Image
Skoogs satsar sammanlagt 300 miljoner kronor i Piteå.
Skoogs satsar sammanlagt 300 miljoner kronor i Piteå. Bild: Skoogs

Nåiden får bygguppdraget kring Träkronan

Bygg/Arkitektur Skoogs Fastigheter AB väljer Nåiden Bygg AB som partner i sitt stora projekt Träkronan i Piteå. Byggstart är planerad till februari.
Publicerad den 31 Januari 2014

Uppdraget löper över tre år och omfattar om- och tillbyggnad av Småstaden samt viss nyproduktion. Som mest kommer byggprojektet sysselsätta cirka 50 personer. Byggstarten är planerad till mitten av februari.

– Nåiden Bygg motsvarade den kravspecifikation som vi har ställt, dessutom delar bolaget samma värderingar som Skoogs Fastigheter. Vi ser fram emot ett gott samarbete de kommande åren, säger Christina Skoog, vd, Skoogs Fastigheter AB.

Nåiden Bygg, som just nu bygger SCA Mesa samt genomför om- och tillbyggnad av Noliahallen och tidigare byggt bland annat Studio Acusticum, Acusticum 4 och AMC-huset i Piteå, gläds åt uppdraget:

– Vi är oerhört stolta och glada att Skoogs Fastigheter anlitar Nåiden Bygg. De har genomfört en förtroendeupphandling – nu tänker vi bevisa att de valt rätt. Att få vara med och utveckla Småstaden och Piteå tillsammans med Skoogs är stimulerande för hela bolaget, säger Peo Patomella, arbetschef, Nåiden Bygg AB.

I väntan på beslut på överklagan väljer Skoogs Fastigheter att starta arbetet med ombyggnationen av Småstaden.

– Vi har tagit del av överklagan och har stor respekt för den processen, men känner oss trots allt hoppfulla. Överklagan lägger fokus på fornlämningen som hela Piteås innerstad är byggd på och skiljer sig inte nämnvärt från den som tidigare avslagits av Länsstyrelsen. För att inte tappa fart i väntan på beslut, väljer vi att använda denna tid på bästa sätt, säger Christina Skoog.

Ett så stort byggprojekt som Träkronan har många olika faser och nu inleder man med de delar som byggnadstekniskt inte påverkas av överklagan.

– Vi har tillsammans med Nåiden Bygg gått igenom detaljerna och det visar sig att vi kan starta med ombyggnationer av butiksytor och allmänna utrymmen på nedre plan i Småstaden, säger Stefan Ruda, Projektledare Ruda Solutions.

Christina Skoog avslutar:
–Det känns roligt att vi äntligen kan starta bygget av Träkronan. Det här innebär nya arbetstillfällen, det kommer göra vår stad ännu mer attraktiv och stärka Piteå som besöksmål.

Fakta/ Träkronan:
Investering Cirka 300 miljoner kronor.
Byggstart Etapp 1 våren 2014 köpcentrum.
Etapp 2 resterande byggnationer höst/vinter 2015.
Antal butiker Cirka 30.
Yta: 12 400 kvadratmeter
Hotell: Cirka 70 rum, konferensdel, skybar samt relax.
Lägenheter: Cirka 68.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige