Skellefteåprojekt kan vinna Mipim Awards

Event Kulturhuset i Skellefteå är det enda svenska projektet som har nått finalen i Mipim Awards.


Julefrid och baltiska fastigheter

Event Vi rör oss mot jul, en tid som för många brukar ge lite tid för eftertanke och reflektion. Vi får en möjlighet att hinna ikapp oss själva och landa i saker och ting. Inte sällan brukar vi få lite nya perspektiv.


Ny tävling för digitala fastighetsidéer

Event Baltic Horizon, den baltiska fastighetsfonden som är listad på Nasdaq, presenterar nu ett nytt initiativ som uppmuntrar svenskar att utveckla idéer för att digitalisera förvaltningen av kommersiella fastigheter. Fonden, som nyligen offentliggjorde en nyemission för att växa ytterligare, kommer erbjuda vinnaren en möjlighet att utveckla och testa sin idé på plats i Tallinn, Estland och även få stå i centrum för en ceremoni på den estniska ambassaden i Stockholm.


Serneke kan bli Årets vd

Event Ola Serneke är ensam av de renodlade bygg- och fastighets-vd:arna om att vara nominerad till utmärkelsen Årets vd.


Här är de nominerade till Sienapriset

Event Fyra offentliga platser har nominerats till Sienapriset, som prisar årets bästa landskapsarkitektur. Två av dem ligger i Göteborg.


Mikael Granath om digitaliseringen

Event | PLAY Många menar att fastighetsbranschen ligger långt efter när det gäller digitaliseringen. Så ser Willhems vd Mikael Granath på frågan.


Sveriges snyggaste kontor
Här är gänget bakom Dice segrande kontor i samband med prisutdelningen på Grand Hotel i november 2016. På bild syns också juryns ordförande Gert Wingårdh och Anders Hallquist från prissponsorn Castellum. Nu kan du nominera ditt kontor.

Sveriges Snyggaste Kontor 2017: Nu kan du nominera

Event Förra året vann spelutvecklaren Dice Sveriges Snyggaste Kontor. Vill du att företaget du jobbar på ska ha en chans att vinna den prestigefyllda tävlingen ska du gå in och nominera det redan nu.


Nipstrand ser förvaltarrollen som bortglömd

Event Fastighetssverige ställde några frågor till Årets Fastighetsförvaltare 2016 på den kommersiella sidan, Stefan Nipstrand från Svenska Handelsfastigheter.


De utsågs till Årets Fastighetsförvaltare

Event Stefan Nipstrand, Svenska Handelsfastigheter och Antti Ahonen från HSB Stockholm har utsetts till Årets Fastighetsförvaltare. AFF Forum står bakom utmärkelsen.


Barclay om topplaceringen

Event Newsecs vd om vad tredjeplatsen i Sveriges Bästa Arbetsplatser betyder för bolaget. ”Bra att vi syns i toppen”.


De är Sveriges bästa hyresvärdar

Event För tolfte året i rad delades ”Kundkristallen”, ut på Berns Salonger i Stockholm, ett unikt pris där privata och kommunala fastighetsbolag tävlar i service och kvalitet. Alla nomineringar och vinnare är utsedda av hyresgästerna själva.


Torsby Finnskogscentrum till final i arkitekturtävling

Event En internationell jury har utsett Torsby Finnskogscentrum, ritat av Bornstein Lyckefors Arkitekter, till ett av världens bäst gestaltade omvandlingsprojekt som finalist i WAN Awards kategori Adaptive Reuse, en global arkitekturutmärkelse som premierar de främsta hållbarhetsprojekten varje år.


LISTA: Miljardärerna i fastighetsbranschen

Event Nykomlingen på miljardlistan, så många är de och det senaste årets förändringar i förmögenhet.


LISTA: Topparnas bolagsengagemang

Event En har engagerat sig i handbolls-EM, en annan satsar på naturenergi. Fastighetssverige har kartlagt fastighetshöjdarnas insyn i olika företag – och branscher.


Fastighetsmäklare: Robin Figren.

Hockeystjärnorna in i fastighetsbranschen

Event Till vardags är de bärande länkar hos regerande mästarna och serieledarna Frölunda – men nu breddar stjärnorna sin repertoar. I samarbete med Bjurfors tar de steget in i fastighetsbranschen.


De prisades på årets Arkitektgala

Event Utöver Kasper Salin-priset var det en rad tunga utmärkelser som delades ut under Arkitekturgalan. Här är de som prisades med Bostadspriset, Planpriset, Guldstolen, Villapriset och Sienapriset.


LISTA: Största nordiska affärerna

Transaktioner Fastighetssverige presenterar de största transaktionerna i Sverige och våra nordiska grannländer de senaste tolv månaderna.


Arkitekter samarbetar kring nyanlända

Event Kjellgren Kaminsky, Krook & Tjäder och Sveriges Arkitekter samarbetar kring KAN för att hjälpa till att koppla samman nyanlända arkitekter och ingenjörer med företag.


LISTA: De är störst på sociala medier

Event Fastighetssverige har kartlagt vilka börsnoterade bolag i branschen som har flest följare på sociala medier.


Schweiziska forskare blir årets framtidsbyggare 2016

Event Ett av de största priserna inom hållbar utveckling i Sverige går i år till de två schweiziska forskarna Maria Cristina Munari Probst och Christian Roecker.