Image

Ännu en lyckad räkkryssning

Event För trettonde gången i ordningen anordnade Lokalnytt och Fastighetssverige en räkkryssning i Stockholm för sina kunder. Den här gången bjöds på två nyheter; en resa på Mälaren och en magiker.


NCC bygger om Kristianstads rådhuskvarter

STADSUTVECKLING Det blir NCC som får bygga det nya rådhuskvarteret i Kristianstad. På fredagen kom beslut om upphandlingen för den stora ombyggnaden som ska vara klar 2014. Bara två anbud hade lämnats in.


Stor kontorsuthyrning i centrala Göteborg

UTHYRNING Bygg-Göta hyr ut 3 300 kvadratmeter kontorsyta till Nobel Biocare på Västra Hamngatan 1 i Göteborg.


Halverad vakansgrad i Stockholms Hamnar

LOKALER Vakansgraden i Stockholms Hamnars bestånd har sänkts från 12 till 5 procent på 18 månader. Karaktäristiska lokaler i kombination med det sjönära läget attraherar medieföretag, modebranschen och publika verksamheter.


Ledande advokatbyrå söker 4 000 kvadratmeter

LOKALER Tenant & Partner har fått uppdraget att företräda Gernandt & Danielsson Advokatbyrå som nu söker kontorslokaler om cirka 4 000 kvadratmeter i Stockholm city.


Niras får stort uppdrag

AFFäRER Niras ska hjälpa en internationell bilbesiktningskoncern att hitta ett hundratal lämpliga lokaler.


Ahlsell till Arlanda Stad

UTHYRNING Fastpartner har hyrt ut 2 000 kvadratmeter till butikskedjan Ahlsell. Avtalstiden uppgår till fem år.


Stenhagen handelsplats i Uppsala fullt uthyrd

UTHYRNING NCC Property Development hyr ut 2 050 kvadratmeter butikslokaler i andra etappen av Stenhagen handelsplats utanför Uppsala. Nya hyresgäster är Bellis Blomsterhandel samt dog-leg Hund & Katt. Därmed är hela den nya delen av Stenhagen handelsplats som NCC har utvecklat, fullt uthyrd.


Edita samlokaliserar i Stockholm

UTHYRNING Den finska kommunikationskoncernen Edita flyttar ihop sina Stockholmsbaserade verksamheter i ett gemensamt kontor. De nya lokalerna är på 4 687 kvadratmeter.


Fastighetsbolag i Lilla Edet säljer allt

TRANSAKTIONER Calebo Fastigheter ska avvecklas och alla fastigheter ska säljas. Bolaget som ägs av Lennart Boström har 70 lägenheter och sex lokaler. Begärt pris är 105 miljoner kronor.


Peab bygger för Rolls Royce

BYGG Peab har fått i uppdrag att bygga om och till Rolls Royce lokaler i Kristinehamn.


Nöjespalats i Malmö får ny hyresgäst

UTHYRNING Etagegruppen och Stadsfastigheter har nu tecknat hyresavtal för det klassiska nöjespalatset Amiralen i Malmö Folkets Park.


Euroclear till Stockholm Waterfront

UTHYRNING Euroclear Sweden ska flytta till Stockholm Waterfront Building. Euroclear Sweden AB, som tidigare gick under namnet VPC eller Värdepappercentralen, har i dag 125 anställda och erbjuder tjänster inom clearing, settlement och kontohållning.
Euroclear lämnar sina lokaler på Regeringsgatan 65 och planerad inflyttning i de nya lokalerna är april 2011.


Ännu ett vårdföretag till Solna Gate

UTHYRNING Nu har det tredje vårdrelaterade företaget på kort tid etablerat sig i Solna Gate.


Hockeytempel kan säljas

AFFäRER LHC:s hemmaarena i Linköping kan komma att säljas. Den nya ägaren kan bli hockeyklubben själv.


JLL får uppdrag av Stadsmissionen

UTHYRNING Jones Lang LaSalle är rådgivare när Stadsmissionen söker ny lokal för sin skolverksamhet. Stadsmissionen söker cirka 5 500 kvadratmeter.


Alm och Andersson vinner markanvisningstävling

BYGG Enköpings kommun har utsett ett exploateringsbolag som ägs till hälften av Alm Equity och till hälften av Andersson Company, till vinnare av en markanvisningstävling inom kvarteret Fältskäraren.
Det handlar om en förväntad byggrätt på cirka 11 000 kvadratmeter.


Gästrike Fastigheter i Rättviks största affär

TRANSAKTIONER Dödsboet efter Erik Östhols har överlåtit tio centralt belägna fastigheter i Rättvik. Överlåtelsen har skett i bolagsform.
Köpare är ett nybildat bolag med Eva Radgren, Patrik Björn och Olle Brännström som delägare. I lokala medier spekuleras det om en köpeskilling på 80 miljoner kronor.


Krejaren 2 fullt uthyrd

UTHYRNING Fastpartner har tecknat avtal om resterande ytor om 1 486 kvadratmeter i fastigheten Krejaren 2 vilket innebär att fastigheten nu är fullt uthyrd.


Swedbank lämnar Brunkebergstorg

LOKALER Swedbank har vuxit ur sina lokaler på Brunkebergstorg i centrala Stockholm. Nu letar man nya lokaler för de 2 000 anställda.