Image

NCC hyr ut i Västerport

UTHYRNING NCC Property Development har tecknat avtal med IHM om att hyra 2 800 kvadratmeter i kontorsprojektet Västerport på nordvästra Kungsholmen i Stockholm. IHM flyttar in under december 2008. Fastigheten är sedan tidigare såld till Credit Suisse Asset Management. Hyresavtalet med IHM medför en positiv resultateffekt som redovisas i andra kvartalet 2008.
Publicerad den 28 April 2008
Annons
Image

Västerport ligger mitt i det expansiva området Stadshagen på nordvästra Kungsholmen som nu genomgår stora förändringar. 4 000 nya bostäder byggs och åtskilliga tusen anställda kommer att arbeta i området.

- Vi utvecklar ett nytt modernt kontorshus på 20 000 kvadratmeter i utmärkt exponeringsläge vid Essingeleden. Huset är Green Building-märkt, med låg energianvändning och en utmärkt arbetsmiljö. Uthyrningen till IHM, som ska använda lokalerna till såväl kontor som till sin utbildningsverksamhet, visar på flexibiliteten och möjligheterna i Västerport. Vi är glada att ytterligare ett starkt varumärke kommer till huset, säger Magnus Widén, Regionchef Stockholm på NCC Property Development.

Tidigare har avtal tecknats med Neonode som flyttade in i början på april, SATS SportsClub som öppnar sin nya träningsanläggning i augusti och Preem Petroleum som flyttar in den första oktober 2008. Västerport är nu uthyrt till cirka 55 procent. Uthyrning av övriga lokaler pågår och förhandlingar förs med flera intressenter.

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Petter Stordalen är ingen förvaltare"

Bolag Stordalenägda Strawberry samlar all verksamhet inom fastighet under en ledning. Daniel Stenbäck blir vd för Strawberry Forever och Strawberry Brothers, samt styrelseordförande för Strawberry Properties. Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige varför Petter Stordalen gör de här förändringarna, hur de arbetar vidare med transaktioner efter den jättelika hotellförsäljningen i Stockholm nyligen och när han tror att hotellmarknaden har återhämtat sig till tidigare nivåer igen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY