 miljoner euro.


Artmax har gjort sitt första köp i Tyskland, en kontorsfastighet i Berlin. Vd:n Kristoffer Ultenius berättar mer om förvärvet.

Artmax premiärköper i Tyskland – landar centralt Berlin-kontor

Transaktioner Artmax har gjort sitt första köp i Tyskland, en kontorsfastighet på 5 400 kvadratmeter i Berlin. För Fastighetssverige berättar vd:n Kristoffer Ultenius mer om premiärförvärvet och hur man ska fortsätta växa i Tyskland och på andra marknader framöver.


Patrik Hall.

Hall om 92-miljardersköpet från Akelius: "Vi får mycket för pengarna"

Transaktioner Efter att ha gjort den största transaktionen genom tiderna på den nordiska fastighetsmarknaden berättar Heimstadens vd Patrik Hall för Fastighetssverige om vägen fram till den enorma affären, vad som lockade med Akelius-bestånden och hur det känns att spendera över 90 miljarder kronor i en enda transaktion. Dessutom kommenterar han det medborgarförslag som röstades igenom i Berlin under söndagen som kan innebära att staden ska köpa hundratusentals bostäder från privata fastighetsbolag för "långt under marknadsvärde".


Liia Nõu, vd för Pandox.

Pandox tar över driften av hotellfastighet i Tyskland

Bolag Då hyresavtalet löpt ut har Pandox per den 31 augusti 2021 tagit över driften av Maritim Hotel Nürnberg i centrala Nürnberg, Tyskland, i en hotellfastighet Pandox redan äger. Pandox ser stor värdepotential i att utveckla hotellet i egen regi och kommer att investera cirka 20 miljoner euro i en omfattande renovering och ompositionering. Hotellfastigheten kommer per den 1 september 2021 omklassificeras till operatörsverksamhet från fastighetsförvaltning.


Hemsös vd Nils Styf.

Hemsö köper äldreboende i Tyskland

Transaktioner Hemsö förvärvar ett äldreboende i Steinfurt i Nordrhein-Westfalen. Investeringen uppgår till 11,9 miljoner euro.


Patrik Hall.

Heimstaden storköper i Tyskland

Transaktioner Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad AB, köper 1732 bostäder för 1,9 miljarder kronor och expanderar till sex nya städer i norra och östra Tyskland.


Heinzelmann Areal, Reutlingen.

White öppnar kontor i Tyskland

Bolag Efter fem år av affärsutveckling och med tre pågående projekt tar White ett fullt kliv in på den tyska marknaden. Med en fysisk närvaro genom en studio i Stuttgart kommer bolaget att säkra kvaliteten och leveranserna i projekten samt maximera kunskapsutbytet med kontoren på hemmaplan.


Nils Styf.

Hemsö utvecklar nytt äldreboende i Berlin

Bygg/Arkitektur Hemsö utvecklar sitt andra äldreboende i egen regi i staden Kleinmachnow strax utanför Berlins stadsgräns. Ett 20-årigt hyresavtal har tecknats med Victor's group, en av de största vårdoperatörerna i Tyskland. Investeringen uppgår till 16 miljoner euro.


Hemsö köper i Tyskland.

Hemsö miljardköper i Tyskland

Transaktioner Hemsö förvärvar en äldreboendeportfölj med tio fastigheter i Tyskland. Merparten av äldreboendena är belägna i stora tyska metropolregioner och inkluderar nio olika äldreboendeoperatörer som hyresgäster. Investeringen uppgår till cirka 100 miljoner euro, motsvarande 1,02 miljarder kronor.


Hemsös vd Nils Styf.

Hemsö köper fem äldreboenden i Tyskland

Transaktioner Hemsö fortsätter att växa i Tyskland och förvärvar fem trygghets- och äldreboenden i fyra separata transaktioner. Investeringen uppgår till totalt 62 miljoner euro, motsvarande cirka 654 miljoner kronor.


Joachim Hallengren.

Bonava i flera affärer i Tyskland

Transaktioner Bonava köper mark för 530 bostäder och säljer 186, bland annat till Hemsö.