Image

Hemsö utnyttjar option i Väsby

Transaktioner Hemsö köper Peabs andel i joint venture-bolaget som har uppfört en gymnasieskola i Upplands Väsby. Hemsö har haft en option på affären sedan den gjordes upp i maj 2009, och utnyttjar nu optionen.
Publicerad den 25 Augusti 2011
Hemsö köper Peabs andel i joint venture-bolaget som har uppfört den här gymnasieskolan i Upplands Väsby. Bild: Hemsö. Bild: Kungsleden
Hemsö köper Peabs andel i joint venture-bolaget som har uppfört den här gymnasieskolan i Upplands Väsby. Bild: Hemsö.

Den totala investeringen uppgår till cirka 400 miljoner kronor med en direktavkastning på cirka 7 procent.

Fastigheten rymmer två gymnasieskolor, kommunbibliotek, arbetslokaler för kommunledningen, café, musikskola och en flexibel multihall för idrotts- och kulturaktiviteter.

- Affären innebär ett 20-årigt avtal med Upplands Väsbys kommun vilket borgar för en långsiktigt stabil avkastning. Byggnaden i sig är nyskapande både till sin arkitektur och sitt innehåll, Thomas Erséus, vd för Kungsleden, som äger Hemsö tillsammans med Tredje AP-Fonden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter Serneke-beslutet – så ser styrelsen på bolagsnamnet

Bolag Sernekes styrelseordförande Jan Johansson berättar för Fastighetssverige om varför Ola Serneke inte får lämna bolaget helt och hållet – och hur de ser på en eventuell namnändring på bolaget efter huvudpersonens uppmärksammade forum-aktivitet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY