Image

NCC renoverar bostäder i Danmark för 610 miljoner

Bygg/Arkitektur NCC ska genomföra en omfattande renovering av 493 radhus i Albertslund i Danmark på uppdrag av Albertslund Boligselskab. 
Publicerad den 22 December 2015

Ordern är värd 610 miljoner kronor och blir därmed NCC:s hittills största renoveringsprojekt.
Under 1960-talet byggdes flera fristående hus och bostadskooperativ i Albertslund. De konstruktioner, material och byggmetoder som användes har dock inneburit höga uppvärmningskostnader och problem med inomhusklimatet. Därför påbörjar NCC nu renoveringen av de 493 H-formade radhusen i södra Albertslund, väster om Köpenhamn.

– Vi är glada över att vi har tagit hem detta avtal som innebär en omfattande renovering där bara ytterväggarna och taken blir kvar, resten gräver vi upp och tar bort. Vi ska gjuta nya betonggolv i samtliga hus, sätta upp nya innerväggar, bygga nya badrum och kök, lägga nya golv och dra om ledningar, säger Klaus Kaee, affärsområdeschef för NCC Construction Denmark.

I och med renoveringen energioptimeras husen till dagens normer. För NCC är det av högsta prioritet att säkra en fungerande arbetsprocess genom ett gott samarbete mellan projektets samtliga partner.

– Vi vet av erfarenhet att vi får bäst resultat när vi arbetar aktivt för ett gott samarbete mellan projektets samtliga partner. Även om renoveringen drar i gång först i vår, påbörjas inom kort arbetet med att fastställa mål och framgångskriterier för samtliga inblandade i projektet. Det gör vi bland annat genom att hålla workshops med samtliga parter, såväl fackmän som byggföretag och rådgivare, säger Brian Hasfeldt projektansvarig på NCC Construction Denmark.

De boende omlokaliseras under arbetet som startar i maj 2016 och förväntas vara avslutat i september 2019.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige