Jan-Erik Höjvall.

Amasten köper i Sundsvall

Transaktioner Amasten har avtalat om bytesaffär med Drakstaden Förvaltning. Bytesaffären innebär att Amasten förvärvar elva fastigheter i centrala Sundsvall, samtidigt avyttras sju fastigheter i Essvik och Matfors.


Peritas förvärvar ett kvarter i centrala Sundsvall.

Peritas förvärvar ett kvarter i centrala Sundsvall

Transaktioner Peritas har förvärvat det 4 600 kvadratmeter stora kvarteret Patronen i centrala Sundsvall.


Diös fastighet på Trädgårdsgatan 18 i Sundsvall.

Crosser flyttar in hos Diös

Uthyrning Edge analytics-företaget Crosser blir ny hyresgäst till Diös på Trädgårdsgatan i centrala Sundsvall.


Great Space får en nyckelroll i utvecklingen av företagshuset Metropol i Sundsvall.

Diös satsar på Metropol – co-workingaktör får nyckelroll

Uthyrning Nu är det klart att co-workingbolaget Great Space får en nyckelroll i fastighetsägaren Diös fortsatta utveckling av det expansiva företagshuset Metropol på Universitetsallén i Sundsvall. Nyckelrollen innefattar utveckling och drift av ett modernt företagskoncept.


Knut Rost, Peder Björk och Petter Stordalen.

Diös och Nordic Choice byggstartar nytt hotell i Sundsvall

Bygg/Arkitektur Första spadtaget för det helt nya Clarion-hotellet mitt i Sundsvall har tagits. Hotellet ses som en del av Diös strategi om stadsutveckling och ska bidra till en naturlig förstärkning av centrum. Spadtaget gjordes av Diös vd Knut Rost, Nordic Choice Hotels grundare Petter Stordalen och kommun-styrelsens ordförande i Sundsvall Peder Björk.


Diös hyr ut till Samhall i Sundsvall.

Diös hyr ut till Samhall i centrala Sundsvall

Uthyrning Samhall flyttar till Diös lokaler på Heffners Allé, vid Norra Kajen, i centrala Sundsvall. Samhalls avdelning för drift och administration kommer tillsammans med distriktsledningen för Västernorrlands län att ta plats i 1700 kvadratmeter stora ytor.


Amasten byggstartar ett Riki-hus i Timrå.

Amasten byggstartar i Timrå

Bygg/Arkitektur Amasten tar första spadtaget i byggandet av ett Riki-hus med 48 lägenheter i Timrå.


Castellum, med vd Henrik Saxborn säljer i Sundsvall och köper i Linköping.

Castellum i bytesaffär – fem miljarder i fastighetsvärde

Transaktioner Castellum säljer hela sitt Sundsvallsbestånd för 3,3 miljarder kronor till Lilium. Samtidigt säljer Lilium sitt Linköpingsbestånd till Castellum för 1,6 miljarder kronor.


Amasten tecknar tioårigt hyresavtal med Sundsvall kommun

Uthyrning Amasten har tecknat hyresavtal med Sundsvall kommun avseende 489 kvadratmeter i centrala Sundsvall. Avtalet löper under tio år och omfattar verksamhetslokaler för kulturskola. Det totala hyresvärdet för kontraktet uppgår till 8,5 miljoner kronor.


RED och Peritas fyller upp i Sundsvall

Uthyrning Den första etappen i produktionen av 17 000 kvadratmeter nya handelslokaler bredvid Ica Maxi och XXL i Östra Birsta i Sundsvall är nu fullt uthyrd i och med att en hemelektronikaktör har valt att etablera sig bredvid EKO.


NCC bygger simanläggning i Timrå

Bygg/Arkitektur NCC ska tillsammans med Timrå Kommun utveckla och bygga en ny simanläggning i Timrå, strax norr om Sundsvall.


Petters burgare till Sundsvall

Uthyrning Käk öppnar hos Diös i Sundsvall. Bakom etableringen finns artisten Petter och Sundsvallsbördige krögaren Tobias Lindqvist. Etableringen är unik i sitt slag då det är den första franchiseenheten för Käk.


Greentechbolag flyttar in hos Diös

Uthyrning Det nystartade greentechbolaget Linea Werde flyttar in i Diös lokaler i Sundsvall.


Stig Svedberg.

Stig Svedberg: "Jag blir inte fartblind"

Bolag Fastighetsprofilen Stig Svedberg är nu den näst största ägaren i Amasten, men har ändå inga ambitoner om att bli störst. För Fastighetssverige berättar han mer om sina framtidsvisioner, varför han är kritisk mot politikerna och vad som får honom att vilja kliva upp och åka till kontoret i Sundsvall varje morgon.


EKO öppnar 8 000 kvadrat i Sundsvall

Uthyrning För en tid sedan ingick duon RED (Rico Estate Development AB) och Peritas ett avtal om markförvärv i östra delen av Birsta handelsområde i Sundsvall, alldeles intill ICA Maxi. Första hyresgästen i projektet blir EKO Stormarknad.


Diös hyr ut till nygammal varumärkesbutiken i Sundsvall

Uthyrning Det är nu klart att modebutiken Kharma öppnar igen med nytt koncept och i nya lokaler, på Storgatan 25-27 i centrala Sundvall. Fastighetsägaren Diös håller just nu på att färdigställa lokalerna. Öppning är beräknad till 24 augusti.


Diös hyr ut i Sundsvall

Uthyrning Från och med höstterminen 2018 utökar Nordens Teknikerinstitut, NTI-gymnasiet, med större lokaler på Kyrkogatan i Sundsvall. 


Diös hyr ut till VTG i Sundsvall

Uthyrning Entreprenadföretaget VTG flyttar in i nya lokaler på Lagergatan 14 i Norra Kajen i Sundsvall. Området är under expansion med fler företagsetableringar, bostadsbyggande och grönområden.


Tvättbjörnen om storförsäljningen: "Har bakelsen kvar"

Transaktioner För Fastighetssverige berättar Tvättbjörnens vd Stig Svedberg om varför man sålde fastigheterna i Sundsvall till Amasten efter flera års uppvaktning från olika fastighetsbolag. "Vi har ätit upp kakan och har bakelsen kvar", säger han.


Amasten storköper i Sundsvall…

Transaktioner Amasten köper 21 bostadshyreshus i Sundsvall för 668 miljoner kronor.

…och köper modulbyggbolag

Bolag Amasten köper Riki Bygg AB, som tillsammans med en kinesisk partner producerar lägenhetsmoduler av hög svensk design och kvalité.