Image
K2A köper byggrätt av Diös i Sundsvall.

Diös säljer byggrätt till K2A i Sundsvall

Bolag Diös har varit en drivande kraft i framtagandet av en lagakraftvunnen detaljplan för området Alliero i centrala Sundsvall. Nu avyttrar bolaget en byggrätt till K2A.


Gallerian Flanör i Gävle.

Ica till Flanör i Gävle

Uthyrning Som en del i utvecklingen av galleria Flanör är det nu klart att Diös bygger en butik om 1 050 kvadratmeter till Ica.


Knut Rost, vd på Diös.

Därför kommer Diös vakanser minska under andra halvåret

Bolag Diös inledde sommarens rapportflod med att redovisa flera rekordstarka nyckeltal för delåret. Samtidigt ligger vakansgraden fortfarande över tio procent, men vd:n Knut Rost är säker på att uthyrningarna kommer ticka på under årets andra halva.


Diös hyr ut till Clockwork i Skellefteå.

Diös hyr ut i Skellefteå

Uthyrning I oktober blir det växande bemanning- och rekryteringsföretaget Clockwork ny hyresgäst till fastighetsägaren Diös på Bäckgatan i Skellefteå.


Magnolia Bostad förvärvar mark i Sundsvall av Diös.

Magnolia köper av Diös i Sundsvall

Transaktioner Magnolia Bostad har tecknat avtal med Diös Fastigheter om förvärv av mark i Sundsvall för utveckling av cirka 350 bostäder om cirka 21 000 kvadratmeter BTA.


Diös köper i Skellefteå.

Diös förvärvar i Skellefteå

Transaktioner Fastighetsägaren Diös stärker sin portfölj genom att förvärva en fastighet bestående av 12 500 kvadratmeter lager- och logistikhyresgäster i Hedensbyns företagspark i Skellefteå. Fastigheten gränsar till Bergsbyns industriområde där Northvolts etablering pågår för fullt, och ligger strategiskt nära såväl centrum som centralstationen. Säljare är Nyhléns Hugosons och tillträde sker 1 oktober.


Hotell Zäta.

Östersund får sitt första longstay-hotell

Bygg/Arkitektur Hotell Zäta och fastighetsägaren Diös bygger nu om hotellet till ett longstay-koncept – tillfälligt boende för de som arbetar på distans eller provar på en flytt till Östersund, sprunget ur den växande trenden med flexibla arbetssätt. Ledorden i utvecklingen är digitalisering, hållbarhet, self service och hotellservice. Ombyggnationen inleds per omgående och longstay-konceptet beräknas öppna i december.


Per Schlingmann och Diös vd Knut Rost.

Per Schlingmann: Därför är 15-minutersstaden här för att stanna

Bolag Den tidigare moderatpolitikern är numera bland annat stadsutvecklingsstrateg som är väl insatt i det allt mer populära konceptet 15-minutersstaden. När Diös ordnade ett digitalt event på temat berättade han mer om innehållet i konceptet och varför attraktiviteten accelererats under pandemin.


Knut Rost.

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.


Diös förvärvar ytterligare en kontorsfastighet i Borlänge.

Diös förvärvar kontorsfastighet i Borlänge

Transaktioner Nu är det klart att Diös förvärvar en modern kontorsfastighet på Humanistgatan i Borlänge. I den fullt uthyrda fastigheten finns bland annat Sweco, Skanska, Mockfjärds och Borlänge kommun som hyresgäster. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 80 miljoner kronor. Säljare är Fastighets AB Hushagen och tillträde sker 1 juni.


Diös förvärvar tre kontorsfastigheter i centrala Borlänge och avyttrar tre blandfastigheter – en i Borlänge och två i Gävle – i en bytesaffär med NP3.

Diös i bytesaffär med NP3 i Borlänge och Gävle

Bolag Diös förvärvar tre kontorsfastigheter i centrala Borlänge och avyttrar tre blandfastigheter – en i Borlänge och två i Gävle – i en bytesaffär med NP3. Det underliggande fastighetsvärdet för förvärvet uppgår till 110 miljoner kronor och för de avyttrade fastigheterna till 125 miljoner kronor. Tillträdet sker 1 april.


