Image

Newsec landar ytterligare ett förvaltningsuppdrag

Bolag Newsec Asset Management har fått i uppdrag att förvalta handelsområdena Råå Center i Helsingborg och Eriksbergs Köpcenter i Göteborg samt en handelsfastighet i Kungens Kurva i Stockholm. Den totala ytan uppgår till cirka 46 000 kvadratmeter. Uppdragsgivaren är en ny kund till Newsec.
Publicerad den 17 Oktober 2011
Björn Lindeborg. Bild: Newsec. Bild: Newsec
Björn Lindeborg. Bild: Newsec.

Fastigheterna ägs av TMW Pramerica Property Investment, en del av amerikanska Prudential Financial Inc, som därmed blir ny kund till Newsec.
- Vi är glada över att ytterligare kunna bredda vår kundportfölj med Pramerica Property Investment och över förtroende att förvalta aktuellt bestånd. Det här är ett renodlat retailuppdrag på våra huvudmarknader i Sverige med fastigheter välbelägna i attraktiva handelsområden. Vi kommer med vår samlade retailkompetens tillföra stora värden i den fortsatta utvecklingen av beståndet, säger Björn Lindeborg, vd på Newsec Asset Management.

TMW Pramerica Property Investment arbetar med fastighetsinvesteringar och rådgivning. De utgör den Europeiska delen av Pramerica Real Estate Investors, som i sin tur är en del av amerikanska Prudential Financial Inc. Fastigheterna ägs av fonden EU Retail, som är Pramericas europeiska fond för investeringar i köpcentrumanläggningar och handelsfastigheter.

Newsec Asset Management har cirka fyra miljoner kvadratmeter under förvaltning. Omkring hälften utgörs av kontorslokaler och cirka 1,5 miljoner kvadratmeter av handelsytor vilket motsvarar över 30 köpcentrum.

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Lämnar John Mattson för vd-stolen på Tilia: "Roligt att få ta ett helhetsansvar"

Bolag Tilia Fastigheter har gjort klart med en ny vd. Framöver kommer bolaget ledas av Christina Hansson som ansluter från John Mattson där hon varit förvaltningschef. För Fastighetssverige ger Christina Hansson sin syn på uppdraget, Tilias position och om hur det är att verka i noterad kontra familjeägd miljö.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige