Svensk-franska arkitekten Anna Chavepayre och beställarna Birgitta och Staffan Burling mottog Sveriges äldsta och mest prestigefyllda arkitekturpris på tisdagen.

Gotländsk ateljébostad tog hem Kasper Salin-priset

Event I konkurrens med stora och omskrivna byggnader som Nya Nationalmuseum, 79&Park och Malmö Saluhall blev den småskaliga ateljébostaden i Hamra på Gotland årets vinnare av Kasper Salin-priset. Svensk-franska arkitekten Anna Chavepayre och beställarna Birgitta och Staffan Burling mottog Sveriges äldsta och mest prestigefyllda arkitekturpris på tisdagen. Läs om alla gårdagens pristagare.


Upcycle Studios.

Ingen svensk finalist i Mipim Awards

Event Nu har finalisterna i prestigefyllda Mipim Awards släppts. Tyvärr helt utan svenskt innehåll. Ett danskt bidrag är finalist i kategorin för bostadsprojekt.


Sveriges snyggaste kontor

Så skapades Sveriges Snyggaste Kontor 2018

Event | PLAY Pehr Westman, Atrium Ljungberg, och Charlotta Skog, Koncept, intervjuas om segern i Sveriges Snyggaste Kontor 2018 på Stora Kontorsdagen.


Tina Lindh vinnare av SGBC Award 2018

Event Tina Lindh, fastighetsutvecklare hos Kungsleden, är årets vinnare av Swedish Green Building Council (SGBC) Award 2018 och tilldelades, priset för "Ett positivt bidrag till hållbar byggnads- och fastighetsutveckling" under en ceremoni i Stockholms stadshus.


Ola Serneke - Årets Grundare 2018.

Ola Serneke är Årets Grundare 2018

Event Utmärkelsen Årets Grundare Sverige 2018 tilldelades Ola Serneke, vd och grundare av Serneke-koncernen.


Sveriges snyggaste kontor
Viveka Hirdman Ryrberg från SEB och Sara Helder från Wingårdhs tog emot priset för Sveriges Snyggaste Kontor på Stora Kontorsdagen på Grand Hotel förra året.

Sveriges Snyggaste Kontor 2018: Nu kan du nominera

Event Förra året vann SEB Sveriges Snyggaste Kontor. Vill du att företaget du jobbar på ska ha en chans att vinna den prestigefyllda tävlingen ska du gå in och nominera det redan nu - nomineringen öppnar i dag.


Årets Stadskärna: Linköping

Event Svenska Stadskärnor utser Linköping till Årets Stadskärna 2018.


Diös vinner Fastigopriset

Event Årets vinnare av Fastigopriset är fastighetsbolaget Diös. Företaget vinner utmärkelsen för sin satsning på att kompetensutveckla och certifiera hela driftsorganisationen till fastighetstekniker.


Vinnarna av Glaspriset 2018. Fr v: Erik Sällström, Lerstenen, Niklas Carlén, Wingårdhs, Pilutaq Larsen Ström, Semrén & Månsson, Tord-Rikard Söderström, Wingårdhs, Peter Forsberg, Lerstenen, Artis Baumanis, Arturas Kvauka och Normunds Ermanssons, UPB.

Foppa prisas för glashus

Event Glaspriset 2018 går till Umestan 12, som ägs av Lerstenen, där hockeylegendaren Peter Forsberg är delägare. Wingårdhs är arkitekt.


Skellefteåprojekt kan vinna Mipim Awards

Event Kulturhuset i Skellefteå är det enda svenska projektet som har nått finalen i Mipim Awards.


Julefrid och baltiska fastigheter

Event Vi rör oss mot jul, en tid som för många brukar ge lite tid för eftertanke och reflektion. Vi får en möjlighet att hinna ikapp oss själva och landa i saker och ting. Inte sällan brukar vi få lite nya perspektiv.


Ny tävling för digitala fastighetsidéer

Event Baltic Horizon, den baltiska fastighetsfonden som är listad på Nasdaq, presenterar nu ett nytt initiativ som uppmuntrar svenskar att utveckla idéer för att digitalisera förvaltningen av kommersiella fastigheter. Fonden, som nyligen offentliggjorde en nyemission för att växa ytterligare, kommer erbjuda vinnaren en möjlighet att utveckla och testa sin idé på plats i Tallinn, Estland och även få stå i centrum för en ceremoni på den estniska ambassaden i Stockholm.


Serneke kan bli Årets vd

Event Ola Serneke är ensam av de renodlade bygg- och fastighets-vd:arna om att vara nominerad till utmärkelsen Årets vd.


Här är de nominerade till Sienapriset

Event Fyra offentliga platser har nominerats till Sienapriset, som prisar årets bästa landskapsarkitektur. Två av dem ligger i Göteborg.


Mikael Granath om digitaliseringen

Event | PLAY Många menar att fastighetsbranschen ligger långt efter när det gäller digitaliseringen. Så ser Willhems vd Mikael Granath på frågan.


Sveriges snyggaste kontor
Här är gänget bakom Dice segrande kontor i samband med prisutdelningen på Grand Hotel i november 2016. På bild syns också juryns ordförande Gert Wingårdh och Anders Hallquist från prissponsorn Castellum. Nu kan du nominera ditt kontor.

Sveriges Snyggaste Kontor 2017: Nu kan du nominera

Event Förra året vann spelutvecklaren Dice Sveriges Snyggaste Kontor. Vill du att företaget du jobbar på ska ha en chans att vinna den prestigefyllda tävlingen ska du gå in och nominera det redan nu.


Nipstrand ser förvaltarrollen som bortglömd

Event Fastighetssverige ställde några frågor till Årets Fastighetsförvaltare 2016 på den kommersiella sidan, Stefan Nipstrand från Svenska Handelsfastigheter.


De utsågs till Årets Fastighetsförvaltare

Event Stefan Nipstrand, Svenska Handelsfastigheter och Antti Ahonen från HSB Stockholm har utsetts till Årets Fastighetsförvaltare. AFF Forum står bakom utmärkelsen.


Barclay om topplaceringen

Event Newsecs vd om vad tredjeplatsen i Sveriges Bästa Arbetsplatser betyder för bolaget. ”Bra att vi syns i toppen”.


De är Sveriges bästa hyresvärdar

Event För tolfte året i rad delades ”Kundkristallen”, ut på Berns Salonger i Stockholm, ett unikt pris där privata och kommunala fastighetsbolag tävlar i service och kvalitet. Alla nomineringar och vinnare är utsedda av hyresgästerna själva.