Image

Newsec vinner stort förvaltningsuppdrag inom retail

Bolag Newsec Asset Management har vunnit en offentlig upphandling om att förvalta Svenska Bostäders Vällingby City i Stockholm om totalt cirka 70 000 kvadratmeter. Det är första gången man vinner en offentlig upphandling. - Det känns jätteroligt. Det är en kvalitetsstämpel att vinna en sådan här upphandling, säger Björn Lindeborg, vd på Newsec Asset Management.
Publicerad den 31 Oktober 2011
Björn Lindeborg. Bild: Newsec. Bild: Newsec
Björn Lindeborg. Bild: Newsec.

Newsec Asset Management fortsätter sin satsning på retail-förvaltning och har bara sedan i somras utökat sin portfölj med 5-6 köpcentrum till totalt över 30 köpcentrum. Och nu har man alltså för första gången vunnit en offentlig upphandling, den att förvalta Svenska Bostäders Vällingby City.
- En offentlig upphandling är lite av ett nålsöga och det är en hel rad parametrar som utvärderas. Därför är det extra roligt att vi vann med god marginal över våra konkurrenter på samtliga punkter. Det är en kvalitetsstämpel på Newsec Asset Management, säger Björn Lindeborg.

Uppdraget är på cirka 70 000 kvadratmeter, varav 45 000 är butiker, 15 000 är kontor och resten är ytor för kultur och nöje.

Kontraktet är skrivet på tre år och kan sedan förlängas med ett år i stöten till maximalt fem år. Uppdraget är värt minst 30 och max 50 miljoner kronor.
Vällingby City har nio miljoner besökare årligen och omsätter cirka 1,5 miljarder kronor.
- Redan när Vällingby byggdes på 50-talet var det unikt. De senaste åren har en stor om- och tillbyggnad nästan fördubblat centrumets storlek. Resultatet har blivit en upprustad stadskärna där den berömda 1950-talsmiljön bevarats, samtidigt som ny modern arkitektur tillkommit. Uppgörelsen innebär att Svenska Bostäder kvarstår som ägare och att vi tillsammans med Newsec fortsätter att förädla Vällingby City på den inslagna vägen, säger Pelle Björklund, vd Svenska Bostäder.

I samband med Newsecs uppdrag kommer man även att ta över den personal som är verksam vid Vällingby City.

Newsec Asset Management har nu totalt 1,5 miljoner kvadratmeter retail under förvaltning. På kontorssidan är motsvarande siffra cirka två miljoner kvadratmeter och när det gäller bostäder uppgår ytan till cirka en halv miljoner kvadratmeter.

Och Newsec har fler retail-uppdrag på gång. Man tror att man kommer att kunna berätta om nya uppdrag inom kort.

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Botryggs utmanande läge – pausar tre projekt i storstäderna

Bygg/Arkitektur På grund av det rådande marknadsläget har Botrygg tagit beslut om att pausa nyproduktion i Göteborg och Stockholm. För Fastighetssverige berättar vd:n Adam Cocozza om bakgrunden till beslutet, de utmanande faktorerna som tynger verksamheten och vad som krävs för att projektstarterna ska kunna komma igång igen under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige