Image
Fastigheten där anrika Hotell Eggers huserar är en av 29 fastigheter som kommunen vill försöka sälja.

Klart: Här är Göteborgsfastigheterna som kommunen vill sälja

Bolag Efter flera vändor har nu Göteborgs Stadshus kommit fram till att 29 av stadens kommersiella fastigheter är lämpliga för försäljning de närmaste tre åren. Fastighetssverige berättar mer om planerna och fastigheterna – som har ett sammanlagt värde på över en miljard kronor.


Ängelholms kommun polisanmäler kommunala fastighetsbolag

Bolag Allvarliga brister i ledning och styrning i de kommunala bolagen Ängelholmslokaler och Ängelholmshem har avslöjats i den genomlysning som beställts av ägaren Ängelholms kommun. Bland annat framkommer att upphandlingar inte genomförts i stora byggprojekt enligt lagen om offentlig upphandling LOU. Kommunen har nu gjort en polisanmälan och anmält bolagen till Konkurrensverket.


Göteborgslokaler blir åter en del av Framtidenkoncernen.

Tillbaka till Framtiden

Bolag Göteborgslokaler blir åter en del av Framtidenkoncernen.


Esperantoplatsen 7-9 kan bli till salu.

Fler anrika Göteborgsfastigheter kan snart vara till salu

Göteborg Sedan tidigare har det varit klart att bland annat fastigheterna där Hotell Eggers, Brewhouse och Göta källare huserar kan komma att bli till salu. Göteborgs stadshus har nu kommit fram till fler, totalt 36 kommersiella fastigheter värda cirka två miljarder, går att avyttra. Här är hela listan!


Lindome Padel Club hyr 1 300 kvadratmeter.

Mer padel i Göteborg

Uthyrning Lindome Padel Club hyr 1 300 kvadratmeter i Lindome av Hantverkslokaler i Göteborg.


Nu finns Rutan i Göteborg

Bygg/Arkitektur Stjärnregissören Ruben Östlund medverkade i maj på Fastighetssveriges seminarium Göteborg 400+ och diskuterade Rutan – nu finns Rutan på plats i Göteborg.


Veidekke bygger handelshus i Selma stad

Bygg/Arkitektur Veidekke har fått i uppdrag av Göteborgslokaler att bygga handelshuset i Selma stad i Backa, Göteborg.


Nytt stadsdelshus med rum för kultur

Bygg/Arkitektur Under lördagen presenterar Göteborgslokaler de första skisserna på Göteborgs senaste offentliga byggnad – det nya stadsdelshuset i Selma stad.


Göteborgslokaler tar över salutorgen

Bolag Företaget tar över ansvaret för förvaltningen och uthyrningen av torgplatser vid salutorgen från Higab AB.


Selma Lagerlöfs torg blir Selma stad

Bygg/Arkitektur Snart inleds den stora omvandlingen av Selma Lagerlöfs Torg på Hisingen i Göteborg. 800 nya bostäder, nytt stadsdelshus med rum för kultur, handelshus, idrottshall och nya lokaler för vård och service kommer att byggas, lägg därtill levande torgstråk och parkstråk.


Göteborgslokaler hyr ut i Haga

Uthyrning Parkeringsbolaget har genom Göteborgslokaler hyrt ut 1 500 kvadratmeter i Haga till Medborgarskolan. Lokalerna kommer att anpassas för Medborgarskolans verksamhet.


Göteborgslokaler förlänger med anrika Cykelhuset

Uthyrning Cykelhuset på Axel Dahlströms Torg i Göteborg förlänger sitt hyreskontrakt med ytterligare fem år. Avtalet innebär att den anrika cykelbutiken utökar sin butiksyta i markplan samtidigt som en större yta på plan två frigörs för annan verksamhet.


Lagerlokaler i bostadsrättsform

Bolag Lagerlokaler i Väst upprättar lagerlokaler i bostadsrättsform för främst egenföretagare i Löddeköpinge och Valdemarsro.


Ännu en lyckad räkkryssning

Event För trettonde gången i ordningen anordnade Lokalnytt och Fastighetssverige en räkkryssning i Stockholm för sina kunder. Den här gången bjöds på två nyheter; en resa på Mälaren och en magiker.


Göteborgslokaler rekryterar från Framtiden

Karriär Göteborgslokaler har rekryterat Jan Wigartz som ny affärsutvecklare. Han kommer närmast från Förvaltnings AB Framtiden där han hade en liknande tjänst.


Peab bygger nya vårdlokaler i Malmö

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga nya vård- och mottagningslokaler inom sjukhusområdet i Malmö. Beställare är Region Skåne och kontraktssumman uppgår till cirka 338 miljoner kronor.


De bygger i Frihamnen

Bygg/Arkitektur Inom kort görs den första markanvisningen i Frihamnen, Göteborg.
En bedömningsgrupp har nu valt ut åtta aktörer som ska inleda utvecklingen av den nya stadsdelen.
Teamet bakom byggnationen garanterar 500 nyproducerade hyreslägenheter till låg hyra i minst 15 år.


Okidoki bakom 50-talslook på Vårväderstorget

Bygg/Arkitektur Samtliga fastigheter kring Vårväderstorget i Göteborg har fått ny färgskrud. Byggnaderna har målats om i tre gröna nyanser. Inspirationen till färgsättningen har hämtats från den tid då torget stod färdigt 1958. Okidoki står bakom den nya färgsättningen.


Göteborgslokaler hyr ut på Karl Johansgatan

Uthyrning Göteborgslokaler har skrivit ett femårigt hyresavtal med Göteborgs Psykoterapi Institut på Karl Johansgatan 12 i Göteborg. I lokalerna kommer cirka 30 psykoterapeuter att ha sin arbetsplats.


Fullt uthyrt på Hammarkulletorget

Uthyrning Folkhögskolan i Angered flyttar in i centrumbyggnaden på Hammarkulletorget och fastigheten är därmed fullt uthyrd.