Image

Hemsö köper för 200 miljoner

Transaktioner Hemsö köper en nybyggd grundskola i Jönköping till ett värde av cirka 200 miljoner kronor exklusive transaktionskostnader. Hyresgäst är Internationella Engelska Skolan (IES) med en återstående hyreskontraktstid på 21 år.
Publicerad den 17 Maj 2013
Per Berggren Bild: Hemsö
Per Berggren

Köpet bedöms som intressant både vad gäller lönsamhet och som en plattform för fortsatta investeringar i området.

- Jag är oerhört nöjd med att vi förstärker vår närvaro i Jönköping. Området är expansivt med mycket goda befolkningsprognoser och att Hemsö redan finns i Jönköping med personal och kontor gör att vi kan vara närvarande för vår nya hyresgäst från dag ett, säger Hemsös vd Per Berggren.

Fastigheten är i gott skick och består av en nybyggd del och en äldre del som är totalrenoverad 2010. Uthyrningsbar yta är 9 600 kvadratmeter.

Säljare är Vikstaden, en lokal fastighetsutvecklare i Jönköping.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige