Mall of Scandinavia utsett till Nordens bästa köpcentrum 2018

Handel Mall of Scandinavia har utsetts till Nordens bästa köpcentrum 2018 av Nordic Council of Shoppingcenters, NCSC. Under en prisceremoni i Oslo tog centrumledningen emot utmärkelsen.


Japanska jätten allt närmare Nordenpremiär

Handel I höst flyttar den japanska klädjätten Uniqlo in på fyra våningsplan i Sverigehuset. Nu har man börjat rekrytera på bred front.


Krook & Tjäder utvecklar erbjudandet inom handel

Handel Horst Petri, arkitekt på Krook & Tjäder har tillträtt som ansvarig för handel med uppdraget att utveckla arkitekturen i nära samarbete med stadsutveckling.


Så ska Bromma Blocks växa: ”Ska leta in i det sista”

Handel Tre nya hyresgäster är klara för utbyggnaden av Bromma Blocks. För Fastighetssverige berättar Pauline von Troil, kommersiell projektledare om visionen för den stora utbyggnaden och moderniseringen av handelsområdet.


Stor köpcentrumsatsning skjuts upp

Handel Den närmare 30 000 kvadratmeter stora satsningen var tänkt att locka norrmän över gränsen – nu sägs istället hyresavtal upp: ”Hoppas att något finns på plats år 2020”.


H&M:s jättesatsning till Göteborg

Göteborg Arket kommer till Göteborg och öppnar sin första konceptbutik i Västsverige i Wallenstams lokaler på Östra Hamngatan 39 / Kungsgatan 52 från och med vintern 2018-2019.


Det betyder Arkets etablering för Wallenstam

Handel I vinter öppnar H&M-kedjans senaste satsning Arket på en paradgata i Göteborg. För Fastighetssverige berättar Peder Wahlgren, Wallenstams affärsområdeschef för företag om vad etableringen betyder för bolaget.

H&M:s jättesatsning till Göteborg

Göteborg Arket kommer till Göteborg och öppnar sin första konceptbutik i Västsverige i Wallenstams lokaler på Östra Hamngatan 39 / Kungsgatan 52 från och med vintern 2018-2019.


Så drabbas branschen av klädjättens kräftgång

Handel I kölvattnet av Lindex svaga försäljning under det första kvartalet stänger klädkedjan tio svenska butiker. Fastighetssverige har kartlagt vilka fastighetsägare som drabbas hårdast.


HUI om kartläggningen: ”Resultatet kan uppröra”

Handel På uppdrag av Agora har HUI Research kartlagt hur stadskärnorna i landet ser ut. För Fastighetssverige berättar Tobias Rönnberg, analytiker på HUI Research om hur resultatet både kan komma att förvåna och väcka en intensiv debatt.


Alla Sveriges stadskärnor kartlagda

Sverige För första gången presenteras en rikstäckande kartläggning av Sveriges alla stadskärnor inom ramen för HUI Researchs och Agoras Cityindex. Boende, butiker, restauranger, hotell och service i 124 städer har kartlagts och i maj presenteras de första slutsatserna. En av de första konklusionerna är att 20 av de 124 städerna saknar en stadskärna.


"Det gäller att tänka hela vägen"

Handel | PLAY Catenas vd Benny Thögersen om orosmoln på logistikhimlen, utmaningen för traditionell retail och hur han själv håller sig uppdaterad kring det senast som händer på handelsfronten.


I "Rundeln" under fontänen på Sergelstorg hyr Pop Up Agency ut i samarbete med Stockholm Stad.

Offensiv uppstickare vill väcka fastighetsägarna

Handel Med över 600 öppnade popup-butiker och större samarbeten med så väl Stockholm som Göteborgs stad i bagaget spänner Pop Up Agency bågen. Men även om AMF:s storsatsning The Lobby är ett piggt steg på vägen är det dags för fler fastighetsägare att släppa sargen menar bolaget.

…Och snart slår man upp en filial i Hongkong

Bolag Efter framgångarna i Sverige är Pop Up Agency i full gång att slå upp portarna för en Hongkongfilial. ”Det är en extrem marknad”.


Ny frisörkedja vill ta över Sverige

Handel Raise Gruppen lanserar nya frisörkedjan Sayso. Första etableringen blir i Mall of Scandinavia.


Norsk restaurangkedja öppnar i Forumgallerian

Handel I augusti 2018 öppnar norska Egon sin första restaurang i Uppsala i Forumgallerian.


Satsning på Säffle

Handel Organisationen Fastighetsägarna, kommunen och de privata fastighetsägarna gör en gemensam satsning på att lyfta Säffle.


Därför stuvar CA Fastigheter om i handelsportföljen

Handel Efter att ha sålt bit av Knalleland till Serena Properties ser CA Fastigheter över sin handelsportfölj ordentligt. "Vill utveckla från grunden".


Så ska Normal erövra Sverige

Handel Danska succékedjan ska öppna närmare 30 butiker under 2018 – och har redan tecknat avtal med åtta olika fastighetsägare. Sverigechefen: "Bra att etablera ett brett kontaktnät".

Här slår Normal upp portarna 2018

Lista Snabbväxande butikskedjan ökar etableringstakten. Fastighetssverige listar vilka fastighetsägare och orter som dragit vinstlotten.


Här slår Normal upp portarna 2018

Lista Snabbväxande butikskedjan ökar etableringstakten. Fastighetssverige listar vilka fastighetsägare och orter som dragit vinstlotten.


Peritas och RED satsar på handel i Sundsvall

Transaktioner Peritas och Rico Estate Development AB har tecknat ett avtal med NCC om att förvärva fastigheten Ljusta 2:13 beläget i östra Birsta i Sundsvall. Fastigheten har en markareal om cirka 55 000 kvadratmeter och en potentiell byggyta om cirka 18 000 kvadratmeter.


Analytikern: Så ska köpcentrumen överleva

Handel Byggandet av köpcentrum kommer att stanna av till 2020, enligt en ny rapport. Klädbutikerna kan vara dödsstöten. Nu är det istället mixen mellan nöje och handel som kommer att avgöra galleriornas framtid, menar Tobias Rönnberg, analytiker på HUI Research.