Lidl bygger nytt i Torp

Handel Lidl Sverige fortsätter expansionen i Sverige med målet 200 butiker 2020. Nu är det klart för Lidls slår öppnar en andra butik i Uddevalla – närmare bestämt i handelsområdet Torp.


"Det kräver ordentliga analyser"

Handel För Fastighetssverige berättar Vasakronans Kristina Pettersson Post mer om hur bolaget resonerar kring de pressade klädkedjorna – och prestigeuthyrningen i Göteborg.

& Other Stories till Vasakronan i Göteborg

Uthyrning När & Other Stories öppnar sin första butik i Göteborg så gör man det på 900 kvadratmeter i Meethshuset hos Vasakronan på Kungsgatan 37.


Hela listan: här stänger den krisande klädkedjan

Handel Efter Best of brands stängning hos Ikea Centres står det nu klart vilka andra fastighetsägare som drabbas när ytterligare 4 250 kvadratmeter fördelat på fyra butiker bommar igen.


Så går det för de stora köpcentrumsatsningarna

Handel Samtidigt som flera butikskedjor dras med allt rödare siffror storsatsar ett antal fastighetsägare på nya shoppingkomplex. Fastighetssverige har kartlagt hur det går för de olika projekten.

Klart: där bommar Best of Brands igen

Bolag Nu står det klart vilken av de sex butiker som ska slå igen som blir först ut.


Stoppat storprojekt ska vändas med "kärlek"

Handel I över 13 år har Biltema kämpat för att få öppna en butik på orten, men just när man närmade sig målet stoppades planerna. Här är bolagets udda grepp för att visa att hoppet om en framtida etablering ändå lever kvar. "Vi ville vända det med kärlek"

... så mycket ska man öka med nya bolaget

Handel Även om det går trögt att etablera sig på vissa orter satsar ändå Biltema på en stark offensiv framåt och utvecklar därför fastighetsbolaget till Biltema Real Estate. För Fastighetssverige berättar bolagets marknadschef mer om expansionsplanerna i Sverige och Norden.


... så mycket ska man öka med nya bolaget

Handel Även om det går trögt att etablera sig på vissa orter satsar ändå Biltema på en stark offensiv framåt och utvecklar därför fastighetsbolaget till Biltema Real Estate. För Fastighetssverige berättar bolagets marknadschef mer om expansionsplanerna i Sverige och Norden.


Pressad modejätte bommar igen i centrala Stockholm

Handel Stänger ettan för att fokusera krafterna på flaggskeppet ett stenkast bort.


Här är tekniken som ska få snurr på handeln

Handel Laura F Stål, arkitekt på Liljewall Arkitekter tror fortfarande att det finns hopp för framtidens handelsplatser. För Fastighetssverige berättar hon om utländska trender som snart kan komma att bli verklighet även i Sverige.


TK Development petas från storprojekt

Göteborg Efter elva års samarbete väljer SKF att bryta avtalet med TK Development gällande storsatsningen i Göteborg.


Dansk uppstickare börjar knappa in

Handel Efter Flying Tiger och Normal, här är den tredje danska butikskedjan som med näbbar och klor försöker ta sig in på den svenska marknaden. För Fastighetssverige berättar den svenske vd:n vad för typ av fastigheter som man letar efter. "Den storleken är svår att hitta i city"


Efter stängningen på Väla – där vill butikskedjan växa

Handel Nyligen bommade livsstilskedjan Granit igen sin 345 kvadratmeter stora butik i Skandia Fastigheters Väla Centrum. För Fastighetssverige berättar bolagets europachef mer om bakgrunden till stängningen – och vilken svensk stad man gärna expanderar i: "Öppna för förslag från fastighetsägare".


Ännu en klädkedja går kräftgång – så exponerad är branschen

Handel I samband med att även MQ vinstvarnar efter en tuff sommar har Fastighetssverige kartlagt fastighetsägarnas exponering gentemot kedjans 115 butiker. Här är hela listan.


Agora ställer om – "Stora investeringar"

Handel Agora planerar för stora förändringar i en av sina gallerior för att hänga med i handelsutvecklingen. För Fastighetssverige berättar man mer om den kommande renodlingen: "Vi fastighetsägare måste vara på tårna nu"


Ännu en klädkedja stänger butiker – här är fastighetsägarna som kan drabbas

Handel Fastighetssverige har kartlagt vilka fastighetsägare som kan påverkas mest när ännu ett klädmärke drar åt svångremmen efter nya miljonförluster.


Så ska handeln dra nytta av HUI:s nytillskott

Handel Förutom en mängd nya analytiker har HUI rekryterat Wilner Anderson, tidigare vd på Agora och Steen & Ström Sverige som senior advisor. För Fastighetssverige berättar HUI:s vd om hur man ska dra nytta av hans erfarenheter och hur man nu förbereder sig inför den största förändringen inom handeln på 50 år.


Lågpriskedja fortsätter att ta stryk – har stängt en butik

Handel Ökande förlust tvingar ägarna till att skjuta till mer pengar.


Nytt handelsområde till göteborgska sommarpärlan

Göteborg En större livsmedelsbutik samt två byggnader med service och bostäder planeras på Brännö i Göteborgs skärgård. Detaljplanen är nu ute på samråd.


Resterna av Dunkin' Donuts auktioneras ut

Handel Den 16 augusti går de sju butikerna i Stockholmsområdet och all butiksinredning under klubban.


Elgiganten satsar i Falkenberg

Handel Elgiganten stärker sin närvaro i Falkenberg och etablerar ett nytt varuhus i det nya handelsområdet vid Tångarondellen. Varuhuset invigs under hösten 2019 och blir ett viktigt komplement till den befintliga Elgiganten Phone House-butiken som ligger i centrala Falkenberg.


Efter Coopflytten – 11 500 kvadrat ekar tomt

Handel Coopbutiken i handelsområdet i Ingelsta, Norrköping meddelade sin nedläggning redan i början av året – men än har fastighetsägaren inte gjort klart med en ny hyresgäst. "Kan behövas en anpassning av lokalerna", menar Jens Frejrud som är presskontakt för fastighetsägaren NFF Nordic AB.