Image

NCC säljer i Västerås

Transaktioner NCC säljer en del av Västerås största utvecklingsområde, fastigheten Förseglet 1, vid Öster Mälarstrand i Västerås till det kommunala bostadsbolaget Mimer för 200 miljoner kronor.
Publicerad den 6 November 2015

På området finns det i dag logistik- och kontorslokaler. När detaljplanen är klar 2017 beräknas området ge plats för cirka 700 bostäder.

– Vi är glada över denna försäljning. Tillsammans med Mimer kan vi nu arbeta för att skapa bra bostäder snabbare, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef på NCC Housing.

Fastigheten Förseglet 1 är en del av Västerås största utvecklingsområde för bostäder

– Öster Mälarstrand. Det sjönära läget och närheten till Västerås centrala delar gör att intresset för att bo i området är stort.

– Mimer har som mål att bygga ett stort antal hyreslägenheter i Västerås under de kommande åren. Genom köpet av Förseglet 1 säkerställer vi att Mimer har egen byggbar mark för att kunna nå målet, säger Anders Nordstrand, vd på Mimer.
Affären resultatavräknas i affärsområdet NCC Housing under fjärde kvartalet 2015.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige