Image
Här ska skapas 60 000 kvadratmeter kommersiell yta.
Här ska skapas 60 000 kvadratmeter kommersiell yta. Bild: NCC/Lund och Slaatto Arkitekter

NCC utvecklar ny stadsdel i Oslo

Transaktioner NCC köper ett tomtområde på Valle Hovin i stadsdelen Helsfyr i Oslo för att utveckla kommersiella fastigheter om totalt cirka 60 000 kvadratmeter kontorsyta.
Publicerad den 6 November 2015
Manne Aronsson, NCC. Bild: Erik Mårtensson/NCC.
Manne Aronsson, NCC.

NCC köper området, som är en del av en ny stadsdel i Oslo med idrottsstadion, bostäder, skola och service, av Vålerenga Kultur og Idrettspark AS.

– Genom tomtköpet har NCC gjort det möjligt för Vålerenga att förverkliga vår dröm om en egen stadion. NCC var tidigt med i processen i planeringen av en ny stadsdel och ett nytt stadionområde och har varit en viktig samarbetspartner under hela processen, säger Tom Krøning, styrelseordförande i Vålerenga Kultur og Idrettspark AS.

NCC har god kännedom om Helsfyrområdet. Tidigare har NCC utvecklat och byggt bland annat Fyrstikktorget, Helsfyr Panorama och sitt eget prisbelönta huvudkontor i Oslo på Østensjøveien 27.

– För oss på NCC är det spännande att få vara med och utveckla området. Vårt mål är att Valle Hovin med sin nya stadion, nya bostäder, förskola, skola och nya arbetsplatser ska bli en ny bärkraftig och levande stadsdel, säger Manne Aronsson, vd för NCC Property Development, Norge.

Utöver moderna kontorslokaler planeras det för handels- och serviceutbud på gatuplanet i de nya kontoren.

– Med närheten till nya Vålerenga idrottsstadion och det serviceutbud som kommer att finnas där, knutpunkt för kollektivtrafik och närheten till centrum tror vi att det nya kontorsområdet kommer att bil attraktivt på hyresmarknaden. Kontoren kommer samtidigt att ha en bra profilering mot motorvägen, säger Manne Aronsson.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige