Image

Botrygg vinner markanvisningstävling i Barkarbystaden

Bygg/Arkitektur Järfälla kommun och Botrygg tecknar avtal om markanvisning för ett kvarter i Barkarbystaden. Kvarteret ligger mitt emot den kommande tunnelbanestationen. Här ska Botrygg bygga minst 160 bostäder med lokaler för verksamheter i gatuplan och utveckla kvarteret med fokus på social- och miljömässig hållbarhet.
Publicerad den 23 November 2018
Botrygg vinner markanvisning i Barkarbystaden. Bild: Brunnberg & Forshed Arkitektkontor
Botrygg vinner markanvisning i Barkarbystaden.

Botrygg är en av vinnarna i Järfälla kommuns markanvisningstävling i Barkarbystaden etapp IIIA. Förslagen i markanvisningstävlingen har utvärderats utifrån gestaltning och hur byggnaden bidrar till en levande, hållbar, social och tät stadsmiljö. Meriterande har varit att Botrygg åtar sig att utveckla kvarteret med fokus på social- och miljömässig hållbarhet med stort inslag av mångfald och kreativitet som traditionella lägenheter, kompisboenden, bo-klubb, aktivitetsbidrag och aktiva bottenvåningar med kultur i form av konstnärsverkstäder mellan lokaler för handel och bostäder.
– Vi är mycket stolta över att Järfälla kommun valt Botrygg och vårat förslag till vidareutvecklingen av Barkarbystaden. Vi har en stark tro på området och är glada och motiverade att få vara en del i förverkligandet av Barkarbystaden till att bli en hållbar och attraktiv stadsdel. Vi har lagt mycket fokus och omsorg på lokaler och verksamheter i bottenvåningen i syfte att tillskapa en trygg och levande gatumiljö. Fokus den närmaste tiden ligger i att projektera fram kvalitativa och prisvärda boenden. Samtidigt önskar vi bidra med service och upplevelser såväl för invånare och besökare, som för alla dem som arbetar i området, säger Piotr Nowak, vd för Botrygg region Stor-Stockholm.
– Det vinnande förslaget från Botrygg kommer att bidra till attraktiva boenden för människor i olika åldrar och situationer i livet i ett mycket centralt läge i Barkarbystaden. Botrygg har också ett intressant koncept med ankarhyresgäster som kommer att tillföra kvarteret dynamik och stadsliv med attraktiva lokaler i gatuplan för verksamheter med fokus på fritid, mat, konstnärsverkstäder och småskaliga arbetsplatser, säger Toni Chmielewski, Projektchef Barkarbystaden, Järfälla kommun.

Markanvisningsavtalet avser kvarter 19 i Barkarbystaden etapp III A. Den totala byggrätten omfattar 17 500 kvadratmeter BTA. Hälften av bostäderna kommer att vara hyresrätter. Kvarteret ligger nära Herrestaskolan och den kommande tunnelbanan. Beräknad inflyttning är under 2021.

Arkitekterna Brunnberg & Forshed Arkitektkontor har ritat projektet.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige