Image

Grönt ljus för Mörby centrum

Bygg Under fyra års tid har Diligentias planerade utveckling av Mörby Centrum stått stilla. Den 26 januari beslöt regeringen att undanröja de överklaganden som gjorts. Därmed är man ett steg närmare en realisering av utvecklingsplanerna.
Publicerad den 31 Januari 2012

Diligentia vill bygga om och förnya Mörby Centrum för att skapa större handelsytor och fler kontor och bostäder. Dessutom ska infrastrukturen ses över och optimeras.

- Vi vill genomföra den framtagna detaljplanen helt enligt det tidigare utbyggnadsförslaget, som tagits fram i samråd med Danderyds kommun, och med tonvikt på fler butiker och nya bostäder, säger Bo Jansson, fastighetschef köpcentrum och bostäder i Diligentia.

Regeringens beslut innebär att förslaget till ny detaljplan för Mörby Centrum har vunnit laga kraft. Tidigare har samma bedömning gjorts även för det intilliggande parkeringshuset, vilket behandlats som en egen plan. I och med beslutet är nu alla planmässiga hinder för att påbörja utvecklingsprojektet borta.

- Äntligen kan vi komma igång på allvar i Mörby Centrum. Överklagandena har gjort att våra konkurrenter i Täby Centrum har fått ett ordentligt försprång och nu hoppas vi snabbt kunna starta omdaningen av Mörby Centrum, säger Bo Jansson.

- Vi vill vara med och skapa ett större och vackrare centrum för Danderydsborna. Vi har redan kontaktat Danderyds kommun och avvaktar nu besked om när vi kan träffas och återuppta förhandlingarna, för att starta om projektet och snabbt ta fram ett nytt exploateringsavtal, säger Bo Jansson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Standardiserad digitalisering nödvändig, menar experten

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige