Image
Lotta Moos och Ewa Olsson Lundin.

Duo tar över centrumchefsroll för Bromma Blocks

Handel Den 22 juli tar Ewa Olsson Lundin och Lotta Moos tillsammans över rodret som centrumchef för att täppa till luckan efter Sanna Sultan som det kommande året ska vara föräldraledig.


Gekås i Ullared får nya ägarförhållanden.

Ägarförändringar i Gekås – delägare säljer hälften av aktierna

Handel Torbjörn Bäck som äger 50 procent av aktierna i Gekås AB har beslutat sig för att avyttra sitt innehav. Köpare av aktierna är Torbjörns kollega Thomas Karlsson, Thomas äger sedan tidigare de andra 50 procenten av aktierna. Affären innebär att Thomas Karlsson blir ensam ägare av hela företaget.


Jonas Ottosson.

Pressad retailkoncern blöder trots radikal åtstramning

Handel Planen på att stänga nästan samtliga fysiska butiker ligger kvar – men förlusterna ökar: "Inte omedelbar effekt".


Konkurserna ökar, främst inom detaljhandeln.

UC: Kraftig ökning av konkurserna i detaljhandeln

Handel Färsk statistik från UC visar att konkurserna inom detaljhandeln ökar med 30 procent i maj. Hittills i år har konkurserna inom segmentet ökat med 18 procent. I hela landet minskar konkurserna med 9 procent för maj månad.


Freddy Sobin, vd för Kicks, menar att retailhyrorna är för höga.

Kicks stänger i Mood: "Hyrorna för höga"

Handel I september kommer skönhetskedjan Kicks att stänga butiken i shoppinggallerian Mood Stockholm. Orsaken är främst ett minskat och otillräckligt kundunderlag i kombination med en hyresnivå som inte reflekterar den rådande marknadssituationen. Att lokalhyrorna stiger samtidigt som kundströmmarna minskar ser Kicks vara ett utbrett branschproblem.


Kongahälla Center har nu nått en miljon besökare.

Kongahälla Center når 1 miljon besökare

Handel Kongahälla Center, som invigdes 28 mars, har nu haft över 1 miljon besökare sedan öppning. Det varma mottagandet och efterfrågan märks även i lojalitetsprogrammet Kongahälla Friends, som nått över 11 000 registrerade medlemmar.


Martin Bjöörn, sverigechef på Eurocommercial.

Därför väljer Eurocommercial bort storstäderna

Handel Eurocommercials sverigechef Martin Bjöörn berättar för Fastighetssverige om 300 miljoners-satsningen i Gävle och varför regionstäder ofta innebär bättre lägen än storstäderna.


Håkan Karlsson är vd för Maxfastigheter.

Maxfastigheter: "En hel del affärer kvar att göra"

Bolag Maxfastigheters vd Håkan Karlsson berättar för Fastighetssverige om högtrycket i lågprissektorn och bolagets ambition att skruva upp tillväxttakten.


Erik Lennhammar hoppas kunna utveckla Citycons gallerior i Kista och Liljeholmen.

Han ska ta Citycon in i framtiden

Karriär Erik Lennhammar blir ny nordisk chef för utveckling på Citycon. För Fastighetssverige berättar han hur han ska ta bolaget in i framtiden.


Atrium Ljungberg fortsätter bredda konceptet och Mobilia.

Mobilia expanderar: "Har lite byggrätter kvar"

Handel I fjol fyllde Mobilia 50 år och under 2019 genomgår köpcentret ett antal ansiktslyftningar. Anders Murmark, fastighetschef affärsområde Malmö, berättar om de expansiva planerna vid shoppingklassikern.


Jussi Vyyryläinen hoppas kunna utveckla området kring Kista galleria.

Efter rekryteringarna – så ska Citycon växa i Sverige

Handel Citycon är i och med sina senaste rekryteringar redo att expandera på bred front. Jussi Vyyryläinen, uthyrningschef för Norden, berättar om bolagets förstärkningar och planerna som ska sätta den nya trion i arbete.


Citycon ser över möjligheterna att bygga ut Kista galleria.

Citycon kan expandera i Kista: "Finns en otrolig potential"

Handel Under 2018 och 2019 har det tidigare "modecentret" i Kista genomgått en förvandling . Nu vill Citycon koppla ett större grepp på området och ta sin satsning utanför gallerian.
– Det skulle bli en väldigt bra produkt för alla som bor och arbetar i Kista, säger Magnus Åkesson, affärsområdeschef på Citycon.


De drabbas när pressade klädkedjan bantar

Handel Den hårt pressade kedjan fortsätter att stänga butiker. Fastighetssverige har kartlagt vilka fastighetsägare som drabbas denna gång.


Anna K-Johansson

Returerna ett gissel för e-handeln: "Skickar tillbaka åtta av tio"

Handel Sitter verkligen e-handeln med alla trumfar på hand? Retail-experten Anna K Johansson berättar om näthandelns utmaningar och senaste trenderna inom retail-segmentet.


Na-kd flyttar in i Vasakronans Kompassen. Bara ett stenkast därifrån, i SEB Trygg Livs fastighet Inom Vallgraven 5:2 – vars röda markiser syn i på bilden – sitter Fastighetssverige.

Na-kd blir granne med Fastighetssverige

Handel Modeföretaget Na-kd tar över Best of Brands tidigare lokaler i Kompassen i Göteborg. Pop up-butiken betyder inte bara att Vasakronan fyller upp en central vakans, det betyder också att Fastighetssverige får nya grannar.


När Kongahälla Center väl rullat igång kommer Erik Fischer och Adapta Fastigheter att påbörja utvecklingen av bolagets projekt i Kållered.

Efter jätteprojektet: ska utveckla ytterligare 22 000 kvadratmeter handel

Handel I dag invigs Adapta Fastigheters miljardprojekt Kongahälla Center. För Fastighetssverige berättar bolagets vd om vad som kommer näst: "Har en byggrätt för 4 000 kvadratmeter kontor också".


Bildextra: Så blir den nya shoppingbjässen

Handel Fastighetssverige fick en guidad tur i Adapta och Alectas gemensamma jättesatsning Kongahälla Center, som slår upp portarna i dag. Häng med!


Gina Tricots butik på Fredsgatan i centrala Göteborg är en av kedjans större förhyrningar.

Klädkedjan lanserar sparpaket – 200 miljoner ska sparas

Handel Fastighetssverige har tittat närmare på kedjans förhyrningar inför det omfattande sparpaket som nu rullas ut.


Ännu en kedja i rekonstruktion – här är butikerna som är hotade

Handel Fastighetssverige har tittat närmare på vilka fastighetsägare som kan drabbas när ännu en butikskedja försätts i rekonstruktion.


Digitalisering och internationalisering förändrar snabbt läget för detaljhandeln.

HUI Research: "Solnedgång över svensk detaljhandel"

Handel Konjunkturen har toppat ut och vi bevittnar för närvarande högkonjunkturens solnedgång. Det är den övergripande bild som växer fram för såväl detaljhandeln som för den svenska ekonomin i sin helhet.