Image

Köpcentrum bytte namn i natt

Event Hageby Centrum i Norrköping byter namn till Mirum Galleria. Namnbytet är en del i en satsning som ägaren Steen & Ström genomför.
Publicerad den 25 Maj 2012
Hageby Centrum i Norrköping byter namn till Mirum Galleria. Namnbytet är en del i en satsning som ägaren Steen & Ström genomför. Bild: Steen & Ström. Bild: Steen
Hageby Centrum i Norrköping byter namn till Mirum Galleria. Namnbytet är en del i en satsning som ägaren Steen & Ström genomför. Bild: Steen & Ström.

Det nya namnet gäller från och med i dag. I går kväll bjöds samtliga medarbetare in till en överraskningsfest där centrumledningen presenterade namnbytet samtidigt som hela gallerian skyltades om i hemlighet. När medarbetarna kom till arbetet i dag hade Hageby Centrum blivit Mirum Galleria.

- Mirum betyder överraskande på latin och det är precis vad vi vill vara. Därför kändes det naturligt att göra namnbytet till en överraskning. Vi hoppas att alla nyfikna, gamla som nya besökare ska känna sig välkomna, säger centrumchefen Peter Löfquist.

- Vi byter namn för att bättre passa ihop med det vi står för - en mötesplats för shopping och upplevelser. Vi vill också att fler besökare utanför Norrköping ska bli nyfikna på oss och hitta hit. Det gamla namnet fick folk att tro att vi var ett litet stadsdelscentrum. Istället är vi faktiskt det köpcentrum i Östergötland som har flest butiker och där det finns mest att välja på.

Arbetet med att skapa Mirum Galleria påbörjades under hösten 2011. Redan nu har det gjorts betydande förändringar vad gäller den inre miljön, till exempel bättre disponering av butikslokaler, förbättrad belysning och skyltning. Nya sittplatser har skapats för restaurangerna på nedre plan, där bland annat Wayne’s Coffee nu öppnat.

En 30 meter lång växtvägg tillsammans med grönskande lounge ytor ger en inspirerande och avslappnad stämning. Nya butiker som etablerat sig är Intersport och Zizzi.

Dessutom finns ett helt nytt Xbox 360 Gaming Center där spelsugna fritt kan få prova olika digitala spel.

Steen & Ström har funnit att besökarna efterfrågar upplevelser och mötesplatser. Tillsammans med Studiefrämjandet driver Mirum Galleria en Artistakademi för framtida talanger inom sång, musik och dans. Samarbetet med Norrköpings Konstmuseum är ett annat exempel på spännande projekt som engagerat besökarna på Mirum Galleria under våren.

Faktum/ Mirum Galleria
Mirum är latin och betyder överraskande. En arena för shopping, möten och upplevelser där väntade och oväntade händelser förgyller besöket. Köpcentrumet omfattar 45 500 kvadratmeter handelsyta och ett 80-tal butiker.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY