Image
Joachim Hallengren.

"Svenska bostadsmarknaden visar tecken på stabilisering"

Bostäder Bostadsmarknaden i Sverige har under flera år varit avvaktande. Men nu börjar Bonava se tecken på förändring.


Finländarna trivs bäst i sina grannskap enligt en undersökning från Joachim Hallengrens Bonava.

Störst samhörighet i grannskapet i Finland

Bostäder Promenadvänliga och trygga grannskap nära grönområden. Det är receptet för att grannar ska trivas och vara lyckliga. Det visar resultatet av undersökningen Happy Quest där Bonava har frågat 8 582 personer om vad som är viktigt i deras grannskap. Insikterna ska användas för att utveckla framtidens bostadsområden.


Joachim Hallengren.

Bonava säljer 52 hyreslägenheter i Esbo

Transaktioner Bonava säljer ett hyresprojekt i Esbo, Finland, till investeraren Icecapital. Affären omfattar totalt 52 hyreslägenheter.


Joachim Hallengren.

Bonava: Ökat antal sålda bostäder, bibehållen utdelning

Bolag Bonava redovisar en stark Q4-rapport med ökat rörelseresultat och ökat antal sålda bostäder. Under 2018 gick Tyskland om Sverige som bolagets största marknad.


Bonava säljer hyresrättsprojekt i Tyskland

Transaktioner Bonava säljer två hyresrättsprojekt i Dresden och Leipzig i Tyskland till fastighetsbolaget Industria Wohnen. Sammanlagt omfattar affären 181 hyreslägenheter. Det totala försäljningspriset uppgår till cirka 475 miljoner kronor.


Bonava genomför ny investeraraffär

Transaktioner Bonava säljer ett hyresprojekt i Bergen till ett norskt fastighetsbolag. Affären omfattar 94 hyreslägenheter och priser uppgår till cirka 211 miljoner kronor.


Bonava genomför sin första investeraraffär i Estland

Transaktioner Bonava har sålt ett bostadsprojekt omfattande 84 lägenheter i Tallinn, Estland. Köparen är Lumi Capital och transaktionen är finansierad av LHV pensionsfond i Estland.


Bonava säljer i Finland

Transaktioner Bonava säljer två hyresprojekt i Esbo och i Vanda, Finland till investeraren Icecapital.


Bonava säljer i Hamburg

Transaktioner Bonava säljer ett hyresprojekt i Hamburg till bostadsbolaget Wertgrund Immobilien för 364 miljoner kronor.


Bonava säljer 124 hyreslägenheter i Berlin

Transaktioner Bonava säljer ett hyresprojekt i Berlin till bostadsbolaget Wohnbau Bonn. Affären omfattar 124 hyreslägenheter fördelat på två hus. Priset är cirka 245 miljoner kronor.


Ny affärsenhetschef för Bonava Tyskland

Karriär Bonava Tyskland får ny affärsenhetschef den 1 januari 2019. Sabine Helterhoff, som i dag är chefsjurist och ansvarig för investeraraffären för Bonava Tyskland, kommer att ta över rollen som affärsenhetschef efter Olle Boback som går i pension vid årsskiftet.


Bonava: Starka Q3-siffror

Bolag Bonavas nettoomsättningen uppgick till 3 391 (2 135) miljoner kronor och rörelseresultatet till 406 MSEK (218).


Bonava genomför investeraraffär och säljer 137 hyreslägenheter i Danmark

Transaktioner Bonava säljer ett hyresprojekt i området Köge Kyst utanför Köpenhamn till pensionsfonden PFA Ejendomme. Affären omfattar två projekt om totalt 137 hyreslägenheter.


Bonava säljer i Finland

Transaktioner Bonava säljer ett hyresprojekt i området Kivistö som ligger i Vanda till Icecapital.


Bonava säljer 112 lägenheter i Tammerfors

Transaktioner Bonava säljer 112 hyreslägenheter till Tammerfors studentbostadsförening i Tammerfors, Finland.


Bonava med och utvecklar 50 000 kvadratmeter i Finland

Bygg/Arkitektur Bonava har undertecknat ett förhandsavtal med Kemiras pensionsfond Neliapila vilket möjliggör för Bonava att tillsammans med Neliapila och Kemira utveckla ett nytt grannskap i Esbo Finnoo på totalt cirka 50 000 kvadratmeter. Grannskapet beräknas vara klart cirka 2030.


Bonava genomför investeraraffär och säljer 106 lägenheter i Finland

Transaktioner Bonava säljer ett hyresprojekt i Lielahti, Tammerfors, Finland. Köparen är investeraren Local Tapiola Real Estate och affären omfattar 106 hyreslägenheter.


Bonava säljer 131 lägenheter i Finland

Transaktioner Bonava sålde i slutet av förra året 56 lägenheter i Uleåborg och 75 lägenheter i Vanda.


Bonava säljer för halv miljard i Tyskland

Transaktioner Bonava har genomfört tre investeraraffärer i Berlin, Heidelberg och Leipzig i Tyskland. Genom affären säljer Bonava 344 hyreslägenheter och priset uppgår till cirka 532 miljoner kronor.


Ny försäljning i Tyskland för Bonava

Transaktioner Bonava säljer ett hyresprojekt i Mannheim-Käfertal till investeraren Wertgrund Immobilien för cirka 170 miljoner kronor. Projektet består av 52 hyreslägenheter och blir den tredje försäljningen till Wertgrund Immobilien.