Knut Rost.

Diös utvecklar i centrala Borlänge

Uthyrning Under våren utvecklar fastighetsägaren Diös moderna kontor till två företag i centrala Borlänge. Det är rekryterings- och konsultföretaget Lundin & Boström som den 1 april tar plats i nya lokaler på Målaregatan, och i samband med det anpassas deras tidigare kontorsyta på Borganäsvägen för ingenjörsbyrån Svekons inflyttning i början av juni.


Knut Rost, vd på Diös.

"Vi som jobbar utanför storstäderna är i en sweetspot"

Bolag Diös levererade ett stabilt resultat för 2020 där flera av nyckeltalen sticker ut särskilt positivt. För Fastighetssverige berättar vd:n Knut Rost att det finns en genuint optimistisk framtidstro i bolaget och han förklarar varför deras geografiska närvaro är helt rätt i dessa tider.


Diös utvecklar nya lokaler till digitalbyrån Avantime i Luleå.

Diös utvecklar nya lokaler till digitalbyrån Avantime i Luleå

Uthyrning I månadsskiftet maj/juni kommer helt nya lokaler stå färdiga för digitalbyrån Avantime Group på Varvsgatan i centrala Luleå. Fastighetsägaren Diös färdigställer nu det nya kontoret med modern design, öppna mötesplatser och utsikt över vattnet.


Knut Rost, vd på Diös.

Stark nettouthyrning för Diös

Bolag Diös förbättrar sitt förvaltningsresultat och nettouthyrningen uppgår till 51 miljoner kronor för helåret 2020. Överskottsgraden är bolagets starkaste någonsin och uppgår till 66 procent. Styrelsen föreslår en utdelning om 3,30 kr per aktie.


Diös och Dospace fortsätter utveckla coworking i centrala Gävle.

Diös och Dospace fortsätter utveckla coworking i centrala Gävle

Bolag I somras berättade fastighetsägaren Diös och coworking-aktören Dospace om sin nya satsning i Å-huset under 2021. Nu är det klart att de nya coworking-ytorna nästintill fördubblas för att kunna tillgodose den starka efterfrågan på kontorsplatser och medlemskap. Öppning i de nya lokalerna i Å-huset sker i två etapper: första etappen i mars och andra i augusti.


Diös utvecklar nya lokaler till Synsam i Östersund.

Diös utvecklar nya lokaler till Synsam i Östersund

Uthyrning Nu utvecklar fastighetsägaren Diös en helt ny butik för optikkedjan Synsam på Prästgatan mitt i centrala Östersund. Butiken kommer att ha Synsams senaste koncept, tre synundersökningsrum, uppdaterad inredning samt ett kraftigt utökat sortiment. Invigning beräknas ske i april.


Diös hyr ut till nytt bemanningsföretag i centrala Luleå.

Diös hyr ut till bemanningsföretag

Bolag Diös hyr ut till nytt bemanningsföretag i centrala Luleå.


Här ska Diös utveckla ett flaggskeppsgym i Gävle.

Diös utvecklar flaggskeppsgym i Gävle

Bolag Med start i januari utvecklar fastighetsägaren Diös en komplett träningsanläggning till gymkedjan Member 24 på Västra Vägen vid Gävles västra inlopp. Den nya anläggningen får generösa lokaler som bland annat kommer inrymma gym, gruppträning och ytor för funktionell träning. Invigning är beräknad till oktober 2021.


Diös säljer fem fastigheter i Sundsvall.

Hög aktivitet hos fastighetsföretaget i norr

Bolag Diös avyttrade nyligen fem fastigheter utanför centrala Sundsvall, som bland annat innehåller lokaler för lätt industri, kontor och handel. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 85 miljoner kronor och köpare är NSI Invest i Härnösand. Fastighetssverige frågar NSI Invests vd Johan von Essen hur marknaden känns nu. Han berättar hur det ser ut inom handel och kontor.