Image

Lindeborg: Vi ska fördubblas på två år

Bolag Newsec Asset Management satsar stenhårt och förvaltar i dag cirka 1,3 miljoner kvadratmeter handelsyta. Men man är långt ifrån klara med expansionen. - Inom ett par år kommer vi sannolikt att ha fördubblats såväl med antal fövaltade köpcentrum som handelsyta, säger Björn Lindeborg.
Publicerad den 20 Juni 2011

För ett par år sedan tog Newsec Asset Management ett stragegiskt beslut om att satsa på retail. Man anställde då bland andra retailexperterna Lars Backemar och Magnus Åkerlund.
Sedan dess har verksamheten expanderat enormt mycket och i dag förvaltar man 1,3 miljoner kvadratmeter handelsyta.
Nu senast tog man över förvaltningen av Baronen i Kalmar i samband med ING:s köp och strax innan dess fick man förvaltningskontraktet för Heron City i Kungens Kurva.
- Vi är jättenöjda med den expansion vi har åstadkommit hittills. Men vi ser fortfarande stor expansion framför oss och vi växer hela tiden, säger Björn Lindeborg, vd på Newsec Asset Management.

Anledningen till att det går så bra är att många fastighetsägare satsar på retail och ser det som ett bra tillgångsslag. Och Björn Lindeborg tror inte att Newsec Asset Management slagit huvudet i taket än på länge.
- Om ett par år kommer vi säkert att ha dubblat ytan till cirka 2,5 miljoner kvadratmeter och antalet köpcentrum vi förvaltar kommer då att ligga på ett 40-tal.
Och vi kommer sannolikt att vara ett 100-tal personer inom retaildelen av Newsec Asset Management.

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Botryggs utmanande läge – pausar tre projekt i storstäderna

Bygg/Arkitektur På grund av det rådande marknadsläget har Botrygg tagit beslut om att pausa nyproduktion i Göteborg och Stockholm. För Fastighetssverige berättar vd:n Adam Cocozza om bakgrunden till beslutet, de utmanande faktorerna som tynger verksamheten och vad som krävs för att projektstarterna ska kunna komma igång igen under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige