Image
Diös säljer fem fastigheter i Sundsvall.
Diös säljer fem fastigheter i Sundsvall. Bild: Diös

Diös säljer i Sundsvall

Transaktioner Diös säljer fem fastigheter utanför centrala Sundsvall till NSI Invest. Fastigheterna innehåller lokaler för lätt industri, kontor och handel. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 85 miljoner kronor. De nya ägarna tillträder 1 december 2020.
Publicerad den 26 November 2020

Fastigheterna som Diös säljer ligger i Nacksta industriområde, i Birsta, i Nolby, vid Brofästet och på Björneborgsgatan. Transaktionen sker i bolagsform och redovisas i fjärde kvartalet 2020.

– Nu säljer vi fem fastigheter i Sundsvall, vilket ger oss utrymme att fortsätta komplettera med nya moderna fastigheter och utveckla vårt bestånd i stadsnära områden och kvarter, där vi ser en stark efterfrågan av moderna kontor, urban service och centralt boende. Vi tror på Sundsvall och den utvecklingstakt som råder och vill fortsätta vara del i att skapa en av Sveriges mest inspirerande städer, säger, Annie Franzon, transaktionschef, Diös.

– Det känns jättebra att vara tillbaka som fastighetsägare i Sundsvall. En stad som definitivt är under tillväxt. Det förvärv vi gör är strategiskt rätt för oss och vi ser stor potential i fastigheterna. Nu ser vi fram emot vår kommande resa tillsammans med våra hyresgäster, säger Johan Von Essen, ägare, NSI Invest.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige