Image

HSB köper mark för bostäder i Mölndal

Transaktioner HSB köper en dryg tredjedel av marken i det nya bostadsområdet Kvarnbyterrassen i Mölndal av NCC. HSB bygger cirka 150 lägenheter parallellt med de 250 bostäder som NCC planerar. Området beräknas helt klart 2020.
Publicerad den 17 December 2014

– Vi är glada att tillsammans med NCC få chansen att utveckla och bygga bostäder i ett fantastiskt sydvästläge mitt i den historiska Kvarnbyn, Här kan HSB erbjuda bosparare och medlemmar vackra vyer och gångavstånd till Mölndals centrum, säger Lena Josgård, chef för mark- och projektutveckling på HSB Göteborg.

NCC planerar 250 lägenheter och HSB cirka 150. I december påbörjas första etappen; garage och 82 bostäder, som beräknas stå klara hösten 2016.

- Med HSB:s markköp kommer vi tillsammans göra Kvarnbyterrassen till ett attraktivt bostadsområde på kortare tid. Därmed kan vi erbjuda göteborgarna fler färdiga bostäder snabbare och det blir mer att välja på, säger Ingemar Bengtsson, affärsutvecklare på NCC Boende.

Hela området med totalt 400 bostäder beräknas vara klart 2020, Det blir en snabb utbyggnad tack vare att två aktörer nu bygger parallellt.

– Att bygga Kvarnbyterrassen är komplicerat, vilket innebär att vi står inför många tekniska utmaningar. Det kräver parter som är vana att bygga flerbostadshus och att samarbeta i konsortium, därför valde vi HSB Göteborg, säger Ingemar Bengtsson.

Kvarnbyterrassen är tillsammans med Stallbacken Mölndals största pågående bostadsprojekt och behovet av fler bostäder i kommunen är stort, liksom i flera områden i och kring Göteborg.

Området byggs på en höjd nära Mölndals Centrum med utsikt över Mölndals dalgång. Tomten gränsar till de kulturhistoriska kvarteren och forsen i Kvarnbyn.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige