Image

Diligentiahöghus i Danderyd blir lägre än planerat

Bygg/Arkitektur Förhandlingarna mellan Danderyds kommun och Diligentia om utveckling och ombyggnad av Mörby centrum är nu avslutade.
Publicerad den 2 Oktober 2013

Det tidigare planerade höghuset om 28 våningar blir maximalt tio våningar.

Detaljplanen för området fastställdes 2010 och har vunnit laga kraft. Det nya avtalet ersätter ett tidigare avtal och skiljer sig från detta framför allt på tre
punkter:

# Det höghus om 28 våningar som planen medger blir max 10 våningar.

# Kommunens byggrätter för bostäder längs med Golfbanevägen kommer att säljas enligt anbudsförfarande.

# Lokalgatan Mörbyleden kommer inte att sänkas, vilket minskar kommunens kostnader.

– Förslaget till avtal innebär att Danderydsborna äntligen kommer att få ett utbyggt och upprustat Mörby centrum samt att utemiljön i form av gator och parker fräschas upp, säger kommunstyrelsens ordförande Olle Reichenberg (M).

– Jag är särskilt glad över att det tidigare planerade 28-våningshuset inte kommer att byggas och att kommunens byggrätter för bostäder kommer att säljas till högstbjudande, säger kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Siv Sahlström (C).

– Torgmiljön runt centrum får nu en välbehövlig ansiktslyftning. Dessutom får vi möjlighet att skapa en smidigare omstigning mellan buss och tunnelbana, säger
kommunstyrelsens 2:e vice ordförande Bengt Sylvan (FP).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige