Image

Botrygg vinner dubbelt i Väst

Bolag Bolaget har erhållit två stycken markanvisningar i Göteborg. Närmare bestämt i Tynnered och Frölunda.
Publicerad den 20 December 2018

Vid Björkhöjdsskolan i Tynnered har Botrygg Göteborg AB fått en markanvisning för 110 lägenheter med fördelningen 90 hyresrätter och 20 bostadsrätter. Lägenheterna kommer att vara övervägande 1-2 rum och kök. Av hyresrätterna kommer över hälften att upplåtas som bogemenskap, BmSS och bostäder för äldre.

Bolaget meddelar att man vann denna markanvisning genom sitt koncept med stor variation av upplåtelseform som skapar mångfald i boendet och en social hållbarhet i området. Man äger dessutom grannfastigheten på Trollbärsstigen 16 sedan tidigare.

I Västra Frölunda, på Marconigatan/Televisionsgatan, har Botrygg dessutom fått en markanvisning för 60 bostadsrätter där 20 av lägenheterna skall uppföras som Trygghetsboende. Kombinationen är ny både för Göteborg Stad och Botrygg, personer skall vara fyllda 70 år för att kunna få köpa lägenhet och flytta in.

Joachim Arcari, vd Botrygg Göteborg, är nyfiken på produkten och vill testa marknaden.
– Om det är lyckat så kommer vi att uppföra fler i staden, säger Joachim Arcari, Vd för Botrygg Göteborg.

Botrygg kommer att erbjuda service för de boende med ett kommunalt ekonomiskt bidrag.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige