Så gick handelsexperimentet i Nordstan

Handel För en månad sedan öppnades popupen The Fitting Room på Köpmansgatan i Nordstan, Göteborg med touchskärmar och ett kraftigt bantat utbud i affären – så gick det sedan.


Vasakronans vd: "Tror på stigande hyror"

Bolag För Fastighetssverige berättar Vasakronans vd Fredrik Wirdenius om hur man går vidare efter ett starkt tredje kvartal.


The one i Mantorp.

Så blir norska storsatsningen: "En totalupplevelse"

Handel Ett storslaget projekt på totalt 80 000 kvadratmeter på Östgötaslätten som ska bli regionens nya flaggskepp inom handel, hotell och upplevelser tar nu form. För Fastighetssverige berättar exploatören varför han tror på idén i en tid då handeln drabbas av bakslag efter bakslag.


Nysatsande handelsplats drabbas av första bakslaget

Handel Tappar dagligvarujätte ett år efter den kraftiga expansionen.


Ytterligare en klädkedja går omkull

Handel Satsade internationellt och kikade på ytterligare enheter – nu är bolaget försatt i konkurs.


UC: Färre konkurser i detaljhandeln

Handel Oktober månads konkursstatistik visar en stärkt detaljhandel. Totalt sett minskar antalet konkurser med 17 procent jämfört med samma period föregående år. Andra branscher såsom byggbranschen tampas å andra sidan fortsatt med konkursökningar.


Ännu en butikskedja stänger enheter

Handel Varuhuskedja bommar igen än mer ute i landet – släckte tre 2017 och lika många väntas stänga i år.


Amanda Welander, Head of Research på CBRE.

Vart är handeln på väg?

Handel Rapporterna om en handel med tuffa utmaningar har duggat tätt senaste åren. Och med en starkt växande e-handel är det ständigt aktuellt att ställa frågan: Hur står det egentligen till med handeln?


Sportjätte drar åt svångremmen – så exponerade är fastighetsägarna

Handel Vill minska butiksytorna redan 2019 och kan komma att bomma igen första butiken någonsin.

…Och här släcker Odd Molly ytterligare två enheter

Handel Ska minska antalet fysiska butiker från 17 till sex. En bommas igen redan vid årsskiftet och den andra under Q1 2019.


…Och här släcker Odd Molly ytterligare två enheter

Handel Ska minska antalet fysiska butiker från 17 till sex. En bommas igen redan vid årsskiftet och den andra under Q1 2019.


Västprojekt hyr ut ytterligare i Ödsmål

Handel Ännu en framgång i år när Västprojekt lockar Göteborgsbaserade Hemmashoppen tillbaka till Stenungsund.


Ida Lanto och Hugo öppnar i Mall of Scandinavia

Handel Jättegallerians modestråk The Designer Gallery växer ytterligare när designern Ida Lanto öppnar sin första pop-up butik och Hugo Boss slår upp portarna till sitt senaste koncept.


Butikskedja bommar igen tio butiker: "Ingenting får vara heligt"

Handel Fastighetssverige har kartlagt branschens exponering när skokedjan släcker nästan samtliga fysiska butiker.


Därför valde holländska popupen Mölndal

Handel Så hoppas den australiensiska entreprenören Ilona Taillade på Brandspots förändra handeln med sitt nya popup-koncept Fömö som lanseras i Möndals galleria i morgon.


Här ska man bygga det nya kvarteret Rödbro som ska knytas ihop med resecentrum.

Nya stadsdelen: "Får inte bli en stor koloss"

Bygg/Arkitektur Planerna på det nya centrumkvarteret med handel, bostäder och kontor om 15 000 kvadratmeter har funnits i 15 år, men det är först nu som pusselbitarna börjar falla på plats. Därför går kommunen ut med en markanvisningdialog för att hitta rätt exploatörer.


Modekedja i konkurs – de drabbas

Handel Fyra butiker bommar igen när lågprisuppstickaren går omkull.


Pressade modejätten skiftar butiksfokus

Handel Visar upp kraftigt minskat resultat trots att man bommat igen hos Unibail-Rodamco och bytt inriktning hos Skandia Fastigheter.


Så ska touchskärmar vända trenden

Handel För Fastighetssverige berättar Deniz Chaban, vd på Touchtech hur touchskärmarna kan komma att revolutionerna handeln. Den nya tekniken testas snart i en ny popup i Göteborg och förhoppningen är att konceptet ska inspirera andra.


Premiär för hybridkoncept inom retail

Handel Den 11 oktober öppnas The Fitting Room på Köpmansgatan i Nordstan, Göteborg – ett nytt butikskoncept som vill förena styrkorna mellan fysisk och digital handel med potentialen att förändra retail i grunden. Under en månad kommer de befinna sig i pop-upbutiken på Köpmansgatan i Nordstan.


Här öppnar sängkedjan nya butiker

Handel Den svenska sänkedjan finns representerad hos flertalet återförsäljare i Sverige och i Norden, men satsar nu på två helt egna butiker i storstäderna.