Image

NCC hyr ut 5 500 kvadratmeter i Torsplan

Uthyrning SIS Swedish Standards Institute är senaste tillskottet i Torsplan etapp 2 i nya Hagastaden. Därmed är etappen snart fullt uthyrd ett helt år innan fastigheten är färdigställd.
Publicerad den 16 December 2015
Annons
Image
NCC hyr ut 5 500 kvadratmeter till SIS i Torsplan 2. Bild: NCC
NCC hyr ut 5 500 kvadratmeter till SIS i Torsplan 2.

SIS har tecknat ett sjuårigt hyresavtal för drygt 5 500 kvadratmeter kontorsyta och inflyttning sker i februari 2017.

– Vi hälsar SIS välkomna till Torsplan och den växande stadsdelen Hagastaden. Deras inflyttning stärker tillväxten i området ytterligare samt bidrar till att förstärka den life science profil som vi medvetet har arbetat för att addera till området, säger Olle Forsberg, regionchef på NCC.

– SIS är mycket nöjda med överenskommelsen. Den innovativa och forskningsinriktade miljö som kommer att byggas upp i Hagastaden är rätt för att vi ska kunna fortsätta utvecklas på ett optimalt sätt, säger Thomas Idermark, vd på SIS.

Torsplan har en central placering i ett nav som binder samman Vasastaden och Solna. Torsplan etapp två, som omfattar 23 000 kvadratmeter kontor- och handelsyta, har sålts genom en bolagsaffär till Fastighets AB Brostaden med ett värde om cirka 1,6 miljarder SEK. Brostaden beräknas tillträda fastigheten under Q1 2017.

Byggnaden beräknas stå klar i slutet av 2016 och blir NCC:s andra kommersiella fastighet i Hagastaden. Det enda som återstår att hyra ut är kontorsytan i penthouse samt en butikslokal. Bland hyresgästerna finns bland annat Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO), SATS och Willys Hemma. Inflyttning sker successivt från hösten 2016.

NCC har ambitionen att certifiera Torsplan 2 i den högsta nivån Outstanding enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM. Byggnaden blir därmed ett av få projekt i världen med den höga miljöklassen. Miljöcertifieringen innebär bland annat stor hänsyn till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning.

Fastigheten blir även en Green Building. Lokalerna ingår i konceptet ”Future Office by NCC”, som är ett nordiskt koncept med målet att skapa en attraktiv och hållbar arbetsplats för kunden.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY