Image
Flera lokaler gapar redan tomma i Wallenstams fastighet Inom Vallgraven 20:18. Nu påbörjar klädbutiken Gillblads sin konkursutförsäljning.

Flera centrala vakanser för noterad tungviktare

Handel De gapande gluggarna i den maffiga fastigheten i den göteborgska shoppingens epicentrum blir allt fler.


Sofia Rundström, Centrumchef på Westfield Mall of Scandinavia.

Centrumchefen om popmärkets historiska etablering i Sverige

Handel Sofia Rundström, centrumchef på Mall of Scandinavia, berättar för Fastighetssverige vad det snabbväxande teknikvarumärket Xiaomis stundande etablering betyder för köpcentrumet och hur man resonerar kring framtida etableringar i den allt mer utmanande verkligheten för fysiska butiker.


Lars-Åke Tollemark.

URW: Den fysiska butiken får en ny roll

Handel Handelsbjässen släpper sin största trendrapport hittills.


Lars-Åke Tollemark, Norden-vd för Unibail-Rodamco.

URW:s köpcentrum fortfarande stockholmarnas favoriter

Handel Unibail-Rodamco-Westfield utmärktes återigen i Evimetrix årliga undersökning "Stockholmarnas favoritcentrum". För andra året i rad kammade Täby Centrum hem förstapriset, tätt följt utav Westfield Mall of Scandinavia på en välförtjänt andraplats.


Bolistkoncernen släcker samtliga Järnia outlet.

De står med Svarte Petter när Järnia outlet släcks

Handel Mindre än ett år efter premiäröppningarna bommar samtliga Järnia outlet-butiker igen. Fastighetssverige har tittat mer på vilka fastighetsägare som drabbas av Bolist-koncernens misslyckade satsning.


Damian Harrington är en av Europas ledande fastighetsanalytiker.

Handelsexperten: Här är investerarnas nya intressen

Handel För Fastighetssverige delar Damian Harrington, Head of Research på Collieras EMEA, med sig av sin syn på den pressade handelssektorn och vilken typ av handelsfastigheter som lockar flest investerare just nu.


Johan Sjöhagra.

Varuhusjätten: "Ser fortsatt stor potential i storstadsregionerna"

Handel Efter etableringen i en av Göteborgs mest expansiva stadsdelar berättar Johan Sjöhagra, DSO på Jula, mer det nya varuhuset och bolagets framtidsplaner i stort.


AMF Fastigheter avslutar pop up-konceptet The Lobby. Annelie Gullström, affärsutvecklingschef på AMF Fastigheter, berättar mer om projektet och dess framtid.

Därför avslutas populärt pop up-koncept

Handel Annelie Gullström, affärsutvecklingschef på AMF Fastigheter, berättar för Fastighetssverige hur deras tvååriga handelskoncept The Lobby tagits emot av branschen och hur lärdomarna kan komma att påverka framtiden inom retail och fysisk handel.


Cecilia Gunnarsson.

"Måste vara observant på hur beteendemönster förändras"

Handel Kan det finnas en pendelrörelse från e-handel tillbaka mot fysisk handel, kan e-handeln få någon form av backlash och hur ska man i dagsläget tänka som ägare av handelsfastigheter? JLL:s analyschef Cecilia Gunnarsson ger svaren.


De stora köpcentrumen i Sverige rustar inför en intensiv Black Friday.

Så rustar köpcentrumen under Black Friday

Handel Representanter för några av landets största gallerior berättar för Fastighetssverige hur planerna ser ut inför kommersens högtidsdag.


RED och Peritas hyr ut sista byggrätten i Sundsvall till Dollarstore

Handel Hyr ut 4 000 kvadratmeter i Östra Birsta.


Kungsmässan inviger första delen av utbyggnaden under Black Friday

Handel Kungsmässan köpcentrum i Kungsbacka, som utsågs till Sveriges bästa citygalleria 2016, 2017, 2018 och 2019, inviger nu första delen av sin nya utbyggnad.


PE har listat städerna där e-handeln levererar som bäst.

Städerna där e-handeln levererar som bäst

Handel Svenskarna handlar på nätet som aldrig förr och e-handeln förutspås fortsätta växa. Smidiga leveranser är en förutsättning för en välfungerande digital handel men det råder det delade meningar i landet om hur enkelt det är att få varor hemlevererade. I Malmö, Stockholm och Uppsala upplevs det som smidigast. Medan flest är missnöjda med leveransmöjligheterna i Södertälje, Karlstad och Gävle. Det visar en undersökning från teknik- och arkitektföretaget PE.


Kristoffer Sandberg, ansvarig för logistiksegmentet för Cushman & Wakefield i Sverige.

Så kan logistikkostnaden vid transporter halveras

Handel Cushman & Wakefields logistikrapport "Last Link" visar att den sista kilometern i e-handelstransportkedjan ofta står för 50 procent eller mer av den totala logistikkostnaden. Kristoffer Sandberg, ansvarig för logistiksegmentet på företaget, berättar för Fastighetssverige hur företagen kan minska kostnaderna den sista biten – och vilka förbättringar som krävs i framtiden.


Fredrik Kolterjahn, ny analyschef på Detail in Retail.

Kolterjahn om sin nya analysroll

Handel Konsultföretaget Detail in Retail har rekryterat Fredrik Kolterjahn till den nystartade rollen som analyschef. För Fastighetssverige berättar han bland annat om vad som lockade honom och hur företaget kommer växla upp framöver.


ÖoB öppnar nytt varuhus i Märsta.

ÖOB expanderar – öppnar nytt varuhus i Märsta

Handel Lågpriskedjan ÖOB har öppnat sin 95:e butik – ett fristående varuhus i Märsta utanför Stockholm. Det blir lågpriskedjans 14:e etablering i Stockholms och ytterligare ett steg i företagets satsning i storstadsregionerna.


Täby Centrum.

Tre nya butiker till Täby Centrum

Handel Inför senhösten kan det nu bekräftas tre nya butiker i Täby Centrum som förstärker centrumets butiksmix och kundupplevelse. Bland nyheterna finns Illums Bolighus och onlinebutiken RoyalDesign.se samt Håkanssons skor.


UC: Konkurserna ökar och detaljhandelns negativa utveckling fortsätter

Handel Färsk statistik från UC visar att konkurserna ökar med åtta procent i oktober månad jämfört med samma månad i fjol. Särskilt tufft är det för detaljhandeln, där konkurserna fortsätter att öka, i oktober månad med tolv procent.


AT Nordic växer i pressad bransch: "Vår metod är lite annorlunda"

Bolag Sedan starten 2017 har konsultbolaget AT Nordic Property Group växt till sju anställda och nischat sig på nytänkande och att jobba nära kunderna för att hjälpa dem navigera i handelns nya verklighet. För Fastighetssverige berättar medgrundaren Anders Malmgren om resan hittills och vilka framgångsrecept som finns i dagens retail-bransch.


Hotell är den kategori som utvecklas bäst. Bild från byggstarten av det nya Choicehotellet på Järntorget i Göteborg: Petter Stordalen, Hampus Magnusson (M), Lars Arnsmar och Erik Selin.

Det här lägger vi pengarna på i våra stadskärnor

Handel Handla mat, gå och träna, klippa sig och bo över på hotell. Det är saker vi lagt pengar på i våra stadskärnor och som drivit tillväxten under 2018. Totalt under 2018 ökade försäljningen i de svenska stadskärnorna med 0,4 procent. Bland städerna som växte mest under 2018 återfinns framför allt mindre städer, med Sandviken, Kinna och Varberg i topp, där etableringar och tillväxt i enskilda branscher lyft utvecklingen. Samtidigt är det storstäderna som bidrar med störst tillväxt i kronor. Det visar rapporten Cityindex som HUI Research har tagit fram i samarbete med Fastighetsägarna.