Image
Bild: Fojab

NCC hyr ut i Triangeln

Uthyrning NCC hyr ut tre av fyra våningsplan i det nya kontorshuset i Triangeln i Malmö.
Publicerad den 11 Maj 2012
Bild: Fojab
Triangeln. Bild: Fojab. Bild: Fojab
Triangeln. Bild: Fojab.

NCC hyr ut 3 300 kvadratmeter till mediekoncernen Sydsvenskan i nya Triangeln i centrala Malmö.

Sydsvenskan flyttar senast vid årsskiftet 2013/2014 från Segevång till Triangeln.

– Att en så stor och välkänd aktör som Sydsvenskan väljer att flytta till Triangeln ser vi som en bekräftelse på att Triangelns lokaler och läge är just så attraktiva som vi räknat med, säger Ulrika Lindmark, projektchef för Projekt Triangeln på NCC.

Sydsvenskan har funnits i Segevång sedan 1960-talet. Nu väljer man att flytta både redaktioner, annonsavdelning och administration till Triangeln.

– Triangeln är en av de viktigaste knutpunkterna och mötesplatserna i Malmö. Där kommer Sydsvenskan närmare läsarna, annonsörerna och nyheterna. Vi ser fram emot flytten, säger Lars Dahmén, Sydsvenskans vd.

Sydsvenskan kommer att hyra tre av de fyra våningsplanen i NCC:s kontorshus. Den totala kontorsytan för Sydsvenskan blir 3 300 kvadratmeter.

– Att Sydsvenskan flyttar in ger ytterligare identitet till hela kvarteret. För NCC är Triangeln ett oerhört viktigt projekt eftersom vi får vara med om att bygga och utveckla en del av innerstaden i Malmö, säger Ulrika Lindmark.

Stadsdelen nya Triangeln byggs och utvecklas på en tidigare parkeringsplats, bara några steg från Station Triangeln och den nya bussknutpunkten. Nya Triangeln omfattar en affärsgalleria på 12 000 kvadratmeter, 4 600 kvadratmeter nya kontorslokaler, 190 nya lägenheter och ett parkeringsgarage i två plan med plats för 400 bilar och en underjordisk lastgata för varuleveranser.

– NCC är en av få aktörer som med egna resurser kan ro iland ett sådant här stort och komplext fastighetsprojekt bestående av kontor, bostäder, galleria och parkeringsgarage, säger Ulrika Lindmark.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